- Otrzymane podziękowania: 0
Belosalic – płyn czy maść? Jakie macie doświadczenia przy łuszczycy skóry głowy?
- Bolta
- Autor
- Wylogowany
- Senior forum
-
Less Więcej
2025/10/15 12:39 #37969 przez Bolta
Belosalic – płyn czy maść? Jakie macie doświadczenia przy łuszczycy skóry głowy? was created by Bolta
Hej, chciałam zapytać, czy u Was Belosalic pomógł na łuszczycę skóry głowy? Dermatolog przepisała mi płyn, ale widzę, że niektórzy mają maść i zastanawiam się, co lepsze.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- madris
- Wylogowany
- Ekspert
-
Less Więcej
2025/10/21 14:35 - 2025/11/10 13:33 #37994 przez madris
Replied by madris on topic Belosalic – płyn czy maść? Jakie macie doświadczenia przy łuszczycy skóry głowy?
U mnie Belosalic kompletnie się nie sprawdził. Łuska się wysuszała, a pod tą twardą warstwą zaczęły się robić ranki. Odstawiłam go, ale po pół roku miałam istną masakrę na głowie. Wtedy odkryłam Retimax – i tego pierwszego razu nie zapomnę. Posmarowałam na noc, a rano miałam dosłownie kisiel na głowie, który można było ściągać łyżeczką 😅 Okazało się, że to rozpuszczona łuska. Niestety potem wszystko się rozlało, pojawiły się rany, pieczenie i krew… W końcu poszłam do dermatologa, dostałam antybiotyk (Flucidin) i po tygodniu głowa była czysta – zero łuski, zero ran, zero swędzenia. Teraz stosuję tylko delikatną pielęgnację i raz na jakiś czas szampon Psorisel, żeby skóra była spokojna. Tutaj kupuję:
www.aptekaolmed.pl/produkt/psorisel-szam...cy-200ml,132588.html
www.aptekaolmed.pl/produkt/psorisel-szam...cy-200ml,132588.html
Ostatnia2025/11/10 13:33 edycja: madris od.
- mori
- Wylogowany
- Ekspert
-
Less Więcej
2025/11/04 13:32 #38022 przez mori
Replied by mori on topic Belosalic – płyn czy maść? Jakie macie doświadczenia przy łuszczycy skóry głowy?
A używała Pani maści czy płynu? Bo ja miałam podobną sytuację, ale właśnie po Belosalicu w płynie – skóra mi się strasznie wysuszyła i pojawiły się drobne ranki. Jak tylko przeszłam na emulsję Psorisel na noc, to skóra zaczęła się regenerować.
- irlis
- Wylogowany
- Ekspert
-
Less Więcej
2025/11/07 15:06 #38041 przez irlis
Replied by irlis on topic Belosalic – płyn czy maść? Jakie macie doświadczenia przy łuszczycy skóry głowy?
- marek448
- Wylogowany
- Senior forum
-
Less Więcej
2026/01/18 18:52 #38214 przez marek448
Replied by marek448 on topic Belosalic – płyn czy maść? Jakie macie doświadczenia przy łuszczycy skóry głowy?
Zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę
vivomed.pl/ , na której znajdziecie ofertę nowoczesnego i profesjonalnego centrum medycznego Vivomed. W Vivomed pacjent zawsze jest na pierwszym miejscu, centrum medyczne łączy nowoczesne podejście z indywidualnym traktowaniem każdej osoby.
Copyright © 2026 Słubice24.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.