- Otrzymane podziękowania: 2
burmistrz
- gosc
- Autor
- Gość
-
Przez kolejne 4 lata kadencji burmistrzowi Ciecierskiemu i radzie, w której większość była z SLD, udało się jednak gminę wyprowadzić na prostą.
Pana Ciecierskiego już niestety nie ma wśród nas, a i SLD ledwo dycha, nie tylko w Słubicach.
Marnie się zapowiada przyszłość Słubic.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- kacper
- Wylogowany
- Senior forum
-
- bobec
- Autor
- Gość
-
- gosc
- Autor
- Gość
-
Rozumiem, że silny PiS sprzed kilku lat i obecnie mocne PO to szczyt marzeń, dobrobytu i szczęścia dla naszego kraju.akurat, że SLD ledwo dycha to wielki plus nie tylko dla naszego miasta, ale dla kraju, oby tak dalej!
Miała być Irlandia a wyszedł Bangladesz.
Nie ważne kto rządzi ze stolicy: SLD, PiS czy PO, była i jest kicha, zresztą na poziomie naszego powiatu PO też pokazała się z "najlepszej" strony.
Ale to, że radni kadencji 98-02 wyprowadzili miasto Słubice i jego budżet na prostą to fakt niezaprzeczalny, a tak się złożyło, że akurat wtedy rządziła lewica.
bobec napisał:
A Piskorski to niby też był z SLD? Poczekaj, za 2-3 lata będziesz słyszał o zagranicznych kontach ludzi z PO.Z tym to się akurat zgodzę, SLD miało swoje 5 min, pokazali jak się ładnie zarabia pieniądze dla siebie i swoich kolesi, nasze drogi, stadiony autostrady są na zagranicznych kontach ludzi z SLD
- Słubiczanin
- Autor
- Gość
-
- Słubiczanin
- Autor
- Gość
-
chodzi oczywiście o 100 mln wydatków i 50 mln dochodów...
tylko ze to na pewno nie przejdzie.. Ciekawe tylko gdzie będą oszczędzać ???
- gosc
- Autor
- Gość
-
- wahre
- Autor
- Gość
-
a co do wyborów to poczekamy zobaczymy:)
- a.s.
- Autor
- Gość
-
tak do a.s. ciekawe skąd ty wiesz kto bedzie startował? a po drugie odnośnie dyrektora zamk to z tego co wiem i jest ogólnie dostępne (jako instytucja podległa pod urząd miasta) to długi zamku spadły dopiero teraz, ktos taki jak ty może mówić o oknach ale jak zamk tak jak inne firmy żądzą się prawem ekonomii i wiesz gdzie ludzi niepłacący za czynsz jest wiele to realizowanie (a raczej dopłacanie z naszych kieszeni) inwestycji na dużą skale jest nieekonomiczne.
a co do wyborów to poczekamy zobaczymy:)
a co cie tak zabolało? ja nie powiedziałam, że wiem na pewno, tylko że doszły mnie słuchy, pan dyrektor ma wszak wiekie ambicje (niepoparte z resztą niczym innym poza własnym przekonaniem ze jest świetny we wszystkim) i nie zdziwi mnie jeśli będzie to prawda. I wyskakujesz o ekonomii, oknach ble, ble, ble, zadłużeniu, a ja mam prośbę - wczytaj się w to co napisałam, na burmistrza głosują ludzie, a jak sie im nie da "zachęty" jak nie będą mieli być za co wdzięczni, to nie pójdą głosować i taka jest prawda,
tak, tak pan dyrektor to rekin finansowy, dwa lata sprawowania urzędu i kupuje domek - niezły kąsek dla ewentualnych kontrkandydatów, zapewne wykorzystają ten fakt,
tak zamk i prawo ekonomi - człowieku gdzie sie urodziłeś, czy ekonomią nazywa się zwiększanie zatrudnienia np. wśród administratorów było 3 jest 6, ksiegowe było 5 jest 11 a to wszystko przy zmniejszającej sie liczbie wspólnot mieszkaniowych utrzymujących ten burdel na kółkach.
- wahre
- Autor
- Gość
-
- ze slubic
- Autor
- Gość
-
- wahre
- Autor
- Gość
-
a tak mówiąc na serio to ciężki temat kogo wybrać wybór jest ogromny hmm.....
- mieszkaniec
- Autor
- Gość
-
- Słubiczanin
- Autor
- Gość
-
- a.s.
- Autor
- Gość
-
ja proponuje a.s. jako mego kandydata bo widac że uczciwość i przyszła misja jako burmistrza będzie dobrze oddanym głosem:)
a tak mówiąc na serio to ciężki temat kogo wybrać wybór jest ogromny hmm.....
tak się składa, że mam zamiar kandydować na burmistrza, a jak zostanę burmistrzem to stworzę własną grupę osób zaufanych