- Otrzymane podziękowania: 0
RADNI
- lapz
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Okręg nr 1: Bugaj Arkadiusz Stanisław, Gocki Henryk Waldemar, Grabowski Józef Zbigniew, Piosik Jakub Wojciech, Smoleński Artur Lech, Woronowicz Stanisław Zbigniew, Jakubowski Tomasz, Chrustowski Kazimierz, Witkowska Izabella, Górowska Krystyna
Okręg nr 2: Haściło Jan, Majko Renata Maria, Ratajczak Jarosław, Dzierniejko Czesław, Skalniak Maria, Kubik Zbigniew Władysław, Czarnecki Tymoteusz Wiktor, Jurkowska Marzena Anna, Jezierski Grzegorz, Stefanowicz Leszek, Wiłkojć Jan,
Prażanowski Marek Albin, Jachniewicz Lucjan Jerzy, Pietrow Leonard Artur, Dydak Rafał, Kamiński Artur Józef, Kołowiecki Jan, Słodownik Marzena Dorota, Sudzińska Joanna Elżbieta, Porębski Daniel Krzysztof
Okręg nr 3: Strażewicz Tadeusz Wacław, Smolarczyk Leszek Stanisław, Szurka Grażyna Urszula, Kiba Krystyna, Skubisz Krystyna, Kondrat Robert Andrzej, Lipińska Anna Renata, Kucharski Jan, Rapcewicz Marcin Tomasz, Półtorak Damian Piotr, Kalita Janina Halina
Okręg nr 4: Krawczyk Daniel Czesław, Kubik Wiesław, Łysiak Ewa Elżbieta, Chustecka Ewa Katarzyna, Przybylska Janina, Siwek-Rybicka Bronisława, Baczyńska Krystyna, Falińska Alina Barbara, Drzewiecki Waldemar Franciszek, Małachowski Krzysztof Ryszard, Wilk Ireneusz, Samsonowicz Dariusz Mariusz, Sadowski Jarosław, Karpińska Iwona, Borkowski Adam, Pawelczyk Ariel, Woźniak Łucja
Okręg nr 5: Maziarz Ewa Anna, Kiedrowicz Piotr Paweł, Konopacki Ryszard, Potorski Ryszard, Żwirek Juliusz, Pasiciel Honorata, Sernacka Halina Elżbieta, Skotnicki Rafał Marcin, Jerzmanowski Andrzej, Boberski Stanisław Franciszek, Zborowski Mariusz Bogdan, Szydłak Roman, Sobolewska Hanna Teresa, Maliczak Stefan, Świstun-Wojnicka Beata Magdalena
Okręg nr 6: Kasprzak Dariusz Rinaldo, Mazurek Rafał Krzysztof, Koźmiński Grzegorz, Olejniczak Mariusz Piotr, Kalinowski Marcin Franciszek, Jaworska Maria, Kapica Ryszard Piotr, Dahlke Artur Jan, Kucharczyk Kazimierz, Galuba Hieronim Roman, Michalski Ryszard Stefan, Woźniak Andrzej, Staszak Tomasz, Niekraszewicz Czesław Jan
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- słubiczanin_1979
- Wylogowany
- Świeżak
-
1. Wykształcenie oraz kompetencje kandydata
2. Wiek (uważam, że obecni 55 - 65 latkowie nic więcej już nie wniosą do rozwoju gminy)
3. Tzw. kręgosłup moralny kandydatów (trudna do zmierzenia, ale według mnie dość istotna rzecz)
Dlatego ja będę stawiał na kandydatów, którzy są wieku 30 - 35 lat, wykształconych oraz nieuwikłanych w "chore" układy.
- słubiczanin_1979
- Wylogowany
- Świeżak
-
Okręg nr 1: Bugaj Arkadiusz, Piosik Jakub Wojciech
Okręg nr 2: Czarnecki Tymoteusz Wiktor, Pietrow Leonard Artur, Dydak Rafał
Okręg nr 3: Lipińska Anna Renata, Rapcewicz Marcin Tomasz
Okręg nr 4: Krawczyk Daniel Czesław, Borkowski Adam, Sadowski Jarosław
Okręg nr 5: Zborowski Mariusz Bogdan, Świstun-Wojnicka Beata Magdalena,
Szydłak Roman
Okręg nr 6: Mazurek Rafał Krzysztof, Olejniczak Mariusz Piotr
Kolejność według list wyborczych.
- Dominik
- Wylogowany
- Świeżak
-
i tak zrobię, bo jest w porządku
- jurand
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Jak dla mnie to tylko dwa głosy oddam:
1. Pawelczyk Ariel: bo chłopak ma naprawdę łeb jak sklep, kiedyś pomógł mi walczyć z absurdami w ZAMK'u napisał mi kilka naprawdę dobrych podań w oparciu o naprawdę dobre i wyszukane ustawy- na ciszewicz.com słusznie napisano, że specjalista do spraw nieruchomości, mimo młodego wieku ( chyba 25 lat) to ma magistra politologii i kilka podyplomówek, tak więc głupi nie jest. Działał już w mieście wcześniej jako młody samorządowiec. Dziennikarz, nieposzlakowana opinia. Chłopak naprawdę chętny zawsze do pomocy. A jako dziennikarz powywlekał kilka brudów w Zielonej! A kto ujawnił wyprowadzenie 30 tys zł w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Zielonej Górze- Właśnie Ariel. Brawa za odwagę- mi to zaimponoało strasznie!- a tak po za tym to szczery dobry chłopak, pomógł mi bezinteresownie i tyle co się widzieliśmy. ( p.s. dziękuje Pani Katarzynie T. że mi go poleciła!)..chłopaki z ZAMK'u sie zdziwili....
2. Pani Chustecka- odpowiedź prosta, poznałem ją jako Panią dyrektor przedszkola do którego chodziły moje dzieci. Sympatyczna osoba, dobrze jej z oczu patrzy. I jest uczciwa!
- kamciauk28
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Komitet ten założyła grupa osób, którym na sercu leży dobro Słubic, ludzi, którzy chcą popchnąć swoją małą ojczyznę do przodu, dać jej impuls do powrotu na ścieżkę dynamicznego rozwoju dla dobra wszystkich mieszkańców naszej przygranicznej gminy. Ludzie ci pochodzą z różnych środowisk, nie są przedstawicielami jednej opcji politycznej, jedyne co ich łączy, to chęć ciężkiej pracy, której efektem ma być rozwój gminy. Doświadczenie oraz dorobek życiowy kandydatów na Radnych potwierdzają tezę, że nie są to osoby przypadkowe, ich nazwiska w Słubicach są powszechnie szanowane, wspólnie ze mną chcą walczyć o rozwój miasta i wsi gminy Słubice.
slubiczanie.pl/kandydaci.html
- kamciauk28
- Wylogowany
- Świeżak
-
- wolanin
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ludzie ci pochodzą z różnych środowisk, nie są przedstawicielami jednej opcji politycznej, jedyne co ich łączy, to chęć ciężkiej pracy, której efektem ma być rozwój gminy. [...] nie są to osoby przypadkowe, ich nazwiska w Słubicach są powszechnie szanowane, wspólnie ze mną chcą walczyć o rozwój miasta i wsi gminy Słubice.
Panie Darku, a czy w gronie Pana sztabu nie ma przypadkiem osoby, co to była ukarana za złodziejstwo książki z biblioteki Collegium Polonicum, która jest przecież naszym wspólnym dobrem i mamy o nią dbać, a nie rozkradać?
Jaką mamy pewność, że jak będziecie u władzy to apetyt na książkę nie zamieni się na apetyt na "inne dobra ogólnospołeczne"?
To tylko pytanie, nie stwierdzenie, więc jeśli się mylę proszę o wyjaśnienia.
- kreplas
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- jurand
- Wylogowany
- Ekspert
-
- kreplas
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- jurand
- Wylogowany
- Ekspert
-
- kreplas
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Przypomniał mi się dowcip: Bill Gates mówi do Warrena Buffeta: oddajesz jeden procent swojego podatku na biednych? - Gdybym oddał im jeden procent podatku, nie byliby już biedni...
Nie ma czegoś takiego jak deklaracja rozdawania ryb. Trzeba rozdawać wędki, a ryby trzeba sobie złapać samemu. Można deklarować jakieś wyjścia z sytuacji, ale jak ktoś obiecuje, że zlikwiduje bezrobocie, będą inwestycje, miasto nie bedzie zadłużone, to mnie to śmieszy, bo gdyby taki geniusz się znalazł, to dostałby Nobla z ekonomii i propozycję posady burmistrza Londynu albo NY.
Seneka kiedyś powiedział :" Nie sztuką jest mieć i dawać, ale dawać a nie mieć". Póki co władza chętnie się zadłuża, bo: można dać, czego się nie ma, jak nie zostanie ponownie wybrana, to problem spada na kolejną władzę...
- Dominik
- Wylogowany
- Świeżak
-