Odp: Jaką polecacie szkołę nauki jazdy

Więcej
2017/11/09 18:50 #30959 przez tyszken88
Jaką polecacie szkołę nauki jazdy was created by tyszken88
tak jak w tytule jaką polecacie szkołę :P nauki jazdy w Słubicach,gdzie są cierpliwi instruktorzy?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2017/11/09 19:06 #30960 przez fubu
Replied by fubu on topic Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
Bolek i Lolek

Więcej
2017/11/09 19:19 #30961 przez tyszken88
Replied by tyszken88 on topic Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
słyszałem ze w Agencie tez są cierpliwi instruktorzy ,ale to może tylko plotki :)

Więcej
2017/11/10 12:41 #30972 przez homosapienssapiens
Replied by homosapienssapiens on topic Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
Polecam szkołę "Ale Jazda" pana Dziubeckiego. Instruktor bardzo cierpliwy i ma dobre podejście do kursantów.

Więcej
2017/11/12 09:47 #30994 przez Genowefa Pigwa
Replied by Genowefa Pigwa on topic Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
tylko Bolek i Lolek :P

Więcej
2017/11/30 21:53 #31274 przez charlotta
Replied by charlotta on topic Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
Naiwne pytanie :woohoo: To przeciez od kursanta zalezy czy dostanie prawo jazdy czy nie! :evil:

Więcej
2017/12/04 16:08 #31310 przez tyszken88
Replied by tyszken88 on topic Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
witam czy ktoś się orientuje jak wyglada wyjazd do Gorzowa w ile osób się tam jedzie?

Więcej
2017/12/05 13:05 #31319 przez czlowieczek
Replied by czlowieczek on topic Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
Z własnego doświadczenia polecam robić naukę jazdy w Gorzowie. Są bardzo dobre szkoły jazdy, (osobiście polecam Rondo, bardzo kompetentni panowie). Cena jest niższa niż w Słubicach i okolicy, materiały do nauki są bezpłatne.
Plus jedna ważna rzecz: jazda w mieście. W mojej poprzedniej szkole jazdy dojeżdżanie do Gorzowa "zjadało" mi godzinę mojej jazdy - gdzie bądźmy szczerzy, dojazd do Gorzowa jest prosty jak budowa cepa. Zsumowało się to do 8 godzin zmarnowanej jazdy do samego miasta, bez jazdy na mieście, a przecież to w mieście zdaje się egzamin ;) Żałuję, że nie poświęciłam odrobiny czasu na dojazdy do GW autobusem i powroty (a różnica w cenie między Gorzowskimi a Słubickimi szkołami jazdy "zapłaciłaby" za bilety autobusowe).
Plus, jedna ważna rzecz - często jeździ się do Gorzowa z kilkoma kursantami. Wtedy tych pasażerów, którzy nie jeżdżą przeważnie wyrzuca się przy galerii i jest tylko mała "podmianka". Czy to nie jest zmarnowany czas? Panowie w Gorzowie traktują kursantów bardziej indywidualnie, mają lepsze podejście i nie ma presji, że ktoś gdzieś czeka, wydzwania, itd. Dlatego godziny dokupiłam w Gorzowie i byłam bardzo zadowolona - zdałam za drugim! :)

Więcej
2017/12/05 14:26 - 2017/12/05 14:27 #31321 przez smogf
Replied by smogf on topic Odp: Jaką polecacie szkołę nauki jazdy

czlowieczek napisał: Plus jedna ważna rzecz: jazda w mieście. W mojej poprzedniej szkole jazdy dojeżdżanie do Gorzowa "zjadało" mi godzinę mojej jazdy - gdzie bądźmy szczerzy, dojazd do Gorzowa jest prosty jak budowa cepa. Zsumowało się to do 8 godzin zmarnowanej jazdy do samego miasta, bez jazdy na mieście, a przecież to w mieście zdaje się egzamin ;)

Jakie zmarnowane godziny?!

