Vectra - internet - jak działa

Więcej
2014/11/24 18:14 #20895 przez dreamhost
Vectra - internet - jak działa was created by dreamhost
Czy to tylko u mnie, czy od około tygodnia wszyscy mają problemy z internetem w Vectrze? Z rana działa, później - różnie. Wieczorem zwykle internet nie działa - działa też w nocy, czasami. Modem zamiast publicznego, dostaje adres IP z puli prywatnej, jakby mięli jakieś problemy z serwerem DHCP. To już się zaczyna robić mało zabawne, zwłaszcza że płacę im mnóstwo kasy za jeden z najwyższych pakietów + extra upload.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2014/11/24 19:10 #20896 przez marks
Replied by marks on topic Vectra - internet - jak działa
No, coś się ewidentnie pi3rd0li w tej w Vectrze od dawna, a od czasu jak wprowadzili te nowe "wyższe" prędkości to masakra. Na infolinii oczywiście nie widzą żadnego problemu, w umowie jest "prędkość do", to i 0,5 kilobajta też jest OK.

Więcej
2014/11/24 20:57 #20897 przez kacper
Replied by kacper on topic Vectra - internet - jak działa
U mnie podobnie, ale nie tak często jak u dreamhosta, np. dziś z 2h w ciągu dnia nie było internetu.
Ostatnio miałem i-net, ale strony się "ciężko" otwierały, pomogło wpisanie innych DNS.
Vectra obniżyła loty, przy końcu umowy zastanowię się nad zmianą, ale prócz mobilnego i drogiej neostrady raczej u nas nic ciekawego nie ma.

Więcej
2014/11/25 18:15 - 2014/11/25 18:16 #20899 przez dreamhost
Replied by dreamhost on topic Vectra - internet - jak działa
Kolejny dzień bez neta z Vectry - dobrze, że mam "drugie łącze" z komórki ;-) Może w końcu kiedyś uda mi się dodzwonić na infolinie Vectry, bo do biura w Słubicach nawet nie ma sensu iść (a zresztą ich czas pracy pokrywa się z czasem pracy przeciętnego obywatela - więc nie ma kiedy iść...), a telefonu to chyba żadnego nie mają.
Ostatnia2014/11/25 18:16 edycja: dreamhost od.

Więcej
2014/11/28 19:30 #20913 przez aga73
Replied by aga73 on topic Vectra - internet - jak działa
Oni strasznie ściemniają,do mnie przychodzili 4 razy i udawali ze coś robią.Dopiero jak ich przycisnęłam żeby wymienili ruter,to od tamtej pory nie mam problemu z netem.Za to z kablówką znowu jest masakra,kanały sie przełączają jakby chciały a nie mogły.Ciśnijcie na nich,to napewno naprawią

Więcej
2014/11/29 07:39 #20920 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Vectra - internet - jak działa
Co wy chcecie za te pieniądze, nic tańszego chyba już nie ma. Jak chcecie dobry mało awaryjny internet to weźcie neostradę, ale tam nadal pobierają kosmiczną opłatę za utrzymanie łącza równą tego co ja płacę za 20mega w vectra.

Więcej
2014/12/02 07:39 #20940 przez dreamhost
Replied by dreamhost on topic Vectra - internet - jak działa
Właśnie to jest najgorsze, że praktycznie nie ma rozsądnej alternatywy :/

Więcej
2014/12/02 10:37 #20949 przez anias34
Replied by anias34 on topic Vectra - internet - jak działa
ja przedluzylam z nimi umowe jakis czas temu-byla jakas promocja...a zastanawialam sie nad multimedia-zostalam w vectrze,nie wiem czy nie lepsa by byla multimedia.

Więcej
2014/12/02 19:54 #20962 przez ja28rek

anias34 napisał: ja przedluzylam z nimi umowe jakis czas temu-byla jakas promocja...a zastanawialam sie nad multimedia-zostalam w vectrze,nie wiem czy nie lepsa by byla multimedia.

Multimedia wykorzystuje te same kable, więc nie będzie lepiej.

Więcej
2014/12/02 20:27 #20963 przez wolanin
Replied by wolanin on topic Vectra - internet - jak działa
nie wprowadzaj w błąd, MM do słubic idzie wlasnym światłowodem i ma swoją isntalacje kablową, vectra ssie

ja28rek napisał:

anias34 napisał: ja przedluzylam z nimi umowe jakis czas temu-byla jakas promocja...a zastanawialam sie nad multimedia-zostalam w vectrze,nie wiem czy nie lepsa by byla multimedia.

Multimedia wykorzystuje te same kable, więc nie będzie lepiej.

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2014/12/02 22:12 #20968 przez marks
Replied by marks on topic Vectra - internet - jak działa

wolanin napisał: nie wprowadzaj w błąd, MM do słubic idzie wlasnym światłowodem i ma swoją isntalacje kablową, vectra ssie[

Tak, a niby skąd ten światłowód? Bo w/g moich informacji dzierżawią światłowody tak samo jak Vectra.
Zresztą Multimedia w mojej okolicy w ogóle nie nadaje, więc mam to co mam.

Więcej
2015/01/26 10:43 #21471 przez daro300
Replied by daro300 on topic Vectra - internet - jak działa
Tam zawsze bałagan ale kogo tu innego wziość

Więcej
2015/02/03 20:14 - 2015/02/03 20:17 #21611 przez ru-dy
Replied by ru-dy on topic Vectra - internet - jak działa
takie pytanie, czy problemy z internetem od Vectry ciągle są powszechne i dotyczą całych Słubic? Będę zakładać u siebie neta i się zastanawiam, czy Vectra czy multimedia. Cenowo wypada znacznie lepiej Vectra, ale jak net ma być z problemami to wolę wolniejszą opcje od multimedia. Pod warunkiem oczywiście że w multimedia jest lepiej? Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat?
Ostatnia2015/02/03 20:17 edycja: ru-dy od.

Więcej
2015/02/04 08:47 #21618 przez ja28rek
Z Vectrą cały czas są i będą problemy. Czasem przez miesiąc nie ma problemów, a potem kilka razy w miesiącu brak internetu.

Więcej
2015/02/04 08:51 #21619 przez ru-dy
Replied by ru-dy on topic Vectra - internet - jak działa
a mógłbym jeszcze poprosić kogoś o wypowiedz jak jest z Multimedia? Cenowo wiadomo że wypada znacznie gorzej od Vectry, ale czy działa to stabilnie? Jest tutaj jakiś użytkownik od Multimedia?

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas