- Otrzymane podziękowania: 0
Problem z przyjęciem do żłobka
- slubiczanka34
-
Autor - Wylogowany
- Świeżak
-
A wiem, że w innych miastach żłobki są dla dzieci od 4tego miesiąca życia!!!!!
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- gosc
- Gość
-
W Slubicach przy obecnych warunkach jest 2-3 razy wiecej chetnych do zlobka niz miejsc.
- slubiczanka34
-
Autor - Wylogowany
- Świeżak
-
To naprawdę nie powinna być żadna łaska, że w mieście takim jak naszym jest żłobek.
- gosc
- Gość
-
W dupie maja, ze brak jest miejsc w przedszkolach i zlobku. Za rok, dwa bedziesz miala ten sam problem z przedszkolem.
Ja to od kilku lat przerabiam regularnie co roku, napierw zlobek, teraz przedszkole.
Najwazniejsze w Slubicach sa bazary i baseny, itp., itd.
Zreszta zadna gmina nie ma ustawowego obowiazku budowania zlobkow i przedszkoli, a co za tym idzie zapewniania wszystkim dzieciom miejsca.
Podobno nowa reforma oswiaty ma ten problem w/g minister edukacji rozwiazac, przedszkoli bedzie nadal jak na lekarstwo, ale za to szesciolatki trafia do szkoly i od razu miejsc w przedszkolach przybedzie. Genialne w swojej prostocie, nie?
- mama
- Gość
-
- slubiczanka34
-
Autor - Wylogowany
- Świeżak
-
- slubiczanka34
-
Autor - Wylogowany
- Świeżak
-
- a
- Gość
-
- gosc
- Gość
-
Wyprowadz sie w takim razie z tej dziury tam gdzie przyjma Ci dziecko od 4-go miesiaca zycia.a jeszcze dodam, że nie mam mamy czy teściowej, która mogłaby bawić moje dzieci... Może niektórzy nie wiedzą co to znaczy, ale jestem z mężem na swoim rozrachunku, znikąd pomocy nie otrzymujemy, więc oczekujemy zrozumienia i przychylności... A Słubice to jednak dziura zabita dechami, gdzie Niemiec ma więcej przywilejów niż słubiczanin.
- slubiczanka34
-
Autor - Wylogowany
- Świeżak
-
A co do niani to cały czas szukam. Dałam ogłoszenie i czekam. Wśród znajomych pytam. Do czerwca jeszcze mam czas... coraz mniej czasu...
- gosc
- Gość
-
Ale spoko, jak dasz 4-ro miesicznie dziecko do zlobka to i tak bedziesz wieszkosc czasu "na opiece" siedziec.
- Wojciech
- Gość
-
- gosc
- Gość
-
Ale spoko, w tym roku poprzyjmowano dużo więcej dzieci niż żłobek może przyjąć.
Część dzieci się nie zaaklimatyzuje w takim stadzie, część będzie chorować, w efekcie dużo rodziców swoje pociechy ze żłobka zabierze.
Wtedy Twoje dziecko wskoczy z listy rezerwowej, musisz tylko jakoś przeżyć wrzesień i październik.