- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
wichus88 napisał: Piszmy na temat a nie o frankowiczach. Nie wiem co ma ludzka naiwnosc tutaj do rzeczy. Nabijac posty mozna gdzie indziej... prosze o konkrety. A nie wiem czemu sa winni ludzie, ktorzy zainwestowali swoje pieniadze. Bynajmniej jestem zapewniany ze wszystko ma wrocic na wlasciwe tory. I napewno bede to sledzil. Z Zona mamy niby ten "komfort", iz nie podpisalismy jeszcze umow deweloperskich i dlatego sledzimy na bierząco i pytamy
Tematem jest Osiedle Świerkowie a z nim związane są takie sprawy jak: kredyty, nierzetelny deweloper, hipoteki, a nawet plac zabaw czy Ci się to podoba czy nie.wichus88 napisał: Piszmy na temat a nie o frankowiczach.
Bo naiwnością jest sądzić, że opóźnienia na tym osiedlu nie są związane z problemami finansowymi dewelopera. Z pierwszej ręki wiem, że na przykład są problemy z płatnościami dla podwykonawców. A samo osiedle, miało być już dawno ukończone.Nie wiem co ma ludzka naiwnosc tutaj do rzeczy.
No to przestań nabijać i napisz jakiś konkret. Masz zamiar kupić istniejące mieszkanie w ukończonym budynku czy obietnicę, że jak się zrzucie z innymi chętnymi, to roboty budowlane ruszą? Widziałeś już księgę wieczystą i co tam jest wpisane?Nabijac posty mozna gdzie indziej... prosze o konkrety.
Nie wiem, spytaj tych co bawili się Amber Gold albo mają niespłacone kredyty, właśnie we frankach.A nie wiem czemu sa winni ludzie, ktorzy zainwestowali swoje pieniadze.
No to jak Ci te zapewnienia wystarczają, to co TU robisz?Bynajmniej jestem zapewniany ze wszystko ma wrocic na wlasciwe tory.
No to jak śledzisz, to powinieneś widzieć, że tam są jakieś jaja z hipotekami, że jest kupa niedoróbek i kolosalne opóźnienia. A przede wszystkim, to jest jeden wielki plac budowy a nie osiedle i deweloper szuka sponsorów na dalsze roboty budowlane.I napewno bede to sledzil. Z Zona mamy niby ten "komfort", iz nie podpisalismy jeszcze umow deweloperskich i dlatego sledzimy na bierząco i pytamy
No ja coś wiem i na dodatek z pierwszej ręki ale jak jesteś taki mądry, to poco tu lamentujesz? Kupuj i się ciesz.wichus88 napisał: Moze niech wypowiadaja sie osoby, ktore naprawde cos wiedza z pierwszej reki albo bezposrednio a nie cos uslyszalem, cos kiedys bylo mowione.
Nie wiem, który to budynek B5, podaj numer księgi wieczystej i będzie wszystko jasne.A propo budynku B5, ktory ma byc oddany nie ma zadnych hipotek etc.
No jak Pan w Expanderze tak twierdzi, to może coś w tym jest. Ale masz świadomość, że Panu z Expadera zwisa czy kupisz obciążone mieszkanie czy nie, dla niego najważniejsza jest prowizja, którą dostanie za udzielony Ci kredyt.Tak pokazywal nam Pan w expanderze ze budynek nie jest zadluzony.
Dla niektórych ta strona, to żadna nowość i tajemnica. Tyle, że trzeba znać dokładny numer księgi. I tu jest problem, bo deweloper podzielił pierwotną działkę na kilka mniejszych i zostały pozmieniane numery ksiąg wieczystych. A mi się na przykład nie chce przeglądać wszystkiego żeby dojść do aktualnych numerów. Podaj więc numer księgi, na którym stoi ten budynek B5 to sobie posprawdzamy.Polecam strone :
ekw.ms.gov.pl
Rozumiem, że wpisałeś. I co Ci tam wyszło?i wpisac numery ksiegi wieczystej tak radzil nam Pan z Expandera
Numery ksiąg, to żadna tajemnica, właśnie po to powstał internetowy portal, żeby każdy mógł sprawdzić co i jak. Pytanie tylko czy ci z Expandera mają dokładne dane, bo oni to generalnie są pośrednikami w kredytach a nie nieruchomościach.wichus88 napisał: Wydaje mi sie, ze osoby ktore kupily lub sa blisko kupna to ten numer ksiag maja lub maja do wgladu. Nam bodajrze 3-4 dni temu Pan z Expandera je pokazywal i mowil ze sa wporzadku, nastepnym razem wezme sobie te numery zeby sprawdzic na spokojnie u siebie w domu. Wydaje mi sie ze to nic prywatnego jesli tak to wkleje je tutaj w tygodniu.
Prawnik, to Ci się może ewentualnie przydać do sprawdzenia umowy z deweloperem ale i tak nie uchroni przed niczym jak ten ostatni ogłosi na przykład upadłość i zwinie manele. Wtedy do razu mogą pojawić się wierzyciele i wejść na hipotekę.Do decyzji o kredyt mamy z zona jeszcze kilka dobrych dni i wydaje nam sie ze przed podpisaniem czego kolwiek bedziemy zmuszeni zasiegniecia porady u prawnika, innego wyjscia z tej sytuacji nie widze. Nie mamy z Żona az takich umiejetnoci czysto prawnych etc zeby ryzykowac.
Podaj numer tej księgi, bo sam jestem ciekaw co tam powpisywali.wichus88 napisał: Wiadomo, ze sytuacja trudna ale nie wierze zeby CI ludzie co kupili zostali na lodzie lub musieli spalacac jakies hipoteki etc. moze jestem naiwny ale jestem dobrej mysli. Oby tylko termin byl jedynym problemem i na dniach wszystko ruszy. Mam te numery ksiegi wieczystej B5 ale i tak strona ministerstwa nie dziala takze dzisiaj nic nie sprawdze