- Otrzymane podziękowania: 2
Odp: Jaką polecacie szkołę nauki jazdy
- tyszken88
- Autor
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- fubu
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- tyszken88
- Autor
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- homosapienssapiens
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Genowefa Pigwa
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- charlotta
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- tyszken88
- Autor
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- czlowieczek
- Wylogowany
- Świeżak
-
Plus jedna ważna rzecz: jazda w mieście. W mojej poprzedniej szkole jazdy dojeżdżanie do Gorzowa "zjadało" mi godzinę mojej jazdy - gdzie bądźmy szczerzy, dojazd do Gorzowa jest prosty jak budowa cepa. Zsumowało się to do 8 godzin zmarnowanej jazdy do samego miasta, bez jazdy na mieście, a przecież to w mieście zdaje się egzamin
Plus, jedna ważna rzecz - często jeździ się do Gorzowa z kilkoma kursantami. Wtedy tych pasażerów, którzy nie jeżdżą przeważnie wyrzuca się przy galerii i jest tylko mała "podmianka". Czy to nie jest zmarnowany czas? Panowie w Gorzowie traktują kursantów bardziej indywidualnie, mają lepsze podejście i nie ma presji, że ktoś gdzieś czeka, wydzwania, itd. Dlatego godziny dokupiłam w Gorzowie i byłam bardzo zadowolona - zdałam za drugim!
- smogf
- Wylogowany
- Świeżak
-
czlowieczek napisał: Plus jedna ważna rzecz: jazda w mieście. W mojej poprzedniej szkole jazdy dojeżdżanie do Gorzowa "zjadało" mi godzinę mojej jazdy - gdzie bądźmy szczerzy, dojazd do Gorzowa jest prosty jak budowa cepa. Zsumowało się to do 8 godzin zmarnowanej jazdy do samego miasta, bez jazdy na mieście, a przecież to w mieście zdaje się egzamin
Jakie zmarnowane godziny?!
Plan nauczania:
§ 3. 1. Liczbę godzin zajęć teoretycznych i praktycznych dla każdej osoby podlegającej szkoleniu podstawowemu ustala indywidualnie instruktor, przy czym:
(..........)
3. Instruktor dokonuje podziału godzin zajęć oraz ustala ich zakres tematyczny odpowiednio do stwierdzonego u osoby poziomu wiedzy i umiejętności, jej predyspozycji, łatwości przyswajania poszczególnych zagadnień itp.
4. Zajęcia praktyczne obejmują zajęcia prowadzone na placu manewrowym i w ruchu drogowym, przy czym:
1) mogą być rozpoczęte po przeprowadzeniu zajęć teoretycznych;
2) muszą uwzględniać jazdę poza obszarem zabudowanym lub na drogach o dopuszczalnej prędkości poruszania się powyżej 70 km/h o łącznym czasie nie krótszym niż:
a) 3 godziny, przy kategorii A1, A lub B1,
b) 4 godziny, przy kategorii B, C1, C, T, B+E, C1+E lub D1+E,
c) 10 godzin, przy kategorii D1, C+E oraz D+E,
d) 20 godzin, przy kategorii D;
3) powinny być prowadzone łącznie na odcinku nie mniejszym niż 50 km (z wyjątkiem kategorii T) w czasie jednych zajęć, jeżeli dotyczą jazdy, o której mowa w pkt 2;
4) powinny uwzględniać co najmniej 2 godziny jazdy w ruchu drogowym w okresie od zmierzchu do świtu dla wszystkich kategorii prawa jazdy - nie dotyczy osób w stosunku do których lekarz wprowadził ograniczenie możliwości prowadzenia pojazdu w okresie od zmierzchu do świtu.
5. Po zakończonym szkoleniu podstawowym lub dodatkowym, przeprowadzany jest egzamin wewnętrzny zgodnie z zasadami przeprowadzania egzaminu wewnętrznego na kursie dla kandydatów na kierowców.
(.......)
Jeżeli instruktor tak stwierdzi to kursant powinien mieć więcej godzin przeznaczone na jazdę poza miastem.
- charlotta
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- Pirlo
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 38
- Prezesław
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Redakcja Słubice24.pl
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Otrzymane podziękowania: 70
www.facebook.com/slubice24/posts/pfbid0p...5qUfvz4naUCcosJwerrl
- rockieleone
- Wylogowany
- Świeżak
-
watch tv series