- Otrzymane podziękowania: 0
Lekrz wmawiał mi że jestem chory mimo iż nic mi nie dolega i wyniki mam dobre!
- wladimir
- Autor
- Świeżak
-
Kasa za wszelką cenę taką mają dewizę. Pojechałem do Zielonej Góry aby się jeszcze raz dla pewności skonsultować. Wyniki i diagnoza stwierdził