Zaglądam dość często na forum portalu, aby zobaczyć nowe wpisy do tego wątku i jestem trochę zdziwiony. Nie chodziło mi o to, aby kogoś oskarżać lub szukać winnych. Nie wyobrażam sobie również, aby ktoś postawił tam pracownika straży miejskiej aby pilnował, ludzi którzy wyrzucają śmieci za płot. Widze tu tylko wpisy ludzi którzy są również są oburzeni tak jak ja na to "szambo"... Dziwie się tylko, a jestem na 100% pewny, że forum portalu Slubice24.pl czytają równiez pracownicy Urzędu Miejskiego i Starostwa Powiatowego. Nie jestem facetem wykształconym tak jak pracownicy tych urzędów, i nie wiem kto powinien sie zajać ta sprawą, ale zauważcie, że żadna osoba z tych kręgów, Urzędu Miejskiego i Starostwa Powiatowego nie wypowiada się Tutaj na ten temat. Wstydzą się? Nie wiedzą co napisać? Albo będą twierdzić że to nie ich działka, że tego nie czytali, i nic na ten temat nie wiedza, zreszta jak zwykle.
Byłem na stronie Serwisu Internetowego Urzędu Miejskiego w Słubicach i szukałem informacji do kogo mógłbym w tej sprawie napisać i... znalazłem tylko artykuł z dnia 13 marca 2006 roku, zacytuję fragment:
"W 1996 roku powstała mechaniczno - biologiczna oczyszczalnia ścieków, zaprojektowana wg najnowszych światowych trendów w technologii. Duże ilości komunalnych odpadów (około 45 tys. m3 rocznie) składuje się na oddanym do użytku w 1993 roku wysypisko śmieci w Kunowicach. Jako jedyne w regionie, jest ono wyposażono w nowoczesny system odprowadzania ścieków, aneks na surowce wtórne, a w nawet stanowisko do składowania padłych zwierząt."
SUPER! Jak to pięknie się chwalić pokojem gościnnym, nie pokazując sypialni z kupą w kącie.