Jedni sprzątają a inni śmiecą.

Więcej
2021/03/29 16:47 - 2021/03/29 18:18 #36419 przez Zibowski
Jedni sprzątają a inni śmiecą. was created by Zibowski
W połowie drogi między Drzecinem a Biskupicami Starymi jest taki zakątek gdzie czasami zaglądam z żoną i wnuczką. Z jednej strony las a z drugiej pole gdzie wiosną często spacerują jelonki. Zdarzało mi się sprzątać i zabierać stamtąd różne drobne śmieci [ plastikowe lub szklane butelki czy puszki po napojach] Niestety będąc tam ostatnio zastałem porzucone śmieci o większych gabarytach których nie mogę zabrać. Zrobiłem zdjęcia i załączę je do mojego wpisu na ten sam temat na forum. Gdyż mam nadzieję że ktoś rozpozna charakterystyczne cechy i zidentyfikuje kto jest właścicielem tych śmieci. Jest również apel do tego osobnika który to tam pozostawił aby sam usunął te śmietnisko bo jest szansa że ktoś rozpozna i poda jego dane do Straży Miejskiej lub na Policję.
Ostatnia2021/03/29 18:18 edycja: Zibowski od. Powód: podwójne zdjęcia
The following user(s) said Thank You: damcio

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2021/03/29 17:15 #36420 przez damcio
Replied by damcio on topic Jedni sprzątają a inni śmiecą.
ooooo i sedes Tadzia też jest:laugh: :) :(

Więcej
2021/07/05 14:53 - 2021/07/05 18:20 #36581 przez Zibowski
Replied by Zibowski on topic Jedni sprzątają a inni śmiecą.
Zajrzałem ponownie w to miejsce mając małą ale nadzieję że mój apel aby "osobnik" który zostawił te śmieci zreflektował sie i je po prostu usunął. Stał się cud i śmieci zniknęły. Ale na marginesie tego tematu uważam że zbyt mało jest rozpropagowana opcja PSZOK w PUK-u . Np. opony zamiast do rowu czy do lasu można odstawić do PSZOK. Jakieś ogłoszenia ,ulotki informacyjne by się przydały.
Ostatnia2021/07/05 18:20 edycja: Zibowski od.

Więcej
2021/07/08 11:51 #36585 przez ijas
Replied by ijas on topic Jedni sprzątają a inni śmiecą.
W Kunowicach przy drodze dojazdowej do Orlenu za przejazdem kolejowym ktoś (chyba przez pomyłkę ) zostawił worki ze śmieciami , wchodząc głębiej w las natrafiłem na kolejne
Licząc na kolejne CUDA prośba do tego kogoś już starczy.

Może Slubice24 pomogą w nagłośnieniu procederu i może worki znikną przecież cuda się zdarzają .

Więcej
2021/07/09 07:49 #36586 przez damcio
Replied by damcio on topic Jedni sprzątają a inni śmiecą.
to są pewnie majtki zimowe Tadzia, wełniane onuce Tadzia, sweter w groszki i kurtka w ciapki ,też Tadzia
może jeszcze trochę kapusty na świąteczny bigos. Dla Tadzia oczywiście ;)

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas