Brak wypłaty Kindergeld

Więcej
2015/06/22 11:46 #22541 przez biedrona30
Brak wypłaty Kindergeld was created by biedrona30
Witam od prawie 2 lat pobieram kindergeld w Pl,w tym miesiacu nie dostałam przelewu,czy ktos sie orientuje o co chodzi,albo ktoś tez nie dostał świadczenia?pozdrawiam

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2015/06/22 12:09 #22543 przez Office
Replied by Office on topic Odp: brak wypłaty kindergeld
Ja wiem czemu nie otrzymujesz kinder geld w PL. Bo w Polsce nie ma czegos takiego jak kinder geld Jest tylko zebracze rodzinne w kwocie 70 pln ,ktore gdybys miala z tego wyzywic dziecko to juz dawno by umarlo z glodu. Sorry taki mamy klimat. Jak to powiedziala Bienkowska....
The following user(s) said Thank You: ciekawski georg

Więcej
2016/03/05 10:26 - 2016/03/05 19:32 #25311 przez PozytywnePieniadzePL
Replied by PozytywnePieniadzePL on topic Odp: Brak wypłaty Kindergeld
Czy dostałaś jakieś pismo z prośbą o uzupełnienie dokumentacji albo wypełnienie ankiety? A może dziecko skończyło 18 lat?

Z pewnością chodzi o nieprecyzyjne wyrażenie się - można otrzymywać Kindergeld na konto posiadane w Polsce.
Ostatnia2016/03/05 19:32 edycja: Redakcja Słubice24.pl od. Powód: Prosze używać funkcji edytuj i nie pisać posta pod postem.

Więcej
2016/03/06 06:55 #25362 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Brak wypłaty Kindergeld
Niemcy celowo nie wypłacają pieniędzy działając na szkodę. Ich nie interesuje, że jak nie dostaniesz tych pieniędzy to nie będziesz miała za co jedzenia kupić dziecku. Napewno dziwnym trafem chcą aktualizacji danych lub nie wysłałaś jak co roku się wysyła kwitu z opieki, że nie pobierasz zasiłku w Polsce. Pozdrawiam

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas