- Otrzymane podziękowania: 0
pytanie do ekipy Pana Lesickiego
- kubuś
- Wylogowany
- Świeżak
-
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Raz jeszcze przepraszam, jeśli poczuł się Pan obrażony. PZD Darek Lesicki
- kubuś
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
W komentarzach piszesz Pan że wiele podróżujesz po Polsce a na forum nieco wyżej, że nie masz za co podróżować. Skończ Waś wstydu sobie oszczędź
Hala sportowa - bez okien, którą grzać trzeba w zimie, a latem klimatyzować i cały rok oświetlać - koszty utrzymania hangaru zjedzą budżet szkoły
PZD
- kubuś
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Problem z mieszkaniami komunami jest bolączką każdej gminy, ale problemy trzeba rozwiązać, a nie od nich uciekać. Prostych rozwiązań nie ma, ale można np. zamiast sprzedawać budynek po Straży Granicznej w Słubicach zaadaptować go na kilka mieszkań komunalnych. Takie rozwiązanie zastosowano w Kostrzynie, gdzie w budynkach pokoszarowych tworzy się mieszkania komunalne. Nie dalej jak wczoraj rozmawiałem w Warszawie z Burmistrzem Kostrzyna, który w Banku Gospodarstwa Krajowego uzyskał 3 mln złotych na ten właśnie cel. Rozwiązania są trzeba tylko mieć pomysł i znaleźć jego finansowanie. Na przyszłość trzeb również zweryfikować zarządzanie mieniem komunalnym pod tym kątem.
Pozdrawiam
Dariusz Lesicki ? Kandydat na Burmistrza Słubic - Czas na zmiany
martunia napisał:
SzanowniWitam
A jak Pan Dariusz Lisiecki sie odniesie do sytuacji osób czekających na mieszkania komunalne???Lista jest długa, końca nie widać. Mało tego, po 6 latach od złożenia wniosku nawet komisja do mnie nie zawitała ( a w piśmie, które otrzymałam w odpowiedzi na moje podanie pisano, że mam czekać na komisje), Wiem, że się mieszkania przyznaje, "po znajomościach" najczęściej. Myśli Pan, że coś się zmieni? bo ja wątpie. I nie wiem kiedy teraz do UM pójść - teraz - kiedy jest stary burmistrz, i głosów chce se nałapać, czy poczekać - po wyborach - jak nowi ludzie będą chcieli sobie sławy na robić???
Z poważaniem
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- kamciauk28
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- kreplas
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Co do oświadczeń majątkowych - obecna władza już je zaprezentowała, dlatego jesteśmy wdzięczni, ze zrobił to również kandydat z zewnątrz. Nihil novi, jak powiedział filozof.
Nie jest trudno coś obiecywać bez żadnych konkretnych rozwiązań. Trudno jest pokazać rozwiązania bez dostępu do instrumentów władzy. Nie znamy pana Lesickiego zbyt długo, ja pierwszy raz o nim usłyszałem w maju. Proponuję, żeby nie unosił się honorem, jeśli wyborów nie wygra, ale wrócił na stałe do Słubic i został radnym miejskim. Na kadencję. Jego doświadczenie z większego miasta z pewnością sie przyda.Tylko wtedy będziemy mogli ocenić jego przydatność i wiarygodność. Nie jest sztuką być drugim Tymińskim, przyjechać z czarną teczką i wytykać błędy poprzednikom.
Co do zadłużenia, obojętne kto zostanie burmistrzem Słubic i nie będzie ignorantem, to nasze miasto w ciągu kilku lat ma szansę na pozbycie się i długu i bezrobocia. Nie bez przyczyny i nie pod publiczkę burmistrz Bodziacki podpisał porozumienie z burmistrzem Wilke o współpracy przy pozyskiwaniu inwestorów. A tak na marginesie, przydałby nam się ktoś taki jak dr Wilke w myśl zasady "nie co umiesz, ale kogo znasz" - w tym pozytywnym znaczeniu. Potrafił np. przekonać Rols Royce'a do zainwestowania po niemieckiej stronie, a nie po polskiej. To jednak chyba bardziej wina systemu dopłat, niż samej władzy.
Jeśli chodzi o sprawy czysto ludzkie, uważam, że burmistrz i RM ma wiele możliwości, aby rozwiązać część problemów mieszkaniowych. Budynek po SG nadaje się do tego idealnie, a i ponadhektarowy teren wokół daje możliwość postawienia kolejnego. Potrzeba odrobinę poświęconego czasu i dobrego doradcy z głową na karku.
Ja mam już swój typ na burmistrza, chociaż nie widzę kandydata, który jest w stanie przekonać mnie na więcej niż 80%.
Mam nadzieję, ze te wybory przyniosą o tyle pozytywny skutek, że Słubice wykorzystają swoją szansę. Trzymam kciuki za zwycięstwo,a dla pokonanych - gloria victis...
- kreplas
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Mam nadzieję, że nie w ten sposób zamierza Pan wspierć prywatną przedsiębiorczość ???
biznes.onet.pl/uokik-nalozyl-200-tys-zl-...3784802,1,news-detal
Uzasadnienie Pana kolegi, drugiego wiceprezydenta, jest poniżej krytyki. Na jakiej podstawie zarzuca przedsiębiorcom stosowanie cen dumpingowych? Może trzeba by lepiej gospodarować MZK w ZG???
- wolanin
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- kbl
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
W przyszłym tygodniu również będę spotykał się z mieszkańcami Słubic i przekonywał ,że CZAS NA ZMIANY
Z szacunkiem Dariusz Lesicki