- Otrzymane podziękowania: 70
O godzinie 10 pojechałam z dzieckiem do szpitala podejrzewając ospę. Długo czekaliśmy na przyjęcie , kiedy to się jednak już udało pani pielęgniarka kazała nam czekać na panią doktor. Czekaliśmy, czekaliśmy,czekaliśmy... Po 40 minutach weszłam zapytać czy pani doktor o nas nie zapomniała ale pielęgniarka rozłożyła ręce i kazała nadal czekać ... Poszłam zatem na oddział dziecięcy by osobiście zapytać panią doktor czy o nas pamięta, zapukałam do.pokoji lekarskiego . Usłyszałam " proszę" więc weszłam.... Szok! Totalny szok przeżyłam! Pani doktor rozłożona na kanapie czytała książkę i zjadała kolejnego banana ... Kiedy grzecznie zapytałam ją czy do nas przyjdzie zerwała się mówiąc że pielęgniarka dzwoniła do niej raptem 20 min temu i że powinniśmy czekać bo ona nie ma obowiązku by natychmiast wstać i.przyjsc a na moje słowa o ospie i tym że przecież zaraz może ktoś tu przyjechać z niemowlakiem zareagowala słowami " tu jest szpital,tu jest dużo wirusów". Moje oburzenie było chyba jednak na tyle duże że pani doktor zechciała nas przyjąć i przyszła zaraz za mną do gabinetu. Syn ma ospe. Brak szacunku do pacjenta że strony pani doktor - dla mnie przeszedł wszelkie normy. Rozumiem, że dziś święto pracy ale nie rozumiem że ktoś może być tak bezczelny wiedząc że dziecko z podejrzeniem ospy czeka w poczekalni a ona sobie książkę czyta. Musiała być wyjątkowo ciekawa. Dla wiadomości - była to pani doktor Lodzinska ze szpitala w Słubicach. Jutro zgłaszam oficjalna skargę do władz szpitala.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.