- Otrzymane podziękowania: 5
Dlaczego PUK nie wywozi śmieci?
- matkapolka2
- Autor
- Wylogowany
- Senior forum
-
Less Więcej
2021/01/08 13:14 #36161 przez matkapolka2
Dlaczego PUK nie wywozi śmieci? was created by matkapolka2
co z wywózką smieci w Kunowicach?!?! zgodnie z nowym planem miały być zabrane segregowane i zmieszane, a od wtorku worki i kubły zalegają.
czy szanowna redakcja moze się dowiedziec wiecej
PUk chyba jaja sobie robi
czy szanowna redakcja moze się dowiedziec wiecej
PUk chyba jaja sobie robi
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- PUK
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2021/01/08 13:52 #36162 przez PUK
Replied by PUK on topic Dlaczego PUK nie wywozi śmieci?
Zgodnie z nowym harmonogramem, o którym Pani napisała , i na który się Pani powołuje ,w Kunowicach: niesegregowane odpady odebrane są: 4, 11, 18 i 25 styczeń (czyli poniedziałki), biodegradowalne: 7,21 styczeń (czyli czwartki), szkło: 14 i 20 styczeń, papier i tektura 13 i 27 styczeń (środa) a tworzywa sztuczne: 14 i 28 styczeń (czyli w czwartek). Więc nie rozumiemy, o co chodzi ? Rozumiemy natomiast, że Ci, którzy nie czytali jeszcze informacji o nowych harmonogramach, bądź nie otrzymali ich od pracowników śmieciarek, to wystawili segregację, która zgodnie z powyższymi terminami, określonymi w nowym harmonogramie odbierana będzie w tych terminach, ale jeżeli się Pani powołuje na nowy harmonogram, to nie wiemy o co chodzi, bo przecież odbiór rozpoczął się we właściwych terminach. Niesegregowane odebraliśmy już w poniedziałek 4, biodegradowalne 7 w czwartek, następny odbiór w poniedziałek 11 niesegregowane, 13 stycznia w środę papier i tektura, a szkło i tworzywa sztuczne 14 stycznia. Kolejne odbiory tak, jak w nowym harmonogramie. Proszę wejść na naszą stronę internetową i sprawdzić.
- matkapolka2
- Autor
- Wylogowany
- Senior forum
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
2021/01/21 13:28 #36202 przez matkapolka2
Replied by matkapolka2 on topic Dlaczego PUK nie wywozi śmieci?
po 1 prosze zauważyć że poprzedni harmonogam obowiazywał do konca 2021 roku, wiec mowiac nowy miała na myśli stary ten co kiedyś otrzymaliśmy ale obowiązujacy w tym roku, jesli ktos komus swiadczy uslugi w oparciu o jakies ustalone zasady to nie moze ich zmieniać jednostronnie, cała nasza ulica nie dostała żadnych informacji listownie, ulotek do skrzynki, pisma z informacją o zmianie, wszyscy wystawili śmietniki a pan bedzie nam wciskac że jesteśmy tumany? samo umieszczenie na stronie to za mało, skad ja mialam wiedzieć, że sobie coś zmieniacie, trzeba w rzeczywisty sposób poinformowac odbiorce
po 2 kilka dni pózniej już wg nowego harmonogramu na ktory pan sie powoluje mialy byc odebrane segregowane, nikt po nie nie przyjechał 13 stycznia tylko stały, a wolno zyjace koty list dobierały się do worków u sasiada porozciagały po całej ulicy, prosze wiec pilnowac lepiej tego co sami ustalacie, naprawde ja sie nie czepiam chce zegregowac nie jestem śmieciara ale polityka ścieciowa u nas to cieniutko i dobrze pan wie
po 2 kilka dni pózniej już wg nowego harmonogramu na ktory pan sie powoluje mialy byc odebrane segregowane, nikt po nie nie przyjechał 13 stycznia tylko stały, a wolno zyjace koty list dobierały się do worków u sasiada porozciagały po całej ulicy, prosze wiec pilnowac lepiej tego co sami ustalacie, naprawde ja sie nie czepiam chce zegregowac nie jestem śmieciara ale polityka ścieciowa u nas to cieniutko i dobrze pan wie
- PUK
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Less Więcej
2021/01/21 14:00 - 2021/01/21 14:33 #36205 przez PUK
Rozumiem, proszę nam wybaczyć, ale nam też jako świadczącemu usługi zmieniono ustalone wcześniej zasady, też jednostronnie i w trakcie umowy. Osobiście sądzę, ze jeszcze w tym roku (chyba za kilka miesięcy, a może szybciej) rząd lub ministerstwo jeszcze raz zmieni ("jednostronnie") te zasady i prawo w zakresie odpadów (tak dzieje się praktycznie co roku od kilku lat, niestety). Nie napisałem też i nie używałem słów, które Pani przytacza w sprawie jakiegoś "wciskania". Co do odbioru 13 stycznia, czyli w dniu, o którym Pani pisze, zaraz sprawdzę zapis w systemie monitorowania i odpiszę Pani, edytując tę odpowiedź. Sprawdziłem, śmieciarka 13 odbierała papier i tekturę w Kunowicach, a 14 worki ze szkłem i z tworzywami sztucznymi itd. Zapis pracy jest. Jeżeli chciałaby Pani sprawdzić, to zapraszam, sprawdzi Pani swoją ulicę i wszystko się wyjaśni. Mógł z jakiegoś powodu nie odebrać z jakiegoś domu, ale nie z całej ulicy. Ale zapraszam, chciałbym wyjaśnić całą sytuację, aby w przyszłości zminimalizować błędy i uniknąć podobnych sytuacji.
Ostatnia2021/01/21 14:33 edycja: PUK od.
- SMJJ
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2021/04/08 08:40 #36436 przez SMJJ
Replied by SMJJ on topic Dlaczego PUK nie wywozi śmieci?
Dla PUKu najważniejsze jest wyciśnięcie kasy za zbieranie śmieci. Samo ich zabieranie jakoś się tam w najbliższym czasie załatwi.
- PUK
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Less Więcej
2021/04/08 12:32 #36437 przez PUK
Gdyby rozwinąć tj. napisać konkretnie o co chodzi z tym "zbieranie jakoś się tam w najbliższym czasie załatwi", to wtedy moglibyśmy się do tego odnieść.
Copyright © 2026 Słubice24.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.