Belosalic – pomógł komuś przy łuszczycy skóry głowy?

Więcej
2025/09/16 09:37 #37910 przez madris
Dostałam od dermatologa Belosalic w płynie na łuszczycę skóry głowy. Czy komuś pomógł na dłużej? Bo słyszałam, że działa tylko na chwilę, a potem wszystko wraca.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2025/09/16 09:45 - 2025/09/26 13:11 #37911 przez mori
Mi pomógł Belosalic, ale używałam go dokładnie tak, jak dermatolog zalecił – płyn, nie maść. W styczniu miałam pierwszy wysiew, smarowałam raz dziennie wieczorem przez dwa tygodnie i od tamtej pory spokój. Teraz używam tylko łagodniejszych rzeczy, np. emulsji Psorisel raz w tygodniu na noc – żeby utrzymać skórę w dobrej kondycji. gemini.pl/psorisel-emulsja-na-luszczyce-...a-noc-200-ml-0098898
Ostatnia2025/09/26 13:11 edycja: mori od.

Więcej
2025/09/17 13:19 #37912 przez Bolta
Niestety, u mnie Belosalic nie zadziałał. Miałam dwie pełne kuracje – płyn i później jeszcze krem – i zero poprawy. Może chwilowe wyciszenie, ale po kilku dniach wszystko wracało. Zmieniłam dermatologa, teraz stosuję lżejsze rzeczy, m.in. Psorisel co kilka dni i cerkogel przed myciem. Efekt lepszy i przynajmniej bez skutków ubocznych.

Więcej
2025/09/17 14:44 #37913 przez irlis
Wiesz co, ja też stosowałam Belosalic, ale właśnie ten płyn, bo lekarz zaznaczył, żeby unikać maści i kremów na skórę głowy – za ciężkie. Może u Ciebie nie zadziałało, bo była inna postać leku? Ja po zakończeniu kuracji staram się utrzymywać efekty delikatniejszą pielęgnacją – np. Psorisel stosuję wtedy, gdy tylko poczuję swędzenie albo widzę pierwsze zmiany.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas