- Otrzymane podziękowania: 0
Prawo jazdy - jaka szkoła?
- Miki
- Autor
- Gość
-
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- ....
- Autor
- Gość
-
- anonymous
- Autor
- Gość
-
Endriu. Co do jazdy z trzema osobami nie jest zakazana jazda z trzema osobami w aucie przeciez bo ja takiego przepisu nie znam. Zakazane jest natomiast prowadzenia szkolenia w momencie jezeli z tylu siedza dwie osoby. Czyli moze byc jeden kursant szkolony i jeden obserwator z tylu to jedno. Nastepnym razem precyzuj dokladniej co piszesz. A co do jazdy powyzej 5 godzin to osobiscie po 5 godzinach jazdy zmeczony nie jestem. Pracuje sie normlanie po 8 godzin jak w kazdej innej pracy. Moze po prostu Twoj organizm tgego nie wytrzymuje.
A co do wypadku. To tak jak napisales skasowany przod. No i na pewno nie byla to wina instruktora czy kogokolwiek z nauki jazdy i mogl sie on przydazyc kazdemu kierowcy. Najwazniejsze ze nikomu nic powaznego sie nie stalo.
Pozdrawiam.
Kolejny instruktor ze Slubic ;-P
- coco
- Autor
- Gość
-
- Anonymous
- Autor
- Gość
-
- MKB
- Autor
- Gość
-
§ 13. W trakcie szkolenia kandydatów na kierowców i motorniczych w pojeździe mogą znajdować się wyłącznie instruktor i osoba szkolona oraz:
1) jeden dodatkowy uczestnik kursu,
2) kandydaci na instruktorów wraz z ich wykładowcą,
3) kierownik ośrodka szkolenia kierowców lub upoważniony przez niego pracownik tego ośrodka lub szkoły,
4) osoba sprawująca w imieniu starosty nadzór, którym mowa w art. 108 ustawy,
5) tłumacz, jeżeli osoba szkolona nie włada językiem polskim w stopniu umożliwiającym prowadzenie szkolenia,
6) tłumacz języka migowego jeżeli osoba szkolona jest głuchoniema
- jeżeli pojazd jest wyposażony w wystarczającą ilość miejsc siedzących.
- xyz
- Autor
- Gość
-
- endriu
- Autor
- Gość
-
"Ranking obejmuje szkoły jazdy, których minimum 30 absolwentów zdawało egzamin po raz pierwszy. "
wiec szukam dobrej cyferki i mam.....
patrze na ranking, przykładowa szkoła: 31 egzaminów, zdawalność nie wynosi 100% więc wytłumacz mi proszę mądry instruktorze ze słubic czy jednym liczy się ilość klientów a innym sumę egzaminów i wrzuca się to do jednego kosza?
- anonymous
- Autor
- Gość
-
A co do rankingu to z tego co wiem, ten ktory zostal podany to wlasnie sumuje liczbe przeprowadzonych egzaminow a nie liczbe kursantow. Aczkolwiek moze i brane pod uwage byly szkoly ktore w ciagu tego pol roku puscily 30 osob na egzamin.
xyz: 6 godzin jazdy po miescie to nie jest duzo (wyjazd z trzema osobami). Jest czlowiek zmeczony ale nie tak zeby miec dosc. Chociaz moze po 5 miesiacach pracy tak. Po dluzszym czasie juz sie nabiera tej "wytrzymalosci".
- bryndza
- Autor
- Gość
-
- dede
- Autor
- Gość
-
- Babina Balbina
- Autor
- Gość
-
- dede
- Autor
- Gość
-
- Babina Balbina
- Autor
- Gość
-
- blondi
- Wylogowany
- Świeżak
-