- Otrzymane podziękowania: 0
Praca pod berlinem przy pakowaniu butów
- babilon5
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- ziomalzx
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 8
slubiczanka34 napisał: Mój mąż złożył CV do Olimpii w Niemczech... Czy ktoś tam już pracuje? Czy ktoś ma wpływ na to aby zatrudnili? Może jest więcej osób czekających na odp z ich firmy? Przydałoby się może stworzyć grupę (auto jest do dyspozycji) i bezpośrednio w firmie zagadać?
Po za tym mam namiar do podobnej firmy we Frankfurcie....
pracuje, nikt nie ma wpływu. jak narazie brak przyjęć, a jak już to biorą ludzi którzy już tam pracowali...
a Frankfurt to napewno Ci chodzi o randstad, na który namiary podawałem wcześniej...
- ziomalzx
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 8
raqu43 napisał: bo ten kolezka cos mowil ze to by nie bylo przez leadera tylko przez jakies biuro niemieckie. ponoć jak przez to biuro to jest umowa o prace niemiecka - wszystkie skladki sa odprowadzane z emerytalnymi?czy to zbyt piekne byloby?
umowa jest niemiecka i wszystkie składki są odprowadzane...
- marta
- Wylogowany
- Świeżak
-
- babilon5
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- merkaba
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- marta
- Wylogowany
- Świeżak
-
- babilon5
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- jolcia_88
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- raqu43
- Wylogowany
- Świeżak
-
ziomalzx napisał:
raqu43 napisał: bo ten kolezka cos mowil ze to by nie bylo przez leadera tylko przez jakies biuro niemieckie. ponoć jak przez to biuro to jest umowa o prace niemiecka - wszystkie skladki sa odprowadzane z emerytalnymi?czy to zbyt piekne byloby?
umowa jest niemiecka i wszystkie składki są odprowadzane...
dzieki ziomalzx po raz drugi:)
- marta
- Wylogowany
- Świeżak
-
- kasia107
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 4
marta napisał: nie o to mi chodziło głąbie.zeby siedzieć i patrzeć w okno.bo jestem aktywną osobą.chodziło mi o to że oprócz pracy niema się czasu dla rodziny,znajomych,sport,nauka.itd.to na chwilę ta praca.ale rzadna rewelacja.jeżdzić po nocach itd.desperaci
Po co Ty się tu w ogóle udzielasz skoro nie pracujesz tu i masz takie zdanie???Może i lekko nie jest ale lepiej pracować za 1000 euro niż siedzieć w domu czy latać po znajomych.Nie ma czasu na spotkania towarzyskie ale coś za coś.Więc każdy wie na co się decyduje i moim zdaniem nie jest tragicznie tym bardziej jak ktoś ma rodzinę na utrzymaniu.Sądząc po twoim rozumowaniu to najlepiej siedzieć w domku,latać na ploteczki a kasę brać za darmo:)Kto tu jest desperata:)300 osób w jednej firmie którzy chcą pracować czy ty jedna,która się udzielasz bez powodu niepytana:)
- marta
- Wylogowany
- Świeżak
-
- katarzyna11
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 4
marta napisał: kasia 107 - akto powiedział ze ja nie pracuje? Pracowałam tam i wiem co mówie . Piszesz 300 osób tam pracuje - nawet wiecej i co z tego? a ile osób juz sie tam przewineło i dało sobie spokój? ile zdrowia tracisz ? Mój mąż pracował w niemczech nie w butach co prawda) i stracił tam zdrowie i zadne pieniądze nie są warte zdrowia jakie zostawił za Odrą- Ja nikomu , powtażam nikomu nie zabraniam tam pracować to kazdego wolny wybór z tym ze nalezy rozważyć wszystkie plusy i minusy tej pracy a nie przeliczać tylko euro na złotówki.
troche tak agresywnie sie zrobilo?
ja mam dzieckoi pracuje tam i jest ok i jakos godze obowiazki rodzinne z praca i jest czas na dom obowiazki i przyjemnosci idz w sobote do vilii stan na srodku sali i krzyknij haslo kto pracuje na butach...wtedy zobaczysz ileludzi ma czas na wszystko lacznia z rodzina znajomymi i obowiazkami.......
oczywisciew moja wypowiedz nie byla zlosliwoscia nie chcialem nikogo urazic ale taka jest prawda
dupa maryny
- slubiczanka34
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
katarzyna11 napisał:
marta napisał: kasia 107 - akto powiedział ze ja nie pracuje? Pracowałam tam i wiem co mówie . Piszesz 300 osób tam pracuje - nawet wiecej i co z tego? a ile osób juz sie tam przewineło i dało sobie spokój? ile zdrowia tracisz ? Mój mąż pracował w niemczech nie w butach co prawda) i stracił tam zdrowie i zadne pieniądze nie są warte zdrowia jakie zostawił za Odrą- Ja nikomu , powtażam nikomu nie zabraniam tam pracować to kazdego wolny wybór z tym ze nalezy rozważyć wszystkie plusy i minusy tej pracy a nie przeliczać tylko euro na złotówki.
troche tak agresywnie sie zrobilo?
ja mam dzieckoi pracuje tam i jest ok i jakos godze obowiazki rodzinne z praca i jest czas na dom obowiazki i przyjemnosci idz w sobote do vilii stan na srodku sali i krzyknij haslo kto pracuje na butach...wtedy zobaczysz ileludzi ma czas na wszystko lacznia z rodzina znajomymi i obowiazkami.......
oczywisciew moja wypowiedz nie byla zlosliwoscia nie chcialem nikogo urazic ale taka jest prawda
A PO ZA TYM NIGDZIE W SŁUBICACH WIĘCEJ NIE ZAROBISZ. MĄŻ OD 3 MIESIĘCY SZUKA PRACY, NAJWIĘCEJ ILE MU DAWALI TO 1300 ZŁ.... I NIE ZA SIEDZENIE ALE JEŻDŻENIE DO BERLINA I Z POWROTEM PO 10 GODZ. DZIENNIE. WIĘC CHYBA LEPIEJ JAK CIĘŻKO POPRACOWAĆ TO ZA GODZIWE PIENIĄDZE, A I NA PEWNO CZAS NA SPOTKANIA TOWARZYSKIE SIĘ ZNAJDĄ......
A MARTA JAKOŚ ŹLE NASTAWIONA CHYBA OGÓLNIE DO PRACY.....