Życie w Słubicach
- ainoa
-
Autor - Wylogowany
- Świeżak
-
- " W Tobie mam czego we Mnie brak "
Jestem tutaj nowa, jeszcze nie przybyła że tak powiem. Mieszkam ( jeszcze ) w Gdańsku.
Zastanawiam się wraz z mężem nad przyjazdem do Słubic. Nie ukrywam, że jestem związana z dużym miastem, ale męczy nas pośpiech, nagonka z każdej strony.
Jak żyje się wam w waszym mieście ? W Gdańsku ciężko o prawdziwych przyjaciół. Tutaj każdy jest anonimowy i nikogo nikt nie obchodzi. Tak samo jest w szkole u córki. Podczas choroby nikt nie przyniesie jej zeszytów, ani innemu dziecku. Rodzice nawet za specjalnie się nie znają. jak jest u was ?
Czy dużo osób pracuje w Frankfurcie ?
Pozdrawiam.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- ja28rek
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 35
- takietam
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- burmiszcz
- Świeżak
-
Tu wcale nie jest lepiej, tylko odległości mniejsze niż w Gdańsku.ainoa napisał: Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowa, jeszcze nie przybyła że tak powiem. Mieszkam ( jeszcze ) w Gdańsku.
Zastanawiam się wraz z mężem nad przyjazdem do Słubic. Nie ukrywam, że jestem związana z dużym miastem, ale męczy nas pośpiech, nagonka z każdej strony.
Liczba i "jakość" przyjaciół, to tak średnio zależy od wielkości miasta, no ale może ja się nie znam?Jak żyje się wam w waszym mieście ? W Gdańsku ciężko o prawdziwych przyjaciół.
No to Słubice też są za duże w takim wypadku, pozostaje jakaś wioska, jeżeli ma to być a pobliżu Słubice, to może Pławidło?Tutaj każdy jest anonimowy i nikogo nikt nie obchodzi.
Chcecie zrobić dziecku rewolucję, bo nie znacie się z rodzicami w szkole? Zaiste ciekawe.Tak samo jest w szkole u córki. Podczas choroby nikt nie przyniesie jej zeszytów, ani innemu dziecku. Rodzice nawet za specjalnie się nie znają.
Różnie bywa.jak jest u was ?
W samym Frankfurcie, to może nie za dużo, ale ogólnie w Niemczech, to kupa luda.Czy dużo osób pracuje w Frankfurcie ?
- Redakcja Słubice24.pl
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Otrzymane podziękowania: 70
Polecamy tam zajrzeć:
www.facebook.com/slubice24/posts/10156035709377692
ainoa napisał: Witam wszystkich.
Jak żyje się wam w waszym mieście ? W Gdańsku ciężko o prawdziwych przyjaciół. Tutaj każdy jest anonimowy i nikogo nikt nie obchodzi. Tak samo jest w szkole u córki. Podczas choroby nikt nie przyniesie jej zeszytów, ani innemu dziecku. Rodzice nawet za specjalnie się nie znają. jak jest u was ?
Czy dużo osób pracuje w Frankfurcie ?
Pozdrawiam.
- miauczek
- Świeżak
-
Jest jakies zycie kulturalne (jak ktos chce to zawsze cos znajdzie) I za miedzą zawsze jest Berlin o godzine drogi pociągiem. Co do przyjazni I tak dalej to chyba zalezy od szczescia, ja mialam raczej wrazenie anonimowosci, w miescie jest duzo przyjezdnych. Z roznych powodow przyjaznilam sie glownie z osobami, ktore jak ja osiedliły sie w Slubicach. Jesli sie przeprowadzicie to często uslyszycie, ze miejscowi I przyjezdni nie rozumiejã sie za dobrze. Słubiczanie są trochę specyficzni chyba ze względu na specyfivczne polozenie ale to kwestia gustu, co sie komu podoba;)
Na pewno nie jest to dobre miejsce dla singla ale dla rodziny czemu nie:)
- Kowross
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Ladka
- Wylogowany
- Świeżak
-
wszedzie blisko wszystko pod nosem na poczatku pracowalam przy sprzataniu lecz mnie oszukano na pieniadze teraz jestem w trakcie poszukiwan pracy dopiero poznaje te miasto nie znam zasad pracy w niemczech nie wiem gdzie szukac w chwili obecnej udzielam sie na portalach .
- apothekerrr
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mam pytanie do słubiczan
- Elisabeth
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Redakcja Słubice24.pl
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Otrzymane podziękowania: 70
www.facebook.com/slubice24/posts/10157301291477692
apothekerrr napisał: Witam.
Mam pytanie do słubiczanObecnie mieszkam w Niemczech, w Stuttgarcie. Planuje powrót do Polski, dostałem parę ciekawych ofert pracy w Nemczech do 40km od Słubic. Proszę mi powiedzieć jak się żyję w Słubicach? Chętnie zapoznam się z opiniami. Może są tu osoby, które mieszkały juz w Niemczech i zdecydowały się na ten sam krok i zamieszkały w Słubicach? Jak wrażenia? Z góry dziękuję za wasz czas.
- aducha997
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- homosapienssapiens
- Wylogowany
- Świeżak
-
- aducha997
- Wylogowany
- Świeżak
-
- homosapienssapiens
- Wylogowany
- Świeżak
-