Wigilia - zamknięte Starostwo i Wydział Komunikacji

Więcej
2019/12/24 11:52 #35188 przez Bogdano
Pytanie do Starosty. Czy w Starostwie Powiatowym w Słubicach i w Wydziale Komunikacji taki dzień jak wigilia jest ustawowo dniem wolnym od pracy? Czy dzień 27 i 31 grudnia będą również dniami wolnymi od pracy? Jeżeli tak, to dlaczego przed wejściem do tych urzędów nie ma informacji, że w danym dniu urzędy te będą nieczynne. Każda szanująca się instytucja państwowa lub urząd przeznaczony do obsługi swoich petentów zamieszcza taką informację przed wejściem i w środku budynku co najmniej jeden dzień wcześniej (np. Bank Spółdzielczy informujący, że w danym dniu będzie zamknięty lub będzie zamknięty wcześniej).

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2019/12/25 21:33 #35192 przez homosapienssapiens
Replied by homosapienssapiens on topic Odp: Wigilia - zamknięte Starostwo i Wydział Komunikacji
Starostwo informowało o tym, że będzie zamknięte 24.12.2019, a w zamian dniem pracującym był 07.12.2019. W obu budynkach były rozwieszone ogłoszenia. Dodatkowo informowali o tym na swojej stronie internetowej.

powiatslubicki.pl/aktualnosci/1235-uwaga-wazna-informacja

Nie sądzę, aby starosta odwiedzał tutejsze forum. Nie lepiej było go zapytać np. drogą e-mailową, telefonicznie lub osobiście?

I jeszcze jedno: Wydział Komunikacji jest wydziałem Starostwa. Niepotrzebnie rozmnażasz Starostwo na dwa urzędy.

A poza tym trochę to dziwne załatwiać sprawy urzędowe akurat w Wigilię, tak jakby w całym roku zabrakło innych dni.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.

Więcej
2019/12/26 16:04 #35193 przez Bogdano
Dziękuję za informację. W Wydziale Komunikacji chciałem zarejestrować samochód i akurat w tym dniu otrzymałem w pracy dzień wolny. Nie odwiedzam zbyt często wnętrz tych budynków, więc nie miałem możliwości sprawdzenia, że urząd w tym dniu będzie zamknięty. Uważam jednak, że informacja dotycząca zamknięcia urzędu w danym dniu powinna być umieszczona również na tablicy informacyjnej przed wejściem do Starostwa.
Życzę również Wesołych Świąt i pomyślności w 2020 roku.

Więcej
2019/12/27 13:38 #35194 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: Wigilia - zamknięte Starostwo i Wydział Komunikacji

homosapienssapiens napisał:
Nie sądzę, aby starosta odwiedzał tutejsze forum. Nie lepiej było go zapytać np. drogą e-mailową, telefonicznie lub osobiście?

.

Oczywiście, że odwiedza. :)

Jest nawet felietonistą tego forum, a jego wpisy można przeczytać pod tym linkiem:
www.slubice24.pl/forum/profil/userid-18374
www.slubice24.pl/forum/41-M%C3%B3j-punkt...ie%C5%84-nauczyciela

Ale dla pewności uwagi z tego wątku przekazaliśmy mu osobiście.

Więcej
2020/01/07 18:20 #35247 przez charlotta
@homosapienssapiens - piszesz:"nie sadze aby starosta odwiedzal forum". A dlaczego?Nasz starosta jest wybredny? Odwiedza moze "Karmazyna" w Zielonej Gorze? Moze tak sadzisz?

Dobrzy wlodarze wsadzaja nos wszedzie aby dowiedziec sie co mysla mieszkancy, jakie trapia ich bolaczki, co mozna dla ich wygody jeszcze w miescie, gminie,starostwie, zrobic.Tak ja wyobrazam sobie zaangazowanego urzednika. Oni przeciez sa na sluzbie mieszkancow. To nie sa bogowie moj drogi homosapienssapiens!

Więcej
2020/01/07 19:42 #35252 przez homosapienssapiens
Replied by homosapienssapiens on topic Odp: Wigilia - zamknięte Starostwo i Wydział Komunikacji
@charlotta, Karmazyna to możesz sobie sama odwiedzić. Czy sądzisz, że włodarze tego miasta mają czas na odwiedzenie każdego forum i każdego wątku dotyczącego Słubic, a zamieszczonego w jakże przepastnym internecie? Są inne sposoby, by skierować do nich swoje, jak to nazwałaś, bolączki.

Więcej
2020/01/08 21:02 #35256 przez asd134
czy to prawda że ludzie stoją od 5-tej aby zdobyć numerki?
dziś taką informację usłyszałem od kobiety, która trzy krotnie próbowała załatwić swoją sprawę, ale brak numerków...

Więcej
2020/01/13 18:02 #35263 przez asd134
Jakby ktoś chciał wiedzieć, to po 3 rano było już 20 osób... :side:

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas