- Otrzymane podziękowania: 15
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Niech zaproponują lekarzom lepsze warunki pracy to może w końcu przestaną wyjeżdżać za granicę. Pomyśl o tym, że oni studiowali przez 6 lat, przez kolejne dwa robili specjalizację, a na ich barkach ciąży ogromna odpowiedzialność za zdrowie i życie ludzkie, więc nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pracował za psie pieniądze. Ja rozumiem, że to jest problem, ale ja jako szary obywatel nie mam prawa głosu i nie chcę decydować o tym co dla służby zdrowia jest najlepsze, od tego są odpowiedni ludzie, którzy pchając się na swoje stanowiska wiedzieli co robią i wiedzieli jakie będą mieli obowiązki. Gdyby Ci ludzie byli wybierania przez ogół społeczeństwa to moglibyśmy mieć do siebie pretensje, ale ja nikogo nie mianuję na funkcję ministra zdrowia, czy dyrektora słubickiego szpitala, więc mam prawo określać, czy to co robią mi się podoba, czy nie i mogę to głośno wypowiadać, bo to gwarantuje mi konstytucja.
Powiem więcej niech qqłka pokaże mi lekarza pracującego w publicznym szpitalu zarabiającego 10-20 tys. miesięcznie. A co do studiów, które są nie odpłatne- to podatnicy fundują wykształcenie nie tylko lekarzom, ale też prawnikom, nauczycielom, BUDOWLAŃCOM itd. Tym bardziej nie rozumiem Twojego oburzenia, nie sądze, żeby studia medyczne były łatwiejsze niż budowlane, zresztą mniejsza o to, ja nie chcę żeby leczył mnie lekarz, którego dopadło wypalenie zawodowe z powodu pogarszających się warunków ekonomicznych.
Ty, oświecony!do: qqłka
Nie wiem, czy jesteś taki tępy, czy tylko udajesz. Pokaż mi budowlańca, który bezpośrednio odpowiada za życie ludzkie. Pośrednio owszem.
Pokaż mi lekarza, który projektuje mosty.Pokaż mi budowlańca, który dzień i noc pełni służbę w ochronie życia ludzkiego. I pokaż mi budowlańca, który leczy ludzi.
Ja też ci mogę kilka wskazać:Ja ci mogę kilku wskazać: "ginekolog" (4 lata więzienia w Krakowie), "dentysta" (2,5 roku więzienia), kolejny "dentysta" (proces w toku).
No tak się składa, że miałem okazje w swoim życiu poznać kilku takich co się "wyrzekali" na medycynie i nigdy bym się u nich nie chciał leczyć.Studia to nie 5 lat bezpłatnych studiów, ale 10 lat wyrzeczeń (razem ze specjalizacją). Nie żebym bronił słubickich lekarzy, ale krytyka ma granice.
Nie musisz mi tłumaczyć ja znam te powody. Co nie zmienia meritum sprawy.A dlaczego prawnicy nie wyjeżdżają do pracy za granicę? Już Ci tłumaczę:
To po ki cul się "odzywasz"?Qqłka:
Nie wiem, co napisać o słubickich lekarzach, nie leczę się tutaj, ale za granicą.
To, że nasi lekarze mają dobra markę za granicą to wiem, to że pisałem o błędach lekarskich nie świadczy o tym, że u nas w kraju są tylko i wyłącznie niedouczone konowały.Tam polscy lekarze mają wyrobioną markę, nawet operował mnie jeden polski chirurg i nie mogę narzekać.
I OK, każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale to jak mnie nazywasz świadczy tylko o tobie.Co do Twojego zdania o studiach medycznych, to pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą, bo nie będę porównywał murarza, inżyniera i lekarza, bo to inna bajka.
Nazwij mnie jeszcze nazistą i już "wygrałeś".Także dla mnie nadal jesteś tępym pieniaczem, nawet gorszym niż Rakoczy.