Żałoba narodowa!

Więcej
2010/04/11 13:18 #5830 przez mieczyslaw
Żałoba narodowa! was created by mieczyslaw
W tak tragicznych i smutnych dla nas dniach wszystkie markety zostały zamknięte na znak żałoby narodowej.Ale market 'PIOTR i PAWEŁ' będący wlasnością PP.Mencel jak zwykle jest otwarty.Brak poszanowania z ich strony nie tylko ludzi którzy zginęli ale również wszystkich nas Polaków.Jest to jedyny w Słubicach market za który nam wstyd.Ja osobiscie nie będe robić w nim już ngdy zakupów-zapraszam Słubiczan do omijania tego marketu. Zdegustowany mieszkaniec.

Mietek.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• balcerek
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2010/04/11 13:25 #5831 przez balcerek
Replied by balcerek on topic O:Żałoba narodowa!
Nikt nikomu nie każe robić dziś zakupów. Nie chcesz - nie kupujesz. A żałobę można "obchodzić" na różne sposoby, a nie przez zamykanie sklepów. Ja się cieszę, że PP jest dziś otwarty. Równie dobrze można domagać się, aby wodociągi, policja, straż pożarna, elektrownia i inne nie pracowały z powodu żałoby. A dlaczego stacje benzynowe mają pracować a markety nie? Nie widzę różnicy.

Nie ma związku między otwartym sklepem a brakiem poszanowania ofiar. Twoje święte oburzenie jest absurdalne. I nie pisz "my" i "nam", bo nie jesteś przedstawicielem wszystkich Słubiczan.

Więcej
2010/04/11 13:37 #5832 przez mieczyslaw
Replied by mieczyslaw on topic O:Żałoba narodowa!
Na szczęście takich co myslą Twoimi kategoriami jest nie wielu.

Mietek.

Więcej
2010/04/11 13:40 #5833 przez Kalina.Slubice
Replied by Kalina.Slubice on topic O:Żałoba narodowa!
Powaznie PP jest dzisiaj otwarty?

Więcej
2010/04/11 13:42 #5834 przez mieczyslaw
Replied by mieczyslaw on topic O:Żałoba narodowa!
To prawda-niestety!!!

Mietek.

Więcej
2010/04/11 13:45 - 2010/04/11 13:47 #5835 przez yju
Replied by yju on topic O:Żałoba narodowa!
mieczysław , popieram Cię. Dziś wszystkie markety są zamknięte, więc materialiści Mencle zarobią.!!!Czyżby aż tak doskwierała im bieda? WSTYD. Brak poszanowania dla żałoby narodowej jest oburzający. Popieram bojkot tego miejsca. Ja również nie zrobię tam więcej zakupów. Mam nadzieję, że jest więcej ludzi tak myślących.
Ostatnia2010/04/11 13:47 edycja: yju od.

• balcerek
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2010/04/11 14:52 - 2010/04/11 15:50 #5836 przez balcerek
Replied by balcerek on topic O:Żałoba narodowa!
Moi drodzy, wygląda na to, że Wy tylko wtedy uszanujecie żałobę narodową, gdy wszystko będzie pozamykane. Gdy coś jest otwarte (PP, Prima, sklepy z fajkami, warzywniak przy Kaliskim...) to musicie tam iść i Waszą żałobę szlag trafia. Nie możecie się powstrzymać? Poza tym fakt, że ktoś nie kupi dziś ziemniaków to automatyczne oddanie hołdu zmarłym? A Wy gdzie kupiliście dziś fajki? Sklep z fajkami dobry, a market zły?

A może Wy specjalnie chodzicie po mieście, żeby sprawdzić, które sklepy są otwarte i na forum unosić się świętym oburzeniem? Bo przecież jeśli nie widzicie otwartego sklepu, to nie powinno to obrażać Waszych przeświętych uczuć żałobnych?

Żałoba ogłoszona jest na tydzień. Czyli co, przez tydzień ma być wszystko zamknięte?

Drogi Mieczysławie, cytuję: "Na szczęście takich co myślą Twoimi kategoriami jest nie wielu. " - otóż mylisz się, wystarczy abyś wszedł do tego obrzydliwego, ohydnego, wstrętnego PP czy Primy dziś, to zobaczyłbyś, że wielu jest takich jak ja. I pewnie wielu z klientów jest smutnych, współczuje rodzinom zmarłych, ale kupno chleba czy soku nie przekreśla ich żałoby.

Polecam wszystkim "oburzonym" trochę dystansu i zdrowego rozsądku.
Ostatnia2010/04/11 15:50 edycja: balcerek od.

Więcej
2010/04/11 15:36 - 2010/04/11 15:36 #5837 przez Wojtaszek
Replied by Wojtaszek on topic O:Żałoba narodowa!
Moim zdaniem jedyne co powinno być dzisiaj i przez cały tydzień zamknięte to bary i puby.
Ostatnia2010/04/11 15:36 edycja: Wojtaszek od.

Więcej
2010/04/11 15:59 #5838 przez yju
Replied by yju on topic O:Żałoba narodowa!
Dziś się obyłam bez zakupów mimo, że pewnych rzeczy brakło. Wystarczy,że tylko dziś było by pozamykane i szlag mnie trafia widząc jak niektórym zależy na kasie. Nikt się jeszcze nie dorobił na niedzieli i na takich szczególnych dniach. Ta sytuacja jest wyjątkowa. Wyjątkowo więc wypada to przeżywać!

Więcej
2010/04/11 16:14 #5839 przez Basu
Replied by Basu on topic O:Żałoba narodowa!
o 12.00 na ulicach 99% aut zatrzymało się na czas gdy syrena wyła przez 2 minuty. Niemcy również to uszanowali.

Więcej
2010/04/11 18:43 #5841 przez diunaa
Replied by diunaa on topic O:Żałoba narodowa!
O godz.12 jechałam akurat ulicą Wojska Polskiego.Musieliśmy zjechać,bo za nami auta jechały dalej.Niestety prawie nikt się nie zatrzymywał :(

Więcej
2010/04/11 19:12 - 2010/04/11 19:12 #5842 przez qqłka
Replied by qqłka on topic O:Żałoba narodowa!
mieczyslaw napisał:

W tak tragicznych i smutnych dla nas dniach wszystkie markety zostały zamknięte na znak żałoby narodowej.Ale market 'PIOTR i PAWEŁ' będący wlasnością PP.Mencel jak zwykle jest otwarty.Brak poszanowania z ich strony nie tylko ludzi którzy zginęli ale również wszystkich nas Polaków.Jest to jedyny w Słubicach market za który nam wstyd.Ja osobiscie nie będe robić w nim już ngdy zakupów-zapraszam Słubiczan do omijania tego marketu. Zdegustowany mieszkaniec.

Jakoś nie pamiętam Twojego i innych oburzenia gdy była ogłoszona żałoba narodowa z powodu wypadku w kopalni Wujek.
Od ilu więc zabitych osób zaczynasz uważać żałobę za godną Twojego poszanowania?
Ostatnia2010/04/11 19:12 edycja: qqłka od.

Więcej
2010/04/11 21:14 #5843 przez martunia
Replied by martunia on topic O:Żałoba narodowa!
w primie jest trawell free, którego właścicielami są niemcy.I gdyby oni zamkneli, pewne calą galerię by zamkneli, ale ich to nie ruszyło.We wszystkich większych miastach pozamykane było, ale tu niemiec sie liczy!!!

Więcej
2010/04/12 12:28 #5846 przez gwiazdeczka
Replied by gwiazdeczka on topic O:Żałoba narodowa!
NIE ROZUMIEM WAS,ZGINĘŁO TYLU LUDZI,TAKA TRAGEDIA A WY TYLKO O TYM KTO ZAMKNĄŁ SKLEP A KTO NIE? NIE LUBIŁAM PANA KACZYŃSKIEGO I W OGÓLE ZA POLITYKĄ NIE PRZEPADAŁAM,ALE W OBLICZU TAKIEJ TRAGEDII NA BOK ODCHODZĄ PRZEKONANIA POLITYCZNE A GÓRĘ BIORĄ LUDZKIE UCZUCIA TAKIE JAK WSPÓŁCZUCIE, SMUTEK I PUSTKA W SERCU, BO STRACILIŚMY PREZYDENTA I WIELU LUDZI STRACIŁO MĘŻÓW,MATKI,BABCIE,SIOSTRY I BRACI. MÓDLMY SIĘ ZA ICH DUSZE I ZASTANÓWMY SIĘ NAD SWOIM ŻYCIEM I POSTĘPOWANIEM,TAKIE WYDARZENIA SKŁANIAJĄ DO REFLEKSJI.

Więcej
2010/04/12 13:38 #5847 przez joaśka
Replied by joaśka on topic O:Żałoba narodowa!
gwiazdeczka - chylę czoła i przyznaję rację. mnie tam osobiście mało obchodzi, kto miał otwarte, a kto nie i kto robił zakupy, a kto nie. każdy przeżywa to wszystko na swój sposób. nie nam oceniać takie rzeczy...

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas