- Otrzymane podziękowania: 3
GDZIE SĄ ŚWIĘTA??
- Sawanna
- Wylogowany
- Senior forum
-
przeciez to tylko wlasne spotrzezenie ogolne. po co mialabym klamac i wymyslac. czesto dziewczynty w klspach, na kasach itp są wlasnie takei nie wiem jak to ujac w kazdym razie nie usmiechniete i nie nastawione na klienta. w calej Poslce osoby na kasie nie zarabiaja duzo ale jednak musze miec tenm przyklejony usmiech taka praca, nie mozna sie dąsac i wywracac oczami
xy37 napisał: Przesadcie chyba dziewczyny-naprewde wszędzie i w każdym sklepie/lokalu sa tylko i wyłacznie niegrzeczne,niemiłe ekspedientki/?Ja sie z tym nie spotykam....Chociaz nie,nie...spotkałam niedawno niegrzeczna,niemiła,niekulturalna ekspedientkę-to taka młoda dziewucha która jest zatrudniona w sklepie obuwniczym obok piekarni GS-owskiej,naprzeciwko nowej biedronki,obok jest zegarmistrz,szewc..
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Piterson
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ode mnie duży MINUS za brak wystroju świątecznego.
Deptak ponury, plac przyjaźni ponury, jedyne co cieszy oko, to choinka ubrana przez przedszkolaków.
- torpeda
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- Micron
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- AleksandraMagdalena
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Valhalla
- Wylogowany
- Senior forum
-
A tak na serio - ostatnio jak szedłem ulica już po zmroku usłyszałem jak mała dziewczynka [ok. 5-6 lat] pyta swej Matki:
Dziecko - Mamo a czy w tym w roku będą święta?
Matka - [lekko zdziwiona] A dlaczego miałoby nie być świąt?
Dziecko - No bo nie ma tych ładnych lampek jak zawsze?
I jak tu wytłumaczyć dziecku, że Burmistrz oszczędza [od najmłodszych zaczynając] - najpierw podwyżka opłat za przedszkola [ładnie nazwana urealnieniem kosztów], a teraz wręcz pozbawienie przyszłego elektoratu tych kilki miłych chwil, kiedy patrząc na kolorowe światełka rozdziawiają małe buźki z zachwytu.
Oszczędności - oszczędnościami, ale można ich szukać gdzie indziej - zacząć od własnego chlewika - straż miejska jako taksówki dla Pań z Urzędu Miejskiego i jeszcze kilka innych o których na forum też już wspominano.
Panie Burmistrzu, wątpię aby Mama tej małej dziewczynki podczas przyszłych wyborów oddała głos na Pana. A ile było jeszcze takich Matek, Ojców???
Ciśnie się na usta lekko przerobione przysłowie: "Jak Burmistrz Tobie, tak i Ty Burmistrzowi"/
Wesołych Świąt Panie Burmistrzu.
- rensur
- Wylogowany
- Świeżak
-
- rensur
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Valhalla
- Wylogowany
- Senior forum
-
Jednak te oświetlenie, którego w tym roku brakuje w Słubicach były takim jakby prezentem Miasta dla jego Mieszkańców. Z nimi było jakoś cieplej w mieście, a torby dźwigane ze świątecznymi zakupami wydawały się lżejsze.
Teraz jest szaro i ponuro. Na dodatek z wyłączonymi niektórymi latarniami zapewne z lotu ptaka wygląda nasze Miasto jak czarna dziura.
Celem wyjaśnienia, nie jestem za pogrążaniem Miasta w długach. Lecz tak się zastanawiam, jak poczułby się potencjalny inwestor przyjeżdżający jutro do Słubic zwabiony "baśniowym" spotem reklamującym nasze miasto. Jeżeli przedstawiamy się jako Miasto w garniturze skrojonym na miarę - to nie zakładajmy do niego kaloszy.
- Całyczas Miłomi
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Głupota nie zwalnia od myślenia.
-Stanisław...
- yon
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 28
- Piterson
- Świeżak
-
Niech mi tutaj nikt nie pisze o oszczędnościach, o długach, a raczej są to zagrywki czysto polityczne.
Przecież właściciel PUK-u to dobry znajomy poprzedniego burmistrza, i tutaj raczej jest pies pogrzebany, obecnie panujący burmistrz nie da zarobić PUK-owi, i koledze byłego burmistrza.
WSTYD WSTYD WSTYD PANIE BURMISTRZU !!!!
- Piterson
- Świeżak
-
Na to są pieniądze, dla ludzi z miasta już nie ma, na głupiutkie lampki które wprowadzają ludzi w świąteczny nastrój idąc ulicami, tutaj już tylko można w łeb dostać.
- merkaba
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 6
ale spłacić ktoś długi musi
mamy przykład jak się żyje ponad stan Grecja
- Valhalla
- Wylogowany
- Senior forum
-
"Ty nie patrz jak zaoszczędzić, Ty patrz jak zarobić!!!"
Zastanawia mnie jeszcze jedno, kiedy w naszej "nowoczesnej gminie, o strategicznym położeniu i dynamicznym rozwoju" [wszystko to cytaty z baśniowego spotu promującego Miasto Inwestycji - Słubice] powstała jakaś firma dająca zatrudnienie powiedzmy minimum 15 osobom???