Prośba do użytkowników Multimediów.
- gosc
- Autor
- Gość
-
Mam więc prośbę do kogoś kto używa już Multimediów, żeby po testował czas odpowiedzi do serwera o adresie 213.218.117.85, na przykład w ten sposób:
'ping -n 10 213.218.117.85'
Ja mam czas odpowiedzi na poziomie 70-80ms gdy sieć nie jest obciążona, wieczorem dochodzi do 100ms i więcej, i już jest kicha bo VoIP mi nie działa tak jak powinien.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Grzesiek
- Wylogowany
- Moderator
-
- gosc
- Autor
- Gość
-
Dzięki.
- gosc
- Autor
- Gość
-
- gosc
- Autor
- Gość
-
- ddd
- Autor
- Gość
-
- gosc
- Autor
- Gość
-
A co mnie to obchodzi?a to nie zalezy od ulicy na ktorej sie mieszka i od kabli tepsy???
Nie płacę za abonament mniej dlatego, że mieszkam na innej ulicy niż ktoś inny u kogo działa internet dobrze bo kable ma lepsze.
- kacper
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- gosc
- Autor
- Gość
-
Mi akurat na tiwi nie zależy, ale już pomijając wolne działanie i lagi internetu, to przez ostatnie 2-3 miesiące oprócz internetu nie było też telewizji cyfrowej kilka razy. Przerwy były po kilka godzin.cholera, a ja chciałem właśnie iść w drugą stronę, czyli z MM do Vectry, ale nie ze względu na internet (bo w MM chodzi mi super), ale ze względu na brak niektórych kanałów TV w ofercie MM. No nic, skoro są takie problemy to muszę się zastanowić na tym.
Więc faktycznie się zastanów, bo ja bym przeszedł właśnie do MM, ale już wiem, że w mojej okolicy ich nie ma i nie wiadomo kiedy będą.
- :)
- Autor
- Gość
-
- c
- Autor
- Gość
-
- gosc
- Autor
- Gość
-
Masz jakieś dziwne postrzeganie rzeczywistości, nie "nie bierze sie abonamentu na 5mb jezeli kabel pociagnie(sic!)", tylko nie sprzedaje się jeżeli kabel tego nie pociągnie!ja mam vektre i wiem ze kazdy z dostawcow szalu nie robi... wylaczaja co jakis czas neta najgorzej ze ww sobote kiedy ma sie czas do polatania po sieci... co do kabli to nie bierze sie abonamentu na 5mb jezeli kabel pociagnie tylko 256b/s bedziesz mial na drugi raz mniejszy problem z platnosciami tv odbieram z enki jestem bardzo zadowolony cyfra i polsat sie chowaja vektra i mm pod wzgledem obrazu tez...
Poza tym, nie mam 5M tylko 2M, i narzekam na lagi, bo to że prędkość mam do 2M to potrafię sobie z umowy doczytać.
A skoro w MM pingi są 2-3 razy mniejsze niż w Vectrze to znaczy, że jednak się da.
- Koleś Git
- Autor
- Gość
-
Ja też jestem użytkownikiem wspaniałego internetu Vectry.
Muszę się zgodzić z założycielem tematu; pingi w Vectrze, na łączu 2mb są przerażające.
W grach online chciałbym mieć stały ping 30-50. A nie, raz 30, raz 100. Czasami to w ogóle nie da się nic zrobić, ping wynosi 200-300, internet laguje tak, że filmy z YT sie nie buforują. Ogólnie masakra.
Słyszałem też różne opinie u internecie MM. Zdaje mi się, że te rozbieżności wynikają z jakości łącz w poszczególnych rejonach miasta.
Ale cóż.
Pięknie by było, gdyby w Słubicach był internet światłowodowy, albo jakaś dobra sieć osiedlowa. Ale na to chyba przyjdzie nam poczekać.
- multi
- Autor
- Gość
-
- kacper
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Czyli Vectra także rezygnuje z Polsatu, więc wszyscy niezadowoleni z internetu mogą wypowiadać umowy