Przygotowanie do porodu- z kim?

Więcej
2018/03/19 20:58 #32501 przez Klara80
Przygotowanie do porodu- z kim? was created by Klara80
Witam wszystkich. Podczas pierwszej mojej ciązy chodzilam do szkoly rodzenia przy szpitalu, ale przerwalam ja w momemcie, gdy wystapiły komplikacje i musialam urodzic wczesniej przez cesarke w Zielonej Gorze. Obecnie jestem w drugiej ciazy w 32tyg. Nie chce chodzic do szkoly rodzenia bo wiekszosc zadan przy opiece nad pierwszyn dzieckiem juz poznalam. Chcialabym jednak aby ktos mi wytlumaczyl co spakowac do szpitala dla siebie i dziecka, czy maz powinien towarzyszyc w porodzie, jak sie przygotowac do szpitala i na co nastawic. Cesarka czy porod naturalny. Mam coraz wiecej pytan odnosnie samego porodu i slubickiego szpitala. Lekarz pomaga jedynie z medycznego punktu widzenia. Gdzie szukac wsparcia?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2018/03/20 07:25 #32502 przez bell
Replied by bell on topic Odp: Przygotowanie do porodu- z kim?
Polecam położną Gabrielę Ceranowicz. Pomoże przed porodem i po, przy maluszku. Tel. 793 001 211

• zofianka
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2018/05/24 08:25 #32919 przez zofianka
Replied by zofianka on topic Odp: Przygotowanie do porodu- z kim?
Skoro nie szkoła rodzenia, faktycznie najlepszym wyborem będzie położna albo akuszerka :)

Więcej
2018/07/13 13:57 #33241 przez bidon
Replied by bidon on topic Odp: Przygotowanie do porodu- z kim?
taką torbę w razie nagłego porodu warto przygotować co najmniej 2 miesiące wcześniej babyneo.pl/9-tydzien-ciazy.html znajdziesz przeróżne porady na ten temat.

Więcej
2018/09/19 13:29 #33752 przez Paulinapink
Replied by Paulinapink on topic Odp: Przygotowanie do porodu- z kim?
zgadzam się, trzeba mieć przygotowaną bo jak przyjdzie TEN CZAS to nikt nie będzie myślał o pakowaniu

Więcej
2020/07/15 12:42 #35738 przez Martula12
Replied by Martula12 on topic Odp: Przygotowanie do porodu- z kim?
Ja miałam fajna Panią położną :) Niestety nie stąd. Ale polecam zajęciach w szkołach rodzenia. Dużo pomagają :) No i co ważne - drogie Panie aktywność fizyczna. Chyba ta forma najlepiej przygotowuje do porodu.

Więcej
2024/10/25 15:24 #37343 przez TatAnastazja
Replied by TatAnastazja on topic Przygotowanie do porodu- z kim?
Najlepiej jak są zajęcia w szkole rodzenia, gdzie oprócz wsparcia przed porodem, można też uzyskać wsparcie po porodzie np.  sytuacji problemów z laktacją jak tutaj  www.dobrypoczatek.pl/szkola-rodzenia-poznan/  Następna sprawa to wiadomo, że super jak ma się wsparcie rodziny, partnera itd ;)

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas