- Otrzymane podziękowania: 0
SZKOŁA RODZENIA
- madziaer
- Autor
- Świeżak
-
Mam pytanie do mam, które będąc w ciąży korzystały ze szkoły rodzenia. Czy w Słubicach jest taka szkoła, jaki jest poziom "edukacji" i zainteresowanie kobiet w ciąży taką placówką?
Pozdrawiam i dziękuję za opinie
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- aguś
- Gość
-
- home
- Gość
-
- mamusiakajusia
- Gość
-
szkoła rodzienia działa w słubicach przy szpitau, nie wiem w którym miejscu obecnie sie znajduje ze względu na remonty,
na zajęcia można chodzić od 30 tyg ciąży, zajęcia odbywają sie raz w tygodniu popołudniami przez pierwsze 5 tyg zajęcia prowadzi p. Gabrysia Ceranowicz - temetyka:dziecko, pielęgnajcja, wyprawka, kąpiel noworadka ogólnie pogadanki na temat opieki nad dzieciatkiem chorób dziecięcych oddychanie podczas porodu, ćwiczenia ruchowe itd bardzo ciekawe a co najważniejsze przydatne!!!!
Ja akurat byłam na wszystkich zajęciach z p. Gabrysi i jestem baaaardzo zadowolona tym bardziej że wybrałam ja równiez na położną środowiskową i przychodziła do mnie przez 6 tyg a dziś była ostatni raz
pozdrawiam wszystkie mamy i zachęcam do uczestniczenia w tych zajęciach
pozdrowionka dla Gabrysi
- Maja
- Gość
-
- Mania
- Gość
-
A co do pani Basi nie mogę się wypowiedzieć ponieważ nie miałam jeszcze okazji jej poznać.
Polecam i zachęcam do korzystania ze SZKOŁY RODZENIA. Przy okazji chciałam w imieniu swoim, oraz innych uczestniczek zajęć podziękować za cierpliwość i wyrozumiałość i pozdrowić nasze PANIE PROWADZĄCE.
- amelia
- Gość
-
Ja chodziłam do Gabrysi do szkoły rodzenia i jestem bardzo zadowolona, że się zdecydowałam, polecam innym, a jeśli partner ma być przy porodzie to polecem zajęcia wspólnie z partnerem.
Co mi dała szkoła rodzenia? Brdzo wiele
1. Mój partner doskonale wiedział jak zachować się przy porodzie i spisał się rewelacyjne
2. Wiedział, że powinien mnie obserwować po porodzie żebym nie wpadła w depresję
3. Poznałam pielęgnacje noworodka
4. Zrobiłysmy wspólnie liste rzeczy niezbędnych do porodu i po porodzie (głównie dotyczące pielęgnacji noworodka no i oczywiście siebie)
5. Dużo rozmawiałyśmy o karmieniu piersią i związanych z tym problemach
6. Gabrysia pokazała mi ćwiczenia, które zdecydowanie zmniejszały ból pleców, pomagały się zrelaksować
7. Dzieki poznanym technikom oddychania wiedziałam jak mam się zachować, a najważniejsze w moim odczuciu było to jak się powinno przeć, dzięki temu poród idzie łatwiej
8. Gabrysia uśiwadomiła mi, że na dziecku swiat się nie kończy i mam dbać o swoje samopoczuscie, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ( polecała wizyty u fryzjera, kosmetyczki, aromatyczne kąpiele, podrzucanie dzidziusia tatusiowi i dziadkom) to ma wielkie znaczenie
Dla przeciwwagi tego okropnego komentarza, który źle mówi o Gabrysi napisze, że jest to złota kobieta z pasją wykonująca swoją pracę, kocha dzieci, jest szczera (czasem szczerość boli ale tak musi być), odpowiada na wszystkie pytania i jest dostepna w dzień i w nocy . Mój telefon odebrała około 5 rano (dzieki). Wiele dziewczyn zwracało się do Gabrysi z problemami a ona pomagała je rozwiązywać zupełnie bezinteresownie. Jestem 2,5 roku po porodzie i nadal mamy kontakt.
Gabrysia głowa do góry – w naszych pięknych Słubicach jest cała masa kobietek które Cię uwielbiają i wiedzą, że zajęcia u Ciebie były super a przede wszystkim potrzebne.
„Błąd łatwiej dostrzec niż prawdę, bo błąd leży na wierzchu, a prawda w głębi.” Johann Wolfgang Goethe
- amelia
- Gość
-
- Maja Panek
- Gość
-
kilka tygodni temu uczestniczyłam jeszcze w zajęciach szkoły rodzenia, która funkcjonuje przy naszym słubickim szpitalu. Jestem do dzisiaj pod wielkim wrażeniem profesjonalizmu, cierpliwości i wiedzy jaką prezentują prowadzące Pani Gabrysia i Pani Basia. Cieszę się, że mądra osoba wpadła na pomysł, aby coś takiego stworzyć dla kobiet w Słubicach. Mi te zajęcia bardzo dużo pomogły!!! Dzięki Pani Basi umiałam wytrzymać na porodówce! Gdyby nie jej nauka ćwiczeń i oddychania chyba bym umarła:) Dzięki Gabrysi moja córeczka jest karmiona piersią, bo po zajęciach z Gabrysią postanowiłam, że będę walczyć aby moje dziecko mogło jeść moje mleczko. Nie było łatwo, płakałam razem z moim dzieckiem, ale wywalczyłam. Zawdzięczam to wyłącznie Gabrysi, bo te zajęcia tak mnie do tego nastawiły.
Poza tym nikt nie ma tyle cierpliwości, jak te Panie, aby odpowiadać na wszelkie pytania, nawet te najgłupsze i najbardziej idiotyczne. Ich wiedza jest z pewnością ogromna, bo zawsze potrafiły doradzić, podpowiedzieć.
Uważam, że każda przyszła mama powinna skorzystać z możliwości uczestnictwa w takich zajęciach. Ja osobiście wszystkim gorąco polecam, bo naprawdę WARTO, zwłaszcza że prowadzą je osoby, które pracują w tym zawodzie z powołania, a to się czuje już na samym początku.
Jeszcze jedna rada dla "Mai", która napisała nieprzychylny komentarz:
Takie pretensje i żale załatwia się w 4 oczy lub należy podpisać się imieniem i nazwiskiem. Jeśli nie chcesz, to nie powinnaś pisać takich rzeczy. Bardzo łatwo jest komuś niepotrzebnie popsuć bardzo dobrą opinię czymś, co jest nieprawdą lub nieporozumieniem, zwłaszcza jeśli pisze się krytykę na ogólnodostępnym forum. Poznałam Gabrysię zaledwie kilka miesięcy temu właśnie w szkole rodzenia, ale jestem w 100% przekonana, że nikomu specjalnie krzywdy nie zrobiła i nie zrobi, a jeśli byś się do niej zgłosiła ze swoimi pretensjami osobiście, to na pewno spokojnie by wszystko wyjaśniła.
Pozdrawiam:)
- Maja
- Gość
-
- Olga
- Gość
-
Po tych wszystkich pochwałach jakie tu przeczytalam, chyba sama sie wybiore do tej szkoly ... wczesniej o tym myslalam ale jakos nie bylam przekonana.
Mam tylko jedno małe pytanie w jaiej cenie jest ten "kurs"
Pozdrawiam
- Ola
- Gość
-
- D
- Gość
-
- magpie36
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ja
- Gość
-
Dziewczyny te które mają to już za sobą,chciałabym żebyście napisały swoje pierwsze objawy porodu?Po czym poznałyście,że już się zbliża ten moment?:kiss:
O 5:00 rano moje łóżko zamieniło się w wodne łóżko