Śmieciowy krajobraz wokół Słubic

• Redakcja Słubice24.pl
  • Autor
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
Więcej
2020/01/23 09:17 - 2020/01/23 09:25 #35286 przez Redakcja Słubice24.pl
Śmieciowy krajobraz wokół Słubic was created by Redakcja Słubice24.pl
Mimo wielu społecznych akcji sprzątania, wciąż czystość terenów wokół Słubic pozostawia wiele do życzenia. Fotki, które przesłała ze spaceru jedna z naszych czytelniczek, napawają smutkiem i bezsilnością.

- Jak to może być, że jedni sprzątają, a drudzy zaśmiecają. Czy to tak ciężko sprzątać po sobie? - napisała w przesłanej do nas wiadomości.

A my stawiamy kolejne pytanie. Co by musiało się stać, aby takie widoki zniknęły raz na zawsze z naszego krajobrazu? Ktoś zna odpowiedź? :unsure:

Ostatnia2020/01/23 09:25 edycja: Redakcja Słubice24.pl od.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2020/01/23 15:07 #35287 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Śmieciowy krajobraz wokół Słubic
Myślę że bardzo wysokie kary powinny rozwiązać problem. Kary od 5000zł powinny się zaczynać. Straż miejska jak by się przyłożyła to może namierzyła by sprawcę, bo w śmieciach często coś się znajdzie.

Więcej
2020/01/23 17:11 #35288 przez Zibowski
Replied by Zibowski on topic Odp: Śmieciowy krajobraz wokół Słubic
Absolutnie popieram. Pytanie - panowie strażnicy miejscy przychodzą do pracy i co robią. Nie widać ich na mieście, no chyba że składanie wieńców. Bo chyba z radarem już nie stoją? Zaśmiecone Słubice i okolice to w dużej mierze wina straży miejskiej.

Więcej
2020/03/19 08:32 #35413 przez yon
Replied by yon on topic Śmieciowy krajobraz wokół Słubic
A może by stworzyć jakieś , tymczasowe choćby stanowisko dla człowieka , czy może paru ludzi , którzy przetrząsnęliby nasze otoczenie i po prostu usunęli te wszystkie śmieci , a przy okazji zadbali o to, żeby przypadki takich śmieceń zostały naświetlone w mediach - choćby tutaj. Myślę, że to pomogłoby namierzyć na świeżo takich cwaniaków i śmieciarzy. A może wykorzystać w jakiś sposób pińcetplusów albo innych beneficjentów?

Więcej
2020/03/19 09:10 - 2020/03/19 09:12 #35415 przez PUK
Replied by PUK on topic Śmieciowy krajobraz wokół Słubic
Na remonty zawsze znajdzie się czas
Załączniki:
Ostatnia2020/03/19 09:12 edycja: PUK od.

Więcej
2020/03/29 17:53 #35454 przez medyk58
Replied by medyk58 on topic Śmieciowy krajobraz wokół Słubic
apelowalem juz kilkakrotnie o nie zapominaniu o naszej rzece Odrze , niestety przechodzacy granice przez most rzucaja tysiace smieci do rzeki :angry: , ktore pozniej zalegaja na brzegach, ale widocznie nic sie z tym nie da zrobic ??? na glupote ludzi nie ma rady ??
The following user(s) said Thank You: nosaamos

Więcej
2020/05/06 06:29 #35547 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Śmieciowy krajobraz wokół Słubic
Ostatnio jechałem drogą od końca Drzymały aż do skrzyżowania z Folwarczną i tam to jest jedno wielkie wysypisko. Niektóre śmieci to od lat zalegają.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas