- Otrzymane podziękowania: 3
pytanie do ekipy Pana Lesickiego
- jurand
- Autor
- Wylogowany
- Ekspert
-
Panie ale tuitaj się Panu nie uda miasta ożywić bo gmina juz kredytów nie dostanie! musimy pospłacać stare by wyjść na prostą, a aby wyjść na prostą- trzeba oszczędności a nie szastania, nistety tutaj Pan świata nie zwojuje, niech Pan szuka gminy w której można wziąść kredyt i tam "rozwijać" swoją gospodarkę
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- qqłka
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Zdałem Ci wcześniej pytanie, dlaczego burmistrz Ciszewicz jest szansą dla Słubic, skoro przewodniczący rady Ciszewicz nie popisał się przez 4 lata poprzedniej kadencji?
Czy tym razem Twoja odpowiedź też będzie w stylu "nie pisz tu więcej" albo "nie warto ci odpowiadać bo masz za mało postów"?
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Od prawie 20 lat na stałe mieszkam w Słubicach ( od 2 miesiecy w Kunowicach) i prawie codziennie dojeżdzam do ZG( nie mam kierowcy, ani służbowego samochodu).
W gminie Słubice mieszka moja najbliższa rodzina i w Słubicach chodzi do szkoły mój syn. Jestem z urodzenia gorzowianinem, a z wyboru słubiczaninem obecnie jak mówię w delegacji w Zielonej Górze.
Zapraszam na stronę KWW Słubiczanie.pl i na forum.
Postaram się być również tutaj częstym gościem
Pozdrawiam serdecznie Dariusz Lesicki
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
W tym roku ZG uzyskała kredyt na ponad 100 mln PLN z Europejskiego Banku Inwestycyjnego(Luksemburg), wcześniej poddała się audytowi światowej firmy ratingowej Fitch i uzyskała bardzo pozytywną opinię . Dlatego EBI uznał że dobrze zarządzamy finansami i udzielił nam wieloletniego kredytu inwestycyjnego.
jurand napisał:
Pan Lesicki jest wice prezydentem Zielonej Góry, której to prezydentem jest Janusz Ku bicki......Pytanie proste, dlaczego Słubice a nie zielona>? hmmmm..a no tak, bo to tam zostało miasto zadłużone na 250 mln złotych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Panie ale tuitaj się Panu nie uda miasta ożywić bo gmina juz kredytów nie dostanie! musimy pospłacać stare by wyjść na prostą, a aby wyjść na prostą- trzeba oszczędności a nie szastania, nistety tutaj Pan świata nie zwojuje, niech Pan szuka gminy w której można wziąść kredyt i tam "rozwijać" swoją gospodarkę
- Stanley
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Kakadu
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 1
netykieta to zasady kultury w komunikacji elektronicznej. Jedną z nich jest niepisanie wielkimi literami. Innych zasad tez Pan nie zna, co widać po postach.
Kultura to nie tylko program w telewizji kablowej. Warto się kiedyś zapoznać.
- alien
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Za czasów PRL mimo,że słabo te czasy pamiętam - forów internetowych nie było.
Współczuję Panu alienacji lecz serdecznie pozdrawiam i zapraszam na cotygodniowe spotkania KWW slubiczanie.pl
we wtorek o 19.00 w salce Spółdzielni Mieszkaniowej ul. Kopernika (salkę wynajmujemy, gdyby były wątpliwości)
Lesicki Dariusz - Kandydat na Burmistrza Słubic CZAS NA ZMIANY
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Skoro mnie znasz osobiście, to wiesz jakim jestem człowiekiem.
Wielu kupców z bazarów to moi znajomi, jeśli mnie zaprosisz chętnie Pana odwiedzę. W moim programie wyborczym i na ulotkach jasno napisałem jako jedyny z kandydatów, że chcę wspierać lokalnych kupców i przewoźników (taksówkarzy, busiarzy). Powiedziałem i mówię NIE dla tramwaju. Taksówkarze i inni kierowcy stracą pracę , most zostanie zwężony i jego przepustowość dla samochodów ( wygodni Niemcy wybiorą przejście w Kostrzynie i tamtejszy bazar), straci Duży Bazar a Mały przestanie istnieć.
Innym elementem programu, jest forsowanie budowy basenu ( jak będzie go na nas stać) w okolicach OSIR i Bazaru , to zwiększy ilość osób, które odwiedzą Wasze miejsca pracy.
Inni kandydaci wspierają, bądź wspierali w przeszłości ideę tramwaju - ja zawsze byłem przeciw. Basen chcą budować na przeciw Urzędu, ja widzę basen w okolicach Bazaru i OSIR-u.
Panie Stanisławie zapraszam na spotkanie lub niech Pan powie gdzie mogę sie z Panem, Państwem spotkać
Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu klientów z euro w portfelu
- temek
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Miło, ze wypowiada się Pan na słubickim forum.
Przy okazji chciałbym Pana zapytać co z obiecywaną obwodnicą? Myślę, że jest to ważny temat dla sporej części Słubiczan.
Też jestem przeciwnikiem tramwaju w Słubicach!
Pozdrawiam.
- jurand
- Autor
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
jak część osób wie obwodnica jest priorytetem mojego programu. Jej budowa da oddech setkom Słubiczan. Patrząc na to co zrobila Generalna Dyrekcja w ostatnich dniach wnioskować należy, że lobbing wladz jest słaby. Nowy dywanik asfaltowy wytrzyma 2-3 lata, ale spokoju i smrodu TIR-ow nie pozbawi. Z zazdroscią patrzę na Ośno , gdzie obwodnice się buduje i nie jest to inwestycja na euro 2012, tylko zapobiegliwość samorządowców gminy Ośno za co wielki szacun. Trzeba naciskać, pukać do każdych drzwi w GDDKiA w MINISTERSTWIE INFRASTRUKTURY i innych.
POZDRAWIAM SERDECZNIE
Lesicki Dariusz temek napisał:
Panie Dariuszu,
Miło, ze wypowiada się Pan na słubickim forum.
Przy okazji chciałbym Pana zapytać co z obiecywaną obwodnicą? Myślę, że jest to ważny temat dla sporej części Słubiczan.
Też jestem przeciwnikiem tramwaju w Słubicach!
Pozdrawiam.
- jurand
- Autor
- Wylogowany
- Ekspert
-
lekki stres widać, ale rozumiemy sytuacje!!!!!!!!! Ważne, że jest rzeczowo bez żadnych Jamesów Bondów, żółwi, czy innych kombinavji alpejskich
- kubuś
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Lesicki Dariusz
-
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Cieszy mnie, że większość kandydatów chce lobbować w sprawie obwodnicy. Pracuje w Zielonej i rozmawiam od czasu do czasy z osobami z oddziału GDDKiA i powiem Panu , że zbyt wielkiego ciśnienia kogokolwiek na obwodnicę w ostatnich latach nie było.
Zadłużenie, o jakich środkach z UE mówimy 14,5 mln pln - w poniedziałek byłem w Warszawie i rozmawiałem z Burmistrzem Kostrzyna, miasto mniejsze a środków ściągnął ponad 50 mln pln. Panie Kubuś proponuję wyjechać gdzieś poza Słubice, bo jak mniemam spogląda Pan z ograniczonej perspektywy.
Pozdrawiam serdecznie
kubuś napisał:
Podoba mi się wypowiedź Pana Ciszewicza, nie ściemnia ludzi, jak Pan Lesicki, że wybuduje obwodnicę, bo jasno i rzeczowo wypowiada się, że nie od nas to zależy i że już pewne działania zostały poczynione. Pan Lesicki zapewnia, że będzie bardziej lobbował, ale zapewne to było już robione, wszyscy wiemy jak wygląda podejmowanie decyzji w GDDKiA. Więc po co te obietnice, więcej pokory i uznania dla dotychczasowych poczynań, bo chyba nikt nie wątpi, że w Słubicach zrobiło się i cały czas się robi bardzo dużo. Inwestycja goni inwestycję, doskonale wiadomo, że aby korzystać z funduszy unijnych trzeba mieć wkład własny - dlatego zadłużenie gminy. Każdy z kandydatów wie, że gmina bez zadłużenia to gmina w której nic się nie dzieje, w której nie ma inwestycji. Fundusze unijne się kończą i budżet gminy odpocznie od kolejnych wydatków na wkłady własne i kredyty zostaną spłacone, a mieszkańcy już będą cieszyć się inwestycjami np. hala sportowa, ulice, chodniki, zieleń itp. Bądźmy obiektywni.