Problem golebi i obsra... wszystko dookola :(

Więcej
2010/04/30 10:49 #5893 przez roslina24
Chcialam zwrocic uwage na golebie w naszym miescie , jestem ciekawa czy ktos moglby cos z tym zrobic bo juz mam dosyc ze wszystko jest zapaskudzone dookola :( wiem ze jest pare starszych pan co lubia je dokarmiac , brrrrrr ....

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2010/04/30 11:21 #5895 przez temek
pogon starsze panie, albo kup odstraszacz na golebie.

• balcerek
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2010/04/30 19:40 #5896 przez balcerek
Wszystko jest zapaskudzone dookoła? Czyli co? I co proponujesz z tym zrobić? Gołąb jest pod ochroną. A może wszystkie ptaki wytruć, co? I ślicznie wybetonować wszystkie trawniki (po całkowitym wycięciu drzew oczywiście)?

A mi przeszkadzają psy, których właściciele uważają chodniki i trawniki za toaletę dla swoich ulubieńców. I z tym się nie da nic zrobić, bo to jest brak elementarnej kultury ludzi, a nie tych psów.

Więcej
2010/04/30 20:05 #5897 przez Mesjasz
balcerek napisał:

(A mi przeszkadzają psy, których właściciele uważają chodniki i trawniki za toaletę dla swoich ulubieńców. I z tym się nie da nic zrobić, bo to jest brak elementarnej kultury ludzi, a nie tych psów.)

Właśnie z tym da się coś zrobić, bo są paragrafy na to, tylko potrzeba konsekwencji w działaniu odpowiednich służb. Z gołębiami niestety nie. Też mam podobny problem z sąsiadką, która sypie przez okno okruchy chleba a gołębie już od rana czekają na parapecie i wiadomo co robią. Żadne prośby nie pomagają, bo przecież chleba nie wyrzuci bo to grzech.

Każdy kto jedzie wolniej od nas to pierdoła, a...

Więcej
2010/05/01 19:52 #5898 przez Venus
Problemu z psami/sprzątaniem po nich/ nie załatwi żaden paragraf.Wystarczy,że człowiem jest za pan brat z kulturą.Wtedy bez problemu posprząta po swoim pupilu.A dokarmianie dzikich zwierząt/np.gołębi/ czyni im tylko krzywdę bo zatracają swój instynkt i przestają funkcjonować bez pomocy ludzi.Czyli winę ponosi jak zwykle człowiek,i sam się wścieka na bogu winne zwierzeta.

Więcej
2010/05/04 12:02 #5906 przez joaśka
Mesjasz. a czy Twoj blok podlega pod spoldzielnie? bo o ile sie nie myle to oni w zeszlym roku wydali jakies rozporzadzenie (czy nie wiem co tam-mniejsza o nazwenictwo), ze jest kategoryczny zakaz wyrzucania czegokolwiek przez okno celu dokarmiania zwierzat...

Więcej
2010/05/04 13:43 #5907 przez Mesjasz
To jest blok komunalny a nauczony doświadczeniem wiem, że nawet taki zakaz o którym piszesz nie zrobiłby wrażenia na mojej sąsiadce, bo wtedy dokarmiałaby ptaki wychodząc przed blok. Ja już się poddałem i prawie codziennie myję parapety. Jedyna pociecha jest taka, że sąsiadka mieszka pode mną i ten cały brud kapie na jej parapet.;)

Każdy kto jedzie wolniej od nas to pierdoła, a...

Więcej
2010/05/05 11:40 #5909 przez joaśka
zamiast codziennie sprzatac sam zacznij dokarmiac ptaki - jak im rozsypiesz ziarenka na swoim parapecie, to beda "robiły" na parapet pietro nizej ;P

Więcej
2010/05/17 20:48 #5987 przez yon
temek napisał:

pogon starsze panie, albo kup odstraszacz na golebie.

Hmmm... problem w tym,że na te cholery nie ma straszaka :-((( "cza szczelać chiba"

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas