- Otrzymane podziękowania: 0
Wybory 2010
- SMJ
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Pracownicy największego zakładu pracy w mieście (UMiG ) oraz instytucji zależnych, w trosce o swoje miejsca pracy, karnie razem z bliższą i dalszą rodziną pójdą zagłosować na "Bodzia"
Nikt mu nie podskoczy, kupił sobie głosy etatami w urzędzie.
Nie jestem zwolennikiem obecnego Burmistrza, ale większej głupoty tu nie czytałem. Chyba kaczuszko nie przysługuje Ci prawo głosowania jeszcze skoro piszesz takie durnoty:)
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- kaczka
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- jurand
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 3
i tutaj mamy juz podanych wszystkich kandydatów na radnych od Pana Ciszewicza, pwoieimWam że nawet są oni nawet godni uwagi...może nie wszyscy ale...jest w czym wybrac. Wole ludzi niezależnych od parti,bo liczy sie interes społeczny a nie partyjny! a Pan Ciszewicz widzę że opropcz typowych ludzi ze społeczeństwa dobrał sobie naprawdę kilku specjalistów- brawa brawa! widzę tu godną reprezentacje dla miasta!
- Pawik
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Kalina napisał:...Czekam na mieszkanie juz 6 lat (a z tego co wiem, są osoby które jeszcze raz tyle czekają).
Martunia czekasz dopiero 6 lat? No to długa droga przed tobą, ja czekam na mieszkanie komunalne już 12 lat... 6 lat temu byłem na 20 pozycji, teraz jestem na 90 którejś tam pozycji, ciekawe jak ta lista idzie....Walcz dziewczyno o swoje..
Kalina masz rację tam chyba trzeba rzeczywiście "walczyć" bo oczekiwanie nic nie da. A może zbierzemy się tak wszyscy oczekujący na mieszkanie i wpadniemy do urzędu na jakąś "małą kawę" i rozmowę? A zabawne jest to, że niedawno pisałem z pewną miłą osobą w komentarzach, która powiedziała mi min."A od kiedy to wójt, burmistrz, prezydent czy premier odpowiada za to żebyś Ty i inni miał dostać mieszkanie? A może trzeba zakasać rękawy i samemu zapracować na własne mieszkanie..." Czyli wychodzi na to, jak toś się stara o mieszkanie komunalne to niepotrzebnie robi sobie nadzieje. Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- jurand
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Kalina
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- jurand
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Od prawie 20 lat na stałe mieszkam w Słubicach ( od 2 miesiecy w Kunowicach) i prawie codziennie dojeżdzam do ZG( nie mam kierowcy, ani służbowego samochodu).
W gminie Słubice mieszka moja najbliższa rodzina i w Słubicach chodzi do szkoły mój syn. Jestem z urodzenia gorzowianinem, a z wyboru słubiczaninem obecnie jak mówię w delegacji w Zielonej Górze.
Zapraszam na stronę KWW Słubiczanie.pl i na forum. www.slubiczanie.pl
Postaram się być również tutaj częstym gościem
Pozdrawiam serdecznie
Dariusz Lesicki - Kandydat na Burmistrza Słubic CZAS NA ZAMIANY
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Pan Lesicki jest wice prezydentem Zielonej Góry, której to prezydentem jest Janusz Ku bicki......Pytanie proste, dlaczego Słubice a nie zielona>? hmmmm..a no tak, bo to tam zostało miasto zadłużone na 250 mln złotych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Panie ale tuitaj się Panu nie uda miasta ożywić bo gmina juz kredytów nie dostanie! musimy pospłacać stare by wyjść na prostą, a aby wyjść na prostą- trzeba oszczędności a nie szastania, nistety tutaj Pan świata nie zwojuje, niech Pan szuka gminy w której można wziąść kredyt i tam "rozwijać" swoją gospodarkę
Zadłużenie Zielonej Góry to niecałe 40% (do komisarza jeszcze daleko) i nie jest to zadłużenie Janusza Kubickiego 80 mln scheda po wcześniejszej pisowskiej prezydent Ronowicz. Reszta to zadłużenie wydane na inwestycje w Zielonej (Basen hala - 140 mln, drogi, boiska), a nie jak w Słubicach na konsumpcję - śmiać mi się chce czytając info w tubie słubickiej PO , że 14,5 miliona pozyskanych środków daje Słubicom miejsce lidera w województwie ( lidera od końca?). W trakcie kadencji do Zielonej Góry udało się pozyskać 400 mln PLN, czyli jeden dodatkowy roczny budżet. Kostrzyn, Ośno Lubuskie, Sulęcin pozyskały znacznie większe środki. A nasze władze jak napisały dalej są mitomanami
W tym roku ZG uzyskała kredyt na ponad 100 mln PLN z Europejskiego Banku Inwestycyjnego(Luksemburg), wcześniej poddała się audytowi światowej firmy ratingowej Fitch i uzyskała bardzo pozytywną opinię . Dlatego EBI uznał że dobrze zarządzamy finansami i udzielił nam wieloletniego kredytu inwestycyjnego.
Pozdrawiam Panie Jurandzie
Dariusz Lesicki - Kandydat na Burmistrza Słubic
PS Mam nadzieję ,że Pan Jurand nie został "oślepiony" i trzeźwo patrzy na rzeczywistość
- Stanley
- Świeżak
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Trochę dystansu i odrobinę netykiety
Tak dla Pana wiedzy
Szanowni Państwo , co do wody - to wiele jej upłynęło w Odrze, a moi Szanowni Konkurenci tej wody wiele przelali. Tak się składa, że każda z tych osób obiecywała coś w swych kampaniach, każdy z nich miał dane współrządzić naszą gminą - to wyborcy zdecydują czy komuś można zaufać i czy aby ktoś frazesami nie stara się zatrzeć przeszłość. Mam zapewne łatwiej, bo pracując w inny instytucjach postrzegałem rządzenie z innej perspektywy, perspektywy zwykłego mieszkańca gminy Słubice.
Rozliczać mnie proszę po efektach, a nie po zamierzeniach.
Efekty mojej pracy dla Słubic są namacalne i realne. Kilka znaczących przedsiębiorstw w słubickiej podstrefie potwierdzi, że kilka lat temu przekonywałem ich do inwestycji w strefie. Dziś zatrudniają kilkaset osób i to jest dla mnie sukcesem. Proszę spytać Pana Hartmanna z Kohl Polska, przedstawiciel FRAB-y, Transhandu, Odlewnictwo Ciśnieniowe , Hoffman Polska, TranLogistyki i innych czy skutecznie przekonaliśmy ich do inwestycji w słubickiej strefie? Firmy te prowadzą działaność i życzę im dalszego rozwoju.
Co do zaplecza osobowego, to napisałem już, że decyzja o starcie w wyborach bezpośrednich nie jest dziełem chwili lecz kilkuletnich przemyśleń i wielu rozmów. Próbują Państwo pod różnymi pretekstami wydobyć informację kto np. będzie potencjalnym vice. Może dla poprawienie upadłej kondycji finansowej gminy należy zrezygnować z tego etatu, a zaoszczędzone pieniądze przekazać na naukę j.niemieckiego i matematyki w szkołach (w kadencji to ponad 0,5 mln złotych). Mam wizję sprawnego zarządzania gminą. Ostatnie 3 lata to dla mnie wielka nauka samorządu w trochę większej skali. Urząd, którym współkieruje jest urzędem gminy i starostwem powiatowym w jednym. Staramy działać skutecznie i sprawnie - przez 20 lat w Zielonej Górze nie można było wybudować basenu, nam udało się to w 18 miesięcy razem z halą na 5.000 osób. Rozwiązane zostały problemy z przedszkolami. Przyjęto zasadnicze dokumenty planistyczne, Studium Uwarunkowań i kilkanaście planów miejscowych. Utworzyliśmy przy współpracy z innymi jednostkami 200 ha obszar inwestycyjny Lubuski Park Przemysłowo Technologiczny. To tylko część z efektów. Tak jak powiedziałem z Zielonej Góry chcę przenieść do Słubic to co najlepsze!!!
Pozdrawiam
Darek Lesicki
- Stanley
- Świeżak
-
- qqłka
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Poza tym, do upadku bazaru, poza pożarem przyczynił się też fakt naszego wejścia do UE, bazary nie tylko w Słubicach, ale na całej granicy zachodniej już nie są takim motorem jak były 8-10 lat temu.
Wprowadzenie Euro w Polsce dobije je całkowicie.
- Stanley
- Świeżak
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Skoro mnie znasz osobiście, to wiesz jakim jestem człowiekiem.
Wielu kupców z bazarów to moi znajomi, jeśli mnie zaprosisz chętnie Pana odwiedzę. W moim programie wyborczym i na ulotkach jasno napisałem jako jedyny z kandydatów, że chcę wspierać lokalnych kupców i przewoźników (taksówkarzy, busiarzy). Powiedziałem i mówię NIE dla tramwaju. Taksówkarze i inni kierowcy stracą pracę , most zostanie zwężony i jego przepustowość dla samochodów ( wygodni Niemcy wybiorą przejście w Kostrzynie i tamtejszy bazar), straci Duży Bazar a Mały przestanie istnieć.
Innym elementem programu, jest forsowanie budowy basenu ( jak będzie go na nas stać) w okolicach OSIR i Bazaru , to zwiększy ilość osób, które odwiedzą Wasze miejsca pracy.
Inni kandydaci wspierają, bądź wspierali w przeszłości ideę tramwaju - ja zawsze byłem przeciw. Basen chcą budować na przeciw Urzędu, ja widzę basen w okolicach Bazaru i OSIR-u.
Panie Stanisławie zapraszam na spotkanie lub niech Pan powie gdzie mogę sie z Panem, Państwem spotkać
Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu klientów z euro w portfelu