SMIETNIK NA OSIEDLU SŁOWIAŃSKIM

Więcej
2010/03/12 12:17 #5661 przez agata_27
Replied by agata_27 on topic O:SMIETNIK NA OSIEDLU SŁOWIAŃSKIM
diunaa napisał:

Nikt nie pisze,że śmieci są higieniczne.Wszędzie są śmietniki a tam gdzie odpady to i muchy niestety:( Gdyby wszyscy zamykali te kosze to napewno nie byłoby "ściany much".

Myśle ,że jakbyś mieszkała w naszym bloku to nie wypisywałabyś takich wkurzających rzeczy.
Rozumiem ,że są wszędzie śmietniki. Ale gdzie jest taki jak na tym osiedlu.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2010/03/12 12:20 #5662 przez pati
Replied by pati on topic O:SMIETNIK NA OSIEDLU SŁOWIAŃSKIM
Każdy ma jakiś problem związany z miejscem zamieszkania.Proponuję Pani ul.Poziomkową.Tak.dla ukojenia nerwów.

Więcej
2010/03/12 13:52 #5664 przez Kalina
Replied by Kalina on topic O:SMIETNIK NA OSIEDLU SŁOWIAŃSKIM
Jedyne rozsadne rozwiazanie to zabudowac te smietniki-nic innego nie pozostaje.Zamykanie klap nic tu,moim zdaniem nie da,skoro smieci wyrzuca kto chce-jak pisalas w pierwszym poscie.W pewnym momencie(pewnie szybciej niz powinny),pojemnieki beda one pelne po brzegi i z klapy bedzie.....klapa:)

Więcej
2010/03/13 08:28 #5667 przez agata_27
Będziemy działać. Ale czy ktoś nas wysłucha.
Już bylismy w spółdzielni. Powiedzieli ,że obudują lub nawet przeniosą. Tylko musi być zgoda burmistrza.

Więcej
2010/03/13 16:55 - 2010/03/13 18:01 #5668 przez diunaa
Replied by diunaa on topic O:SMIETNIK NA OSIEDLU SŁOWIAŃSKIM
Nie wiem,co takiego wkurzającego jest w moich wypowiedziach???To,że należy zamykać klapę śmietnika???Przecież to oczywiste,jak zamykanie sedesu.Dodam jeszcze,że istnieje coś takiego jak worki na śmieci!!!!
Ostatnia2010/03/13 18:01 edycja: diunaa od.

Więcej
2010/03/14 15:23 #5672 przez agata_27
Diunaa!!!
Nie chodzi o worki na śmieci i o klapy, żeby było ładnie. Co z tego ,że istnieją worki, kiedy grzebacze przychodzą i je wszystkie porozrywają, klap nie zamykająi jeszcze chleb rozrzucają. Chodzi o całokształt.
Te koszę wyglądają tu ochydnie,śmierdzi, dlatego dążymy( my mieszkańcy tego osiedla),żeby ten śmiecior przenieśli albo chociaż ogrodzili.
Zauważ gdzie Ty masz śmieciory na swojej ulicy i (tu jest to bardzo ważne) ile jest tych kontynerów i ile bloków tam składuje śmieci. U nas to jest 6 bloków ,hala targowa i jeszcze stare budownictwa koło poczty. To trochę tego jest. I my to mamy pod oknami. Ja to mam jeszcze pod oknem kuchennym , a inni to pod oknami od dużego pokoju. I jak tu latem otworzyć takie okno balkonowe?????

Więcej
2010/03/15 19:09 #5681 przez diunaa
Gdyby wszyscy zaczęli stawiać wymagania odnośnie miejsca zamieszkania,to dopiero byłby cyrk.Każdemu coś się nie podoba.Jednym przeszkadzają śmietniki innym place zabaw czy parkingi.Jeśli zaś chodzi o te nieszczęsne śmietniki to nadal uważam,że przede wszystkim należy dbać o porządek!!!

Więcej
2010/03/16 09:10 #5690 przez agata_27
Diunaa

Wierz mi ,że jakbyś mieszkała tak jak ja ,to nie byłabyś taka przemądrzała.
Przecież my nie mamy niewiadomo jakich wymagań. Ale Tobie to ciężko wytłumaczyć.
A co do tego co się komu podoba , a co nie. To na osiedlu słowiańskim , to nikomu to się nie podoba. Masz wyczerpującą odpowiedz.

Więcej
2010/03/16 17:44 #5694 przez diunaa
Wcale się nie wymądrzam.Piszę to co sądzę.Moja wyczerpująca odpowiedź to "jak dbasz,tak masz"!!!

Więcej
2010/03/17 09:03 #5697 przez agata_27
Ty dalej nie rozumiesz tego całego Postu!!!! Przeczytaj początek !!!!!

Więcej
2010/03/17 09:44 #5698 przez diunaa
Ty nadal nie rozumiesz moich wypowiedzi.Przeczytaj je jeszcze raz:)

Więcej
2010/03/17 10:39 #5699 przez agata_27
I tak możemy w nieskończoność. Ty masz swoje racje , a ja swoje. Nara!!!

Więcej
2010/03/17 12:10 #5700 przez joaśka
Replied by joaśka on topic O:SMIETNIK NA OSIEDLU SŁOWIAŃSKIM
Diunaa, agacie chodzi o to, ze oni jako mieszkancy moga sobie o to dbac (i pewnie dbaja) ale na nic to sie zdaje, skoro przychodza ludzie, ktorzy grzebia w tych smietnikach i to oni to wszystko rozwalaja. przeciez nie beda ciagle siedziec w oknie i pilnowac czy moze ktos aktualnie grzebie i leciec zeby klapy zamykac! skoro jest tylu "uzytkownikow" tych kontenerow, to ja nie rozumiem dlaczego one obudowane jeszcze nie sa? Agata_27 zycze powodzenia w walce o porzadek :)

Więcej
2010/03/17 15:56 #5701 przez misia123
Replied by misia123 on topic O:SMIETNIK NA OSIEDLU SŁOWIAŃSKIM
Agata walcz bo jest o co ja tez nie mogę patrzec na ten chlew pod waszymi oknami !!

Więcej
2010/03/17 17:18 #5702 przez miastowa
Replied by miastowa on topic O:SMIETNIK NA OSIEDLU SŁOWIAŃSKIM
diunaa napisał:

Gdyby wszyscy zaczęli stawiać wymagania odnośnie miejsca zamieszkania,to dopiero byłby cyrk.Każdemu coś się nie podoba.Jednym przeszkadzają śmietniki innym place zabaw czy parkingi.Jeśli zaś chodzi o te nieszczęsne śmietniki to nadal uważam,że przede wszystkim należy dbać o porządek!!!

Oczywiscie, masz racje ze nalezy dbac o porzadek, ale co z tego ze jeden z drugim dba, jak trzecia osoba przyjdzie i zacznie w smietniku grzebac, worki rozdzierac aby znalezc na przyklad puszki.
Inna sprawa jest to, ze ludzie rzucaja smieci obok smietnika, gdyz smietnik czesto zawalony, nie wiem jak to jest na tym os.Slowianskim, ale w Slubicach niejednokrotnie widzialam zawalone smietniki stojace wiele dni zapelnione i ludzie musieli wyrzucac smieci, wiec smieci byly po prostu obok smietnika kladzone, a co za tym idzie - psy, czy tez ptaki grzebaly w nich ...
Poki nie zostanie smietnik jakos ogrodzony i smietnik czesciej oprozniony - bedzie balagan.
Jaka to wizytowka miasta?
Bloki ocieplone, ladnie wymalowane a metr dalej syf ...

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas