Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie

Więcej
2017/01/09 16:26 #27778 przez p.trajkowski
Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie was created by p.trajkowski
Jak można skasować 200 złotych za 15 minutową nic nie wnoszącą konsultacje ortopedyczną??? LUDZIE WYCHODZĄ STAMTĄD OBURZENI I ZDENERWOWANI! Lekarz, który badał moją Mamę, mimo wielkich kompetencji całkowicie ją zlekceważył ! To że ludzie są starsi, nie znaczy ze trzeba ich od razu wysyłać na drugi świat!

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2017/01/16 11:39 - 2017/01/16 11:47 #27825 przez torpeda
Replied by torpeda on topic Odp: Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie
Jakoś mnie to nie dziwi. To jest twór niemiecki, z niemca i dla niemca. Od kiedy można pozwolić niemcom zbierać dane medyczne Polaków ?
Ostatnia2017/01/16 11:47 edycja: torpeda od.

Więcej
2017/01/17 09:37 #27831 przez jkn51
Słowo Niemiec , tak jak i Polak lub Francuz piszemy z dużej litery. Nie uważałeś w pierwszej klasie i tak Ci zostało. Tak samo można zbierać dane , jak i dane niemieckich pacjentów w słubickich przychodniach stomatologicznych i innych . A mają one tysiące niemieckich pacjentów. Ja rozumiem Twoją antyniemieckość , i to że jesteś prawdziwym Polakiem i takiego drugiego prawdziwego Polaka jak Ty, to ze świecą nie znajdziesz. Ale trochę się miarkuj może co ?

Więcej
2017/01/25 18:18 #27868 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie
Do wypowiadających się w niniejszym wątku. Przypominamy, że tematem wątku są opinie o Centrum Medycznym Brandmed. Nie osobiste wycieczki na temat poglądów rozmówców o Niemcach, dywagacje o uchodźcach, książce "Mein Kampf" itp. Prosimy o uszanowanie kultury dyskusji i rozmowę na temat. Takie posty, jako naruszające regulamin forum oraz netykietę, będą usuwane. Jeśli chcecie rozmawiać na w/w tematy, to nie ma najmniejszego problemu. Prosimy tylko o założenie osobnego wątku w odpowiednim dziale.

Więcej
2019/01/17 08:16 #34232 przez elomeryia@onet.pl
Replied by elomeryia@onet.pl on topic Odp: Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie
Bardzo serdecznie nie polecam brandmed to jest jakaś kpina leczę się w Niemczech i jest wszystko dobrze a tu w brandmed nagle nie mam ubezpieczenia zapominają o pacjencie i na dodatek pani jest nie sympatyczna lipa na maxa najlepiej niech to zamkną refundacja z aok na stronie a w rzeczywistości to ściema wszystko na 100% bez zwrotu. Bardzo polecam tą firmę...Pffff
:angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Więcej
2019/01/17 10:47 #34233 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie
Byłem kilka razy w Brandmedzie i mam inne zdanie. Zawsze jestem mile traktowany. Dzwonią do mnie jak zbliża się zaplanowana wizyta.
Jedyne co to podrożało ostatnio.
Może ktoś przyszedł z gębą i był niemiły w stosunku do Pani recepcjonistki to też została nie miło obsłużona.
Albo ktoś nowy tam pracuje.

Więcej
2019/01/18 09:14 #34235 przez audioline1
Replied by audioline1 on topic Odp: Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie
Mam takie pytanie.Czy majac ubezpieczenie AOK po wizycie u lekarza rodzinnego w Brandmedzie dostane recepte niemiecka czy polska. ?

Więcej
2019/01/21 14:49 #34247 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie

audioline1 napisał: Mam takie pytanie.Czy majac ubezpieczenie AOK po wizycie u lekarza rodzinnego w Brandmedzie dostane recepte niemiecka czy polska. ?

Podrzuciliśmy Twoje pytanie ekipie z Brandmedu.

Więcej
2019/01/21 21:17 #34249 przez Brandmed
Replied by Brandmed on topic Odp: Centrum Medyczne Brandmed - wasze opinie
Szanowny użytkowniku elomeryia,

każdy ubezpieczony w AOK Nordost może leczyć się w Brandmedzie bezpłatnie. Istotne, że przed podjęciem leczenia danego pacjenta Brandmed kieruje zapytanie do AOK Nordost o to, czy dana osoba posiada ważne ubezpieczenie. AOK Nordost potwierdza bądź nie, prawo danego pacjenta do bezpłatnego leczenia. W tej chwili pacjenci ubezpieczeni w Brandmedzie mogą korzystać bezpłatnie z porad lekarza rodzinnego, internisty, kardiologa, chirurga, urologa, neurologa oraz ortopedy. Ponadto pacjenci nie płacą za fizjoterapię, jeżeli została ona przepisana przez lekarza - wyjątek stanowi konieczność pokrycia kosztów tzw. Zuzahlung - są one jednak naliczane na tych samych zasadach, jak w Niemczech. Podana przez Panią/Pana informacja jakoby "wszystko na 100%" jest zwyczajnie nieprawdziwa.

Pozdrawiamy

Polsko-Niemieckie Centrum Medyczne...

Więcej
2019/01/21 21:22 #34250 przez Brandmed
Szanowny Użytkowniku,

po wizycie u lekarza rodzinnego otrzyma Pan/Pani receptę na naszych wewnętrznych drukach, które są do zrealizowania w polskiej lub niemieckiej aptece. Ważna informacja: nie wszystkie leki podlegają refundacji, a jedynie te, które zostały wskazane do refundacji przez AOK Nordost. Po więcej informacji zapraszamy do Brandmedu.

Pozdrawiamy

Więcej
2019/01/25 17:12 #34260 przez gallus
Nie polecam tej przychodi w zadnym wypadku. Dr Ratajczak przyjal moja siostre na stojaca w biegu, w pare minut tak by tylko szybko sie pozbyc , kompletnie bez zadnej porady. Siostra od kilku lat cierpi z powodu bolu kregosłupa, drętwienia nog i rak, zawroty głowy. Dr na to , ze da sie z tym zyć i " do roboty" wracać. To jest jakaś masakra. Jak człowiek ma się leczyć jak takie podejście jest do cierpiącego człowieka. Nie wiem czy dr myślal, ze siostra symuluje..... nie wiem jak wytłumaczyć takie podejście. NIE POLECAM

Więcej
2019/01/25 19:41 #34263 przez Brandmed
Szanowny Użytkowniku,

jest nam niezmiernie przykro, że jesteście Państwo niezadowoleni ze sposobu załatwienia swojej sprawy. Każdy sygnał mogący świadczyć o nieprofesjonalnym podejściu do naszych pacjentów przez współpracujących z nami specjalistów traktujemy bardzo poważnie. Dlatego zwrócimy się do lekarza udzielającego konsultacji w sprawie opisanej w Pana/Pani komentarzu z prośbą o wyjaśnienia.

Z poważaniem
Zespół Centrum Medycznego Brandmed

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas