TV kablowa Vectra vs. konkurencja

• gosc
  • Gość
  • Gość
2008/11/16 08:38 #979 przez gosc
Replied by gosc on topic Odp:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
ssacz napisał(a):

u mnie transfer w nocy 2x wiekszy :)

W chwili obecnej jest tak, ze ci ktorzy jeszcze nie podpisali umowy z Vectra maja dawne predkosci JIM-SATu czyli wiekszy upload i 2x wieksza predkosc w nocy. A te osoby, ktore przepisaly umowy na Vectre maja nowe ceny za kablowke i internet, ale i predkosci internetu sa zgodne z tymi na stronach Vectry, a tam nie ma 2x wiekszej predkosci w nocy.
Choc znalazlem tez cos takiego na ich stronie:
vectra.pl/taryfa-nocna,2,3,1.html
Wnioski sa wiec takie, nie podpisywac umowy z Vectra a jak juz sie ja podpisze to zamowic usluge z podanego prze ze mnie linku.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• Wojtek
  • Gość
  • Gość
2008/11/16 10:42 #980 przez Wojtek
Replied by Wojtek on topic Odp:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
gosc napisał(a):
W chwili obecnej jest tak, ze ci ktorzy jeszcze nie podpisali umowy z Vectra maja dawne predkosci JIM-SATu czyli wiekszy upload i 2x wieksza predkosc w nocy. A te osoby, ktore przepisaly umowy na Vectre maja nowe ceny za kablowke i internet, ale i predkosci internetu sa zgodne z tymi na stronach Vectry, a tam nie ma 2x wiekszej predkosci w nocy.
Choc znalazlem tez cos takiego na ich stronie:
vectra.pl/taryfa-nocna,2,3,1.html
Wnioski sa wiec takie, nie podpisywac umowy z Vectra a jak juz sie ja podpisze to zamowic usluge z podanego prze ze mnie linku.[/quote]

I tu się mysilsz. Jest coś takiego jak nawet 4x razy szybciej w nocy:
vectra.pl/dla-aktywnych,2,1,4.html

konto online (gratis) 200 MB
taryfa nocna x2 (gratis) od g. 23:00 do 0:59 od g. 8:01 do 11:00
taryfa nocna x4 (gratis) od g. 1:00 do 8:00
stałe IP (utrzymanie niezmienności IP) 10 zł miesięcznie
dodatkowe IP 10 zł miesięcznie
Internet bezprzewodowy WiFi 10 zł miesięcznie

• gosc
  • Gość
  • Gość
2008/11/16 11:32 #981 przez gosc
Replied by gosc on topic Odp:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
@ Wojtek
To teraz jeszcze raz dokladnie przeczytaj to co napisalem, a potem jeszcze raz i jeszcze raz.

• clasic
  • Gość
  • Gość
2008/11/19 18:14 #1002 przez clasic
Replied by clasic on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
Vectra jest chyba oderwana od rzeczywistości ! Przy konkurencji jaka puka do słubickich drzwi czekanie na instalację internetu ok miesiąca to już nie jest nawet żałosne :(( Zrezygnowałem z Neostrady bo zrezygnowałem z ...telefonu .trudno płacić za coś czego sie nie ma ale to juz teraz problem TP . Jeden klient mniej to pryszcz .tylko jak długo ?? Wracając do Vectry - wykupiłem pakiet 1024 kb /s a jak ktoś tu napisał mam MUŁA a nie szybkość . W tej Neostadzie miałem 512 i chodziło szybciej niz przy Vectrowskiej 1024 !!! I przy większej kasie !! Jeśli nic się nie zmieni to niedługo Vectra obudzi się z ręką w nocniku . Bo nie sądzę aby zbyt wielu chciało płacić za coś czego nie dostaje !!!!

• Dori
  • Gość
  • Gość
2008/11/23 14:01 #1031 przez Dori
Replied by Dori on topic O:Odp:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
vectra.pl/zamow-usluge,2,5,0.html jak wyżej Słubicach nie ma jeszcze tych usług!!:dry:

• Rafał
  • Gość
  • Gość
2008/11/24 13:52 #1037 przez Rafał
Replied by Rafał on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
Nawiązując do prędkości nocnych...to jest abstrakcja bynajmniej u mnie, za jim-satu to był fakt, teraz niestety prędkości przez 24 h są takie same. Dzwoniłem do miłej Pani z BOK Vectry w Słubicachi mnie poinformował, że nie ma taryf nocnych, po czym przytoczyłem jej fragment zapisu z oficjalnej strony firmy, w której ona pracuje:) Zdziwiła się...prosiłao tel. jutro..ma pogadać z szefostwem. Co za bajzel...

• ugabuga
  • Gość
  • Gość
2008/11/24 15:12 #1038 przez ugabuga
Replied by ugabuga on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
a mi w nocy przyśpiesza 2x :)

• gosc
  • Gość
  • Gość
2008/11/24 17:39 #1039 przez gosc
Replied by gosc on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
Pytanie tylko po co, komu 2x czy nawet 4x wiekszy download, kiedy upload pozostaje bez zmian?

Więcej
2008/11/24 21:19 #1040 przez kass
Replied by kass on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
Multimedia - proszę o informację, czy ktoś juz użytkuje, chodzi mi dokładnie o tv cyfrową oraz pakiet Canal+, jak to wygląda np. mając 2 telewizory, czy są dodatkowe opłaty, jak również czy dekoder jest płatny, jeśli tak to ile kosztuje. Dzięki za odp.

• ewryk
  • Gość
  • Gość
2008/11/30 16:52 #1071 przez ewryk
Replied by ewryk on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
Ja powininem uzytkowac juz niebawem. Jesli chodzi o dekoder to dostaje sie 1 na mieszkanie i tak naprawde tylko na 1 TV mozna ogladac cyfrowo (+ pakiet np Canal Plus) na 2 juz tylko analogowa TV jak sobie ktos rozdzieli to. Jesli chodzi o oplaty dokladnie nie powiem, ale instalacja chyba 19 zl (dekoder), abonamet cos ok 49 zl + pakiety itp wiec ok 70-80 zl juz z TV Cyfrowa i HD. Dokladnych informacji zapewne udziela w multimedii a nr do nich na kazdej klatce w blokach spoldzielni wisza (badz wisialy bo ktos zerwal).

W kazdym razie z tego co wiem ludzie sobie chwala Multimedie i dlatego sam postanowilem mimo zwiekszenia kosztow ja zainstalowac a co do Vectry, coz tam niby od 8 zaczynaja testy z TV Cyfrowa, ale ile one potrwaja to nie wiedza, to samo sie tyczy cen poki co nikt nic tam nie wie wiec niech dalej nie wiedza ja stawiam na Multimedie i jak juz bede wiedzej mogl powiedziec to powiem na jej temat pare slow.

PS

Oczywiscie w Multimedia na poczatek ma troszke promocji np pakiet cyfra+ przez 2 czy 3 miesiace za 1 zl i cos tam jeszcze dokladnie nie pamietam.

• q
  • Gość
  • Gość
2008/11/30 19:55 #1072 przez q
Replied by q on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
mysle, ze sporo osob by postawilo na multimedie, ale co z tego, jak obsluguja tylko pare ulic i zapewne troche minie zanim wszystkich okabluja

• boguś
  • Gość
  • Gość
2008/11/30 20:11 #1073 przez boguś
Replied by boguś on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
ale widać, że coś robią i tempo mają całkiem niezłe. multimedia może być ciekawszym rozwiązaniem niż Vectra...

• ziooom
  • Gość
  • Gość
2008/12/03 08:19 #1085 przez ziooom
Replied by ziooom on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
jakosc sygnalu TV jeest nieporownywalnie lepsza w multimedii. ostatnio bylem u mojego kolegii i jakosc obrazu w porownaniu do Vetry jest po prostu lepsza.

Więcej
2011/09/22 11:44 #10386 przez DSL137066@orange.pl
Replied by DSL137066@orange.pl on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
Kontakt telefoniczny z BOK w Słubicach jest niemożliwy. Dlaczego? Od dwóch dni usiłuję się dodzwonić i klapa.POMOCY.

Więcej
2011/09/22 13:18 #10388 przez qqłka
Replied by qqłka on topic O:TV kablowa Vectra vs. konkurencja
Bezpośrednio do biura w Słubicach się nie dodzwonisz, taka jest polityka firm telekomunikacyjnych, powoli to samo dzieje się z dostawcami gazu i prądu. Witaj w XXI wieku.
Masz do wyboru infolinię albo udać się do biura osobiście.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas