- Otrzymane podziękowania: 0
Firmy budowlane - budowa domu jednorodzinnego
- inka
- Autor
- Gość
-
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Inwestor
- Autor
- Gość
-
- xxx
- Autor
- Gość
-
Wybudował mojemu koledze tak dom że ja bym na jego miejscu go zburzył a potem postawił na nowo dobrze że mniej więcej kształty się zgadzają ale nic poza tym.
- ZAINTERESOWANA
- Autor
- Gość
-
- kto to ?
- Autor
- Gość
-
- kto to ?
- Autor
- Gość
-
Firma Pana Wolińskiego bardzo dobrze buduje domy. Strasznie fajnie wybudowała dom dr Baranowskiego. Inwestor jak i rzeczoznawcy nie mogą wyjść z podziwu !
Przepraszam miało być doktorowi Barańskiemu , a nie Baranowskiemu.
- znajomy
- Autor
- Gość
-
- kto to ?
- Autor
- Gość
-
\Polecam Firme Budowlana Zdzisław Mazurek ... bardzo Mily kontkat i bardzo dobrze wykonywana praca ;] ... numeru niestety nie mam ale po slubicach jezdzi Bialy Transporter z numerem telefonu ... Gorącoo polecam
Zgadza się, ale pod jednym warunkiem, że Pan Mazurek jest na budowie. Jak budują jego ludzie bez niego to potrafią hock-klocki odwalać ( patrz koniec Krasińskiego )
- ciekawa
- Autor
- Gość
-
- kass
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Reasumując - kto fachowo i w rozsądnej cenie, od początku do końca postawi dom 130-160m2. Chodzi mi przede wszystkim o opinie osób, które w ostatnich latach się budowały.
Pozdrawiam!
- mon
- Autor
- Gość
-
- och
- Autor
- Gość
-
- kto to ?
- Autor
- Gość
-
Do ciekawej . Z tego co się orientuję to Tkacz nie buduje domów od podstaw, tylko wykańcza.
Kass , najlepiej jak będziesz już miał projekt i będziesz wiedział czy jest to 130 m, czy 160 m oraz z jakich materiałów będzie budowany i jak skomplikowana jest projekt. Do porządnego domu nie bierz papraków i nie kieruj się tylko ceną. Poproś o wycenę kilka firm. Ja polecam: I. Głąb, Nowaczewski, Mazurek ( z zastrzeżeniami ). Do mon. Koszty budowy takiego domu do stanu surowego zamkniętego w zależności od jakości materiałów jakie zastosujesz to 2500 do 3500 zł za metr. Jak będziesz budował z tanich materiałów sposobem gospodarskim to może zakręcisz się w 2000 - 2200 z m2
- Ewa
- Autor
- Gość
-
- Ewa
- Autor
- Gość
-
Przepłacisz, oszukaja cie, wyciagną kasę, a do tego nie zepniesz spraw formalnych bo nie wiesz jak a wykonawca tego nie robi, do tego okaże się że kierownik budowy tez lekceważy twoja budowę bo chodzi mu tylko o kasę a wykonawca? cóż...zbuduje, pozmienia co zechcesz ...ale potem idzie w świat! Iwona Iwanicka - kiedyś urzędnik starostwa wydajacy pozwolenia na budowę poprowadziła moja budowę i pozwoliła mi oszczedzić mnóstwo nerwów i pieniędzy. dopilnowała wykonawcę bo sama posiada wykształcenie budowlane, dopilnowała wszystkich formalności, pomogła znaleźć podwykonawców na instalacje, roboty wykończeniowe - sprawdzonych i akceptowalnych cenowo! a co najważniejsze naprawdę pozwolił cieszyć się przyjemnością z budowy domu bo cały ciężar bierze na siebie tych wszytskich rzeczy o których my zwykli śmiertelnicy nie mamy pojęcia. Do tego zajmuje się prywatnie wystrojem wnętrz więc udziela wielu cennych porad i świetnie zna się na budownictwie i ustawodawstwie. naprawdę polecam. Wykonawcy z naszych terenów i kierownicy budowy są jej wszyscy znani i pomimo że wymaga od nich wiele i to formalnie!(na wszytsko mam spisane umowy i karty gwarancyjne) to jakos nie boja się z nia pracowac i bardzo sobie te współprace cenią.
Powierzcie swoja budowę takiej fachowej osobie i będzie dobrze! Najważniejsze: to osoba która nie uznaje układów!i dlatego można jej ufac. prowadzi wiele budów w Słubicach (za naprawdę przystępne pieniadze) ale pewnie trzeba wcześniej się z nia umawiać.
Ja jestem zadowolona i powiem wam że nie ma złych wykonawców tylko są dopilnowani albo nie!