- Otrzymane podziękowania: 0
CIĘŻARNE W SŁUBICACH
- Olga
- Gość
-
co do szpitala to faktycznie jest remont, ale od paru dni odbywaja sie porody i mamy z dziecmi leża w slicznych pokojach z łazienką, co do tej pory bylo marzeniem
Pozdrawiam
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- marlena
- Gość
-
- roslina24
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Młoda
- Gość
-
Nie wszystkie przyszłe mamy prezentują się tak jak pisze Jacek.Jednak trochę prawdy w tym jest.Widuję czasem te "gołe brzuchy" i "papierosy w ustach".Zastanawiam się jednak czy te młode (16-17- letnie)dziewczyny nie potrafią się zabezpieczać?Fakt autentyczny-dziewczyna 19-letnia,2 dzieci-chłopak ją zostawił,bo się nie wyszumiał i przerosły go obowiązki!!!!!ZGROZA!!!!!Dzieci mają dzieci i to dopiero jest problem.
Ohoho, zostałam rozsławiona na forum! Nie będę się wypowiadać na swój temat, bo to moja prywatna sprawa ile mam dzieci i w jakim wieku je urodziłam, a już na pewno to, przez kogo i dlaczego zostałam samotną mamą. Nie piję, nie palę, uczę się i pracuję - co moja osoba ma więc do tematu o "matkach z papierosami w ustach"?
Ale wypowiem się ogólnie na temat młodych mam w Słubicach, żeby niektórych zapalonych krytyków trochę rozczarować. Znam osobiście kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt, młodych mam ze Słubic. Niektóre są same, inne mają partnerów, kilka z nich wyszło za mąż (takie same sytuacje jak wśród dwudziesto- czy trzydziestolatek). Są wśród nich dobre uczennice, studentki i pracujące mamy. Opiekują się swoimi dziećmi po prostu wspaniale, darzą je ogromną miłością. Ale żadna, powtarzam ŻADNA z nich nie jest ćpunką ani alkoholiczką! Zdarza się, że któreś mamy popalają papierosy, ale dlaczego nikt za to nie krytykuje starszych kobiet? To one palą o wiele częściej! (wśród młodych mam, o których mówię, może ze trzy palą papierosy).
Zastanawia mnie pewne zdanie: "Dzieci mają dzieci i to dopiero jest problem.". Otóż po pierwsze wcale nie uważam, że któraś z nas jest dzieckiem. Może jesteśmy młode, ale równie dobrze jak inne kobiety sprawdzamy się w rolach mam (a może nawet lepiej?). A poza tym jaki to jest problem i dla kogo? To nasza prywatna sprawa i nasz prywatny - ewentualny - problem.
Jeśli chodzi natomiast o dziewczyny "sponsorów", to są wśród nich porządne, młode kobiety, które po prostu się zakochały i często zostają potem porzucone, same z dzieckiem - pytanie tylko czyja to wówczas wina?
Problem nie leży w tym, że jesteśmy młodymi mamami, tylko w postrzeganiu tego faktu przez innych ludzi. Młode mamy są bowiem oceniane najczęściej przez osoby, które nic na ich temat nie wiedzą. Zanim więc zaczniecie oceniać, poznajcie dogłębnie temat, o którym mowa.
Jacek napisał:
napiszcie,bo mnie jako faceta to przeraża.Nie wyobrażam sobie siebie z rodziną bez porządnego zaplecza.A już dziecko skazać na byle jaki żywot,to straszne. .
I tutaj zostal poruszony inny temat, a Jacek bardzo ładnie to ujął - faceta to przeraża. Oceniacie młode mamy - czemu nie ocenicie tych ojców, którzy porzucają swoje dzieci, nie kochają ich, nie chcą i nie zapewnią im nawet pomocy materialnej? To oni najczęściej uciekają od obowiązków i krzywdzą dzieci. A większość mam - młodych czy nie - staje twarzą w twarz z życiem i walczy o dobro własne i swoich dzieci.
Wszystkim rodzącym w najbliższych terminach zazdroszczę, że będą miały możliwość korzystania z odremontowanego oddziału w szpitalu! Naprawdę, dobre warunki w szpitalu i od razu człowiek czuje się tam lepiej
- madziaer
- Autor
- Świeżak
-
- karolina
- Gość
-
- madziaer
- Autor
- Świeżak
-
- ja
- Gość
-
- roslina24
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- roslina24
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Viola
- Gość
-
- madziaer
- Autor
- Świeżak
-
- roslina24
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- kreolcia
- Gość
-
mam pytanie odnosnie odwiedzin w szpitalu , jestem zalogowana na innym forum dla ciezarnych i tam sporo kobiet pisze ze w ich szpitalach , odwiedziny sa czasowo wstrzymane , w zwiazku z grypa . Wiecie jak moze wyglada sytuacja w Slubicach?
nie wiem jak to jest w naszym szpitalu ale wedlug mnie czy to sezon grypowy czy nie odwiedziny na oddz. noworodkoym powinny byc zakazane, ( oprocz odwiedzin ojca maluszka oczywiscie), kobieta w tym czasie powinna odpoczywac a na odwiedziny przyjdzie czas jak wroci z malenstwem do domku,
- Butterfly effect
- Gość
-