- Otrzymane podziękowania: 3
Zebranie w Collegium Polonicum w sprawie obcięcia dotacji na Niepubliczne Przedszkola
- gwiazdeczka
- Autor
- Wylogowany
- Senior forum
-
Less Więcej
2013/01/08 20:59 #15266 przez gwiazdeczka
Zebranie w Collegium Polonicum w sprawie obcięcia dotacji na Niepubliczne Przedszkola was created by gwiazdeczka
Czy tylko ja mam takie wrażenie, że to zebranie nic nie zmieniło? Czy ktoś dowiedział się czegoś nowego?
The following user(s) said Thank You: Emilcia04071@wp.pl
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Emilcia04071@wp.pl
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
2013/01/08 21:48 #15267 przez Emilcia04071@wp.pl
Replied by Emilcia04071@wp.pl on topic Odp: Zebranie w Collegium Polonicum w sprawie obcięcia dotacji na Niepubliczne Przedszkola
Ja też odniosłam takie wrażenie. Wielki szacunek i gratulacje za odwagę chciałabym pochwalić Panie z urzędu miasta, które stanęły za Nami rodzicami murem i dzielnie broniły naszych racji. I kilka słów o naszym zastępcy pana burmistrza, który odpowiadał na pytania nie mając chyba bladego pojęcia o tym co mówi i jak sprawy się mają, oraz o panu skarbniku, który nie odpowiadał na pytania mu zadawane przez naszego prawnika i wreszcie o śmiesznej pani, która rozgladala się po sali jak by pierwszy raz tylu ludzi na oczy widziała i uśmiechała się jak by conajmniej była to blacha sprawa, otóż nie dość,ze nikt z Nich nie chciał nam jak kolejek pomoc i znaleźć sposób aby pieniążki się znalazły na dofinansowanie to w dodatku osaczali prywatne przedszkola jak by nie chcieli aby nasze maluch uczęszczały do placówek prywatnych a nigdzie przecież nie ma miejsca nawet a ba zadane pytanie czy jest miejsce w publicznych nawet nic nie odpowiadali . Drodzy rodzice moim zdaniem powinniśmy sami wybrać się do Pana Burmmistrza Słubic i zadać pytanie co takiego było ważniejsze, ze dla nas ludzi, których na niego większość z nas głosowała nie miał czasu jest ktoś za???!!!
- gwiazdeczka
- Autor
- Wylogowany
- Senior forum
-
Less Więcej
2013/01/08 22:22 #15268 przez gwiazdeczka
Replied by gwiazdeczka on topic Odp: Zebranie w Collegium Polonicum w sprawie obcięcia dotacji na Niepubliczne Przedszkola
Ja miałam wrażenie, że płyta im się zacięła. Żenada!!! Zgadzam się w 100 procentach z powyższą opinią. Szkoda, że burmistrz miał ważniejsze sprawy. Bał się i tyle, podjął decyzję, więc powinien być i powiedzieć dlaczego podcina skrzydła placówkom, które wspierał .
- adza1987
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
2013/01/10 07:39 #15286 przez adza1987
Replied by adza1987 on topic Odp: Zebranie w Collegium Polonicum w sprawie obcięcia dotacji na Niepubliczne Przedszkola
A wiecie co ja mysle? mysle ze dyrektorki niezle robia nas w konia. one dostaly brak dofinansowania a my biedni rodzicevwyboru nie mamy dzieci nigdzie indziej nie poslemy wiec placic bedziemy. Bardzo mi sie podobala ostatnia uwaga pana zastepcy "dogadajmy sie z dyrektorkami¨. Otoz to drogie panie wystarczylo zaproponowac podzielenie sie kosztami pol na pol a nie zwalac na nas to wszystko. Panie dalej zarobia a my poplyniemy na 150 zl...
A tak pozatym do teraz nie wiem za co place te 350zl. Skoro wszystkie zajecia sa dodatkowo platne. Sniadania obiady tez. Koszt utrzymania dziecka to 630zl. 350+88+142+ 30rytmika+60niemiecki to dJe nam okolo 700 zl. Do czego burmistrz daje 380 zl dofinansowania czyli okolo 1200zl za dziecko. Oxejmijmy sobie koszt utrzymania i mamy prosty rachunek. I co droge panie nie warto bylo zaplacic te 150zl wywalczyc reszte dofinansowania a nie zwalac a nas swoje koszta? Stracicie na tym sporo. Ja osobiscie juz sama zrezygnowalam ale to juz osobny temat.
A panie radne. Naprawde w to uwirzyliscie to przeciez totalna sciema. Nie wiedziala co podpisuje. Normalnie smiech na sali.
A tak powaznie Lidl, Biedronka itp. Tez niech wolaja dotacje bo w koncu daja prace naszym mieszjabcom czego bie zapewnia gmina. Ludzie one robia zajebista kase a my musimy placic. Macie umowy zrobmy cos.
A tak pozatym do teraz nie wiem za co place te 350zl. Skoro wszystkie zajecia sa dodatkowo platne. Sniadania obiady tez. Koszt utrzymania dziecka to 630zl. 350+88+142+ 30rytmika+60niemiecki to dJe nam okolo 700 zl. Do czego burmistrz daje 380 zl dofinansowania czyli okolo 1200zl za dziecko. Oxejmijmy sobie koszt utrzymania i mamy prosty rachunek. I co droge panie nie warto bylo zaplacic te 150zl wywalczyc reszte dofinansowania a nie zwalac a nas swoje koszta? Stracicie na tym sporo. Ja osobiscie juz sama zrezygnowalam ale to juz osobny temat.
A panie radne. Naprawde w to uwirzyliscie to przeciez totalna sciema. Nie wiedziala co podpisuje. Normalnie smiech na sali.
A tak powaznie Lidl, Biedronka itp. Tez niech wolaja dotacje bo w koncu daja prace naszym mieszjabcom czego bie zapewnia gmina. Ludzie one robia zajebista kase a my musimy placic. Macie umowy zrobmy cos.
The following user(s) said Thank You: Lea
- adza1987
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
2013/01/10 07:42 #15287 przez adza1987
Replied by adza1987 on topic Odp: Zebranie w Collegium Polonicum w sprawie obcięcia dotacji na Niepubliczne Przedszkola
I wyprzedze tylko odpowiedzi typu "poza tym " pisze sie osobno i "700 + 380 to 1100 nie 1200*. Pisze to szybko bo lece do pracy zapier**** jak los na pensyjke pan dyrektorek.
- Sawanna
- Wylogowany
- Senior forum
-
Less Więcej
2013/01/14 20:42 #15323 przez Sawanna
Replied by Sawanna on topic Odp: Zebranie w Collegium Polonicum w sprawie obcięcia dotacji na Niepubliczne Przedszkola
Niesamowite, przecieram oczy i nie wierzę- jak mozna dobrowolnie oddac dziecko do [przedszkola prywatnego i tak najeżdzac na dyrektorki przedszkola !!!!!! radzę natychmiast zabrac dziecko i szukac sobie niani na tyle godzin z wyzywieniem dla dziecka za 700zl miesięcznie - zyczę powodzenia !!!!!
The following user(s) said Thank You: mp3000
Copyright © 2026 Słubice24.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.