Plan nauczania:

§ 3. 1. Liczbę godzin zajęć teoretycznych i praktycznych dla każdej osoby podlegającej szkoleniu podstawowemu ustala indywidualnie instruktor, przy czym:
(..........)
3. Instruktor dokonuje podziału godzin zajęć oraz ustala ich zakres tematyczny odpowiednio do stwierdzonego u osoby poziomu wiedzy i umiejętności, jej predyspozycji, łatwości przyswajania poszczególnych zagadnień itp.
4. Zajęcia praktyczne obejmują zajęcia prowadzone na placu manewrowym i w ruchu drogowym, przy czym:
1) mogą być rozpoczęte po przeprowadzeniu zajęć teoretycznych;
2) muszą uwzględniać jazdę poza obszarem zabudowanym lub na drogach o dopuszczalnej prędkości poruszania się powyżej 70 km/h o łącznym czasie nie krótszym niż:
a) 3 godziny, przy kategorii A1, A lub B1,
b) 4 godziny, przy kategorii B, C1, C, T, B+E, C1+E lub D1+E,
c) 10 godzin, przy kategorii D1, C+E oraz D+E,
d) 20 godzin, przy kategorii D;
3) powinny być prowadzone łącznie na odcinku nie mniejszym niż 50 km (z wyjątkiem kategorii T) w czasie jednych zajęć, jeżeli dotyczą jazdy, o której mowa w pkt 2;
4) powinny uwzględniać co najmniej 2 godziny jazdy w ruchu drogowym w okresie od zmierzchu do świtu dla wszystkich kategorii prawa jazdy - nie dotyczy osób w stosunku do których lekarz wprowadził ograniczenie możliwości prowadzenia pojazdu w okresie od zmierzchu do świtu.
5. Po zakończonym szkoleniu podstawowym lub dodatkowym, przeprowadzany jest egzamin wewnętrzny zgodnie z zasadami przeprowadzania egzaminu wewnętrznego na kursie dla kandydatów na kierowców.
(.......)

Jeżeli instruktor tak stwierdzi to kursant powinien mieć więcej godzin przeznaczone na jazdę poza miastem.
Ostatnia2017/12/05 14:27 edycja: smogf od.

Więcej
2017/12/06 00:14 #31330 przez charlotta
Replied by charlotta on topic Odp: Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
Czemu tyle strachu i niewiary w siebie? Wiecej odwagi! Jakie "straszydla" buszuja w szkolach nauki jazdy :woohoo: Moje "prawko" zrobilam wlasnie w Slubicach i to za pierwszym podejsciem i jestem dumna z tego.

Więcej
2017/12/06 10:06 - 2017/12/06 11:13 #31334 przez Pirlo
Replied by Pirlo on topic Odp: Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
Fakt- dziwne podejście do tematu. Jak chcesz się nauczyć jeździć, to nauczysz się bez względu na to, czy szkoła jest w Słubicach, czy w Gorzowie. Umieć trzeba zresztą jeździć i w trasie i po mieście. Co do słubickich szkół- większość jest tak naprawdę godna polecenia, a ludzie będą polecać tę po kursie, w której zdali egzamin.
Ostatnia2017/12/06 11:13 edycja: Pirlo od.

Więcej
2023/04/27 10:26 #37051 przez Prezesław
Replied by Prezesław on topic Odp: Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
Widzę, że temat dawno nie dyskutowany... ale może podpowiecie jaka szkoła teraz jest na topie? żonka się zamierz zrobic prawko ale nie jesteśmy stąd... i nie mam zupelnie rozeznia

Jakie szkoła są teraz polecane? dziekuje za wszlka pomoc

Więcej
2023/04/27 11:49 #37052 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
Podrzuciliśmy Twój wątek również na nasz profil na Facebooku. Znajdziesz tam wiele poleceń.

www.facebook.com/slubice24/posts/pfbid0p...5qUfvz4naUCcosJwerrl

Więcej
2023/12/11 13:07 #37144 przez rockieleone
Replied by rockieleone on topic Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
ktoś się orientuje jak wyglada wyjazd do Gorzowa w ile osób się tam jedzie?   whatsapp mod
watch tv series

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas