Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Tu wcale nie jest lepiej, tylko odległości mniejsze niż w Gdańsku.ainoa napisał: Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowa, jeszcze nie przybyła że tak powiem. Mieszkam ( jeszcze ) w Gdańsku.
Zastanawiam się wraz z mężem nad przyjazdem do Słubic. Nie ukrywam, że jestem związana z dużym miastem, ale męczy nas pośpiech, nagonka z każdej strony.
Liczba i "jakość" przyjaciół, to tak średnio zależy od wielkości miasta, no ale może ja się nie znam?Jak żyje się wam w waszym mieście ? W Gdańsku ciężko o prawdziwych przyjaciół.
No to Słubice też są za duże w takim wypadku, pozostaje jakaś wioska, jeżeli ma to być a pobliżu Słubice, to może Pławidło?Tutaj każdy jest anonimowy i nikogo nikt nie obchodzi.
Chcecie zrobić dziecku rewolucję, bo nie znacie się z rodzicami w szkole? Zaiste ciekawe.Tak samo jest w szkole u córki. Podczas choroby nikt nie przyniesie jej zeszytów, ani innemu dziecku. Rodzice nawet za specjalnie się nie znają.
Różnie bywa.jak jest u was ?
W samym Frankfurcie, to może nie za dużo, ale ogólnie w Niemczech, to kupa luda.Czy dużo osób pracuje w Frankfurcie ?
ainoa napisał: Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowa, jeszcze nie przybyła że tak powiem. Mieszkam ( jeszcze ) w Gdańsku.
Zastanawiam się wraz z mężem nad przyjazdem do Słubic. Nie ukrywam, że jestem związana z dużym miastem, ale męczy nas pośpiech, nagonka z każdej strony.
Jak żyje się wam w waszym mieście ? W Gdańsku ciężko o prawdziwych przyjaciół. Tutaj każdy jest anonimowy i nikogo nikt nie obchodzi. Tak samo jest w szkole u córki. Podczas choroby nikt nie przyniesie jej zeszytów, ani innemu dziecku. Rodzice nawet za specjalnie się nie znają. jak jest u was ?
Czy dużo osób pracuje w Frankfurcie ?
Pozdrawiam.
apothekerrr napisał: Witam.
Mam pytanie do słubiczanObecnie mieszkam w Niemczech, w Stuttgarcie. Planuje powrót do Polski, dostałem parę ciekawych ofert pracy w Nemczech do 40km od Słubic. Proszę mi powiedzieć jak się żyję w Słubicach? Chętnie zapoznam się z opiniami. Może są tu osoby, które mieszkały juz w Niemczech i zdecydowały się na ten sam krok i zamieszkały w Słubicach? Jak wrażenia? Z góry dziękuję za wasz czas.