Socjal w Niemczech

Więcej
2014/08/02 20:53 #19682 przez makarena
Replied by makarena on topic Odp: Socjal w Niemczech
W kazdym panstwie znajda sie takie osoby jak Mariolka,ktorym do szczescia socjal wystarczy. I wielu jest takich co wyjezdzaja za granice tylko po to aby na socjalu siedziec. Tylko,ze za jakis czas kindergeld sie skonczy bo dzieci wyrosna i tego socjalu za wiele juz nie bedzie. I bedzie taka Mariolka wtedy w Niemczech siedziala i bidowala. Bo ani lat pracy ani odlozonej kasy by dzieci wyszkolic. No chyba,ze dzieci beda tak cwane jak mama i tez na socjal beda liczyly. Socjal moze i Niemcy maja lepszy niz Polska ale w kazdym kraju socjal to tylko wegetacja. Skoro Mariolka chce tak zyc to jej wybor.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2014/08/02 20:58 - 2014/08/02 21:21 #19683 przez Lottmenn
Replied by Lottmenn on topic Odp: Socjal w Niemczech
Witam ponownie....
Malo kiedy wtracam sie do dyskusji ale takie teksty nieboszczyka podniosa na proste nogi....
Czy Ty kobieto nie czytasz co Tobie ludzie pisza?
Kazdy Polak ma swoj honor i kazdy chyba patrzy aby na Polakow nie tylko w niemczech ale tez w calej EU nie patrzeli jak na zlodzieji. (przedtem Auta....teraz Harz4 -ala sozial....
Ale Ty sie dalej upierasz aby zdanie o Polakach zostalo jak bylo.... .Jak kolega napisal nie badzmy akurat tymi.... nie napisze celowo Turkami..... poniewaz znam wielu ktorzy sa Ok .
Wiekszosc Slubiczanin ktorzy pracuja w niemczech doceniaja swoja prace jak tez mozliwosci jakie daja chyba wszystkie kraje UE.... - co nie jest jednoznaczne z WYKORZYSTYWANIEM W SPOSOB PERFIDNY jak ty to nazwalas "przywilejow"....
A tak na koncowke to przepracuj pierw ten rok czy dwa i pozniej sie pochwal swoimi doswiadczeniami..... no chyba ze jak juz kolega napisal znajdziesz niemca i mu ..... !!!
Ale tu sie wstrzymam... :)
Apropo ... wybaczcie moje bledy i nie ta trzcionke ale od przeszlo 25 lat mieszkam w DE.
Pozdrawiam wszystkich ....
Iiiii W pelni popieram Makarene....... co potem..... jakie wyksztalcenie dasz dzieciom?....
Ostatnia2014/08/02 21:21 edycja: Lottmenn od.

Więcej
2014/08/03 16:04 #19687 przez Forman
Replied by Forman on topic Odp: Socjal w Niemczech
Prosze redakcje o zamkniecie tematu, gdyz mam wrazenie, ze posty Mariolki sa sztucznie preparowane w celu prowokacji.
Mysle, ze dalsza rozmowa na tak bzdurny temat z tak glupia osoba nie ma najmniejszego sensu,
a wprowadza tylko zamieszanie i ferment.

Więcej
2014/08/03 17:55 #19690 przez Mabel
Replied by Mabel on topic Odp: Socjal w Niemczech
Piosenka znaleziona kiedyś, ciągle aktualna (śpiewa się ją na melodię piosenki pt."Czerwone jabłuszko").

Frankfurt nad Odrą 2012

"Siedzi Polak w Niemczech
przy nim Polka siedzi
Niemiec dał mu palec
"Deutschland über alles".

Nieczytaci my
niepisata ja
ale w "Arbeitsamcie"
radę sobie dam.

Stoi Polak w "Amcie"
przy nim Polka stoi
stoją z przyjemnością
nic ich nie zaboli.

Siedzi Polak w Niemczech
Auto w Polsce stoi
Domek też "na ciocię"
Polak się nie boi.

Do "Sparkassy" ty
do "Postbanku " ja
nie zaznamy biedy
bo "Amt" o nas dba!"

• Mariolka80
  • Autor
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2014/08/03 19:50 - 2014/08/03 21:58 #19692 przez Mariolka80
Replied by Mariolka80 on topic Odp: Socjal w Niemczech
Na prosbe pare osob wykasowalam moje wpisy, zawsze bylam szczera i mowie i pisze co mysle! ci polacy co juz maja socjal tak jak ta moja znajoma, nie chca by ludzie z polski sie dowiedzieli ze jest dla polakow taka mozliwosc. Wiecej pisac nie bede bo i tak glowa boli i wiem juz co chcialam wiedziec.
Ostatnia2014/08/03 21:58 edycja: Mariolka80 od.

Więcej
2014/08/04 21:31 #19709 przez brucke
Replied by brucke on topic Odp: Socjal w Niemczech
Oj Mariolka :laugh: :laugh: :laugh: ,gdyby glupota mogla latac,to bys byla jak golebica...tak mowil pewien lekarz kilkadziesiat lat temu, ale widze ze to wciaz aktualne :laugh:

• wisiaO
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2014/08/05 06:51 #19712 przez wisiaO
Replied by wisiaO on topic Odp: Socjal w Niemczech
Czasami się nie dziwię, że mówia o nas "polaczki polaczki"... a piosenki nie znam i nie kojarzę

Więcej
2014/08/06 07:49 - 2014/08/06 16:28 #19733 przez mad
Replied by mad on topic Odp: Socjal w Niemczech
:laugh:
Ostatnia2014/08/06 16:28 edycja: mad od.

Więcej
2014/08/06 09:28 #19736 przez cinek88
Replied by cinek88 on topic Odp: Socjal w Niemczech
do mad, cytuje "a jednoczesnie by z chwila kiedy juz stane tu na nogi nie byc ciagana o splaty wczesneijszej pomocy..."

MIESZKAŁEM WIELE LAT W NIEMCZECH I WIEM TO I OWO. NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK OBOWIĄZEK SPŁATY POMOCY OD PAŃSTWA!! JEDYNY WYJĄTEK GDY POBIERA SIĘ ŚWIADCZENIA OSZUKUJĄC PAŃSTWO NP. PRACA NA CZARNO LUB POSIADANIE MAJĄTKU NP. DOM, MIESZKANIE W POLSCE KTÓRE SIĘ WCZEŚNIEJ ZATAIŁO PRZED NIEMIECKIM URZĘDEM SKŁADAJĄC ANTRAG O ARBEITSLOSENGELD II, POTOCZNIE ZWANYM HARTZ IV

Załączniki:

Więcej
2014/08/06 11:09 - 2014/08/06 16:30 #19737 przez mad
:laugh:
Ostatnia2014/08/06 16:30 edycja: mad od.

Więcej
2014/08/06 17:47 #19741 przez cinek88
Replied by cinek88 on topic Odp: Socjal w Niemczech
do mad, masz racje jeżeli się podjęło prace i nadal korzysta z pomocy Jobcenter istnieje duże prawdopodobieństwo zwrotu pobranej "nadwyżki". NAJPROSTSZĄ DROGA DO REZYGNACJI Z ALG II, POTOCZNIE ZWANYM HARTZ IV A PRZEZ NIEKTÓRYCH NA TYM FORUM "SOCJALEM" JEST ZŁOŻENIE ANTRAG(czyt.wniosek) tzw. "Verzichtserklärung Alg II", podpisujesz i jesteś "wolna" :)

Więcej
2014/08/21 20:50 #19915 przez slubfurt79
Replied by slubfurt79 on topic Odp: Socjal w Niemczech
Załączniki:

Więcej
2014/08/28 03:18 #19990 przez Lottmenn
Replied by Lottmenn on topic Odp: Socjal w Niemczech
Niemcy zaczynają walkę z wyłudzaniem świadczeń socjalnych przez obywateli innych krajów Unii Europejskiej - głównie ze wschodniej Europy. Rząd przygotował już projekt przepisów w tej sprawie - donosi IAR.

Urzędnicy chcą, aby osoby przyłapane na oszustwach były wydalane i nie mogły ponownie wjechać do Niemiec.

Więcej
2014/08/30 07:38 - 2014/12/21 20:43 #20003 przez mad
:(
Ostatnia2014/12/21 20:43 edycja: mad od.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas