Dlaczego przyroda Słubic i okolic jest warta zachodu?

Więcej
2026/03/15 15:16 - 2026/03/15 15:20 #38488 przez Garbicz
Uważałem, że miłośnicy jedzenia starych pysznych odmian owoców powinni być za wystąpieniem Polski z UE. Nie jest to konieczne. Pokazał mi to austriacki sprzedawca nasion, między innymi starych odmian pomidorów, które ja uwielbiam jeść. Wystarczy jemu informacja w prawym dolnym rogu o następującej treści:

Rozporządzenie w sprawie nasion:

Informacje o nasionach na podstawie Rozporządzenia UE w sprawie nasion:
Nasiona są sprzedawane wyłącznie jako nasiona roślin ozdobnych. Wszelkie owoce, które mogą wyrosnąć, nie są przeznaczone do spożycia. Spożywamy je jednak w celach testowych. Wszelkie informacje dotyczące smaku i potencjalnego zastosowania mają charakter wyłącznie informacyjny.
Wielkie podziękowania dla UE za przyczynienie się do wyginięcia starych i nieopłacalnych ekonomicznie odmian poprzez nadmiernie skomplikowane procedury zatwierdzania. Jako obywatel UE uważam za swój obowiązek przeciwdziałanie temu zjawisku i ochronę właśnie tej zagrożonej wyginięciem różnorodności.

www.tomatenfluesterer.at/products/lucid-gem

Ostatnia2026/03/15 15:20 edycja: Garbicz od. Powód: formatowanie

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas