Powódz w Słubicach

Więcej
2010/05/26 20:21 #6040 przez Pawik
Replied by Pawik on topic O:Powódz w Słubicach
Wina bobrów.

"Wypowiedź dr Andrzej Czech. - Bobry mają minimalny wpływ na zachowanie wałów przeciwpowodziowych i ich strukturę - mówi biolog, twórca strony Bobry.pl. - Biorąc pod uwagę masę ziemną wału, zwierzęta nie są w stanie zrobić w nich wielkiej szkody. Jedna dziura na przestrzeni kilkuset metrów nie jest znaczącym uszczerbkiem. Zresztą bobry najczęściej kopią po tej stronie konstrukcji, po której nie ma wody" Ale los bobrów jest już przesądzony. - Bobry są pod ochroną, ale w czasie katastrofy wojewoda ma prawo zezwolić na ich odłowienie lub odstrzał. A co to zmieni? Wałów chyba nie uratuje.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2010/05/26 21:50 #6042 przez agata_27
Replied by agata_27 on topic O:Powódz w Słubicach
Witajcie!!!!
Właśnie przeczytałam ,że jest oficjalne zarządzenie burmistra o ewakuacji II stopnia na wioseczki N. Lubusz i Pławidła. Szczegółowe informacje na www.slubice.pl

Więcej
2010/05/26 21:54 - 2010/05/26 21:55 #6043 przez agata_27
Ja nie mam dobrego przeczucia , dlatego wyjeżdzam. Myslę ,że coś się wydarzy. Bardzo chciałabym wierzyć tym ludziom co mówią,że nas nie zaleje.
Mam nadzieje ,że moje mieszkanie, które muszę spłacać do końca życia nie ucierpi.
I TEGO ŻYCZĘ WSZYSTKIM NASZYM MIESZKAŃCOM MIASTA I WIOSEK.
Ostatnia2010/05/26 21:55 edycja: agata_27 od.

Więcej
2010/05/26 22:25 #6044 przez diunaa
Replied by diunaa on topic O:Powódz w Słubicach
Do Walea: 13 lat to chyba wystarczająco dużo czasu,aby wyciągnąć wnioski!!!!A teraz co?Jeżdżą i szukają przecieków,których być nie powinno.Można było tak te waly zabezpieczyć,żeby się teraz tyle nie marwić!!!

Więcej
2010/05/26 22:37 #6045 przez Olga
Replied by Olga on topic O:Powódz w Słubicach
Czy musi dojść do naprawdę wielkiej tragedii,by władze zrozumiały,że wydatki na tego typu zabezpieczenia są pierwszym miejscu? Jak oglądam telewizję,widzę tych ludzi którzy potracili domy,cały swój dobytek... Ile to domów,mieszkań jest w kredycie... Straszne...

Więcej
2010/05/27 00:46 #6046 przez nixnix
Replied by nixnix on topic O:Powódz w Słubicach
Kurcze moja babcia mieszka w Pławidłach....czyli cała wioske ewakuują do Golic. mam nadzieje ze wały wytrzymają...nie mieszkam w Polsce ale co chwile wchodzę na portal Słubicki żeby być na bierzaco....3majcie się ludziska

Więcej
2010/05/27 07:07 #6047 przez agata_27
W czwartek jest ewakuacja N. Lubsza i Pławideł.

Więcej
2010/06/01 13:04 #6049 przez marteczka
Replied by marteczka on topic O:Powódz w Słubicach
ciekawe czy przez deszczze na południu Polski przyjdzie druga fala...?

Więcej
2010/06/01 18:57 #6053 przez Venus
Replied by Venus on topic O:Powódz w Słubicach
Gdzie leżą Pławidła????????? Pod Słubicami jest P Ł A W I D Ł O !!!!!!!!!!!!!!

Więcej
2010/06/01 19:29 #6054 przez janekŁbr
Replied by janekŁbr on topic O:Powódz w Słubicach
całe szczęście jest to już za nami... chyba... albo i przed nami...no cóż w każdym bądź razie także bardzo się bałam ale moi pracodawcy uniemożliwili mi ewakuacji agdybym to zrobiła na własną rękę straciła bym prace

Więcej
2010/06/02 23:01 #6071 przez Kalina
Replied by Kalina on topic O:Powódz w Słubicach
Wczoraj,w Plawidle,to byl potezny przesiak,czy przerwanie walu?To takie pytanie do admina:)

Więcej
2010/06/03 14:47 #6085 przez Marcin Kiedrowicz

Więcej
2010/06/03 19:58 #6090 przez jurek
Replied by jurek on topic O:Powódz w Słubicach
Kalina napisał:

Wczoraj,w Plawidle,to byl potezny przesiak,czy przerwanie walu?

A ja słyszałem, że w Twoim mózgu są dziury, czy to prawda? Czy nie należy podjąć śledztwa dziennikarskiego? Nie macie sie czym zajmować tylko takimi plotami? Kazdy madry w Słubicach ma tysiac wersji tego co sie dzieje na ODrze. Tak, do słubic idzie czwarta, sory piąta fala i zaleje Wasze kołchozy.

Gdyby tak było jak piszesz w przeciagu paru godzin w miejscu naszego miasta byłoby pokaźnych rozmiarów jeziorko. Jak widze na razie nie ma, no ale przeciez ludzie mówią, że przerwało, no to trzeba pisać głupoty na forum. Jak masz takie "rzetelne informacje" to zanim je opublikujesz w swoim komentarzu weź zadzwon do sztabu kryzysowego i się upewnij. Dla przypomnienia podaje Ci numer 95 737 2004.

Przez takie gadki jak Twoja, powtarzane z ust do ust całe miasto chodzi jak nakręcone, ludzie zachowują się jak bezmózgie istoty. Co tylko tvn24 coś podłapie i nakręca atmosfere to sie ludzie zatruwacie takimi głupotami. BYle deszczyk na południu i zaraz kolejna fala, a może tsunami. Czasem wystarczy trochę rozumu, pojmowanie faktów i czytanie oraz słuchanie ze zrozumieniem.

Bez odbioru

Więcej
2010/06/03 21:09 #6092 przez Mesjasz
Replied by Mesjasz on topic O:Powódz w Słubicach
Po co te nerwy? Dziewczyna słyszała plotkę, więc zadała pytanie adminowi, on odpowiedział i po sprawie.

Każdy kto jedzie wolniej od nas to pierdoła, a...

Więcej
2010/06/04 07:30 #6093 przez Kalina
Replied by Kalina on topic O:Powódz w Słubicach
Tak to jest,kiedy w szkole byla dwoja z czytania ze zrozumieniem.Widze,ze apel adminow o kulture wypowiedzi rowniez nie jest zrozumialy dla niektorych:)

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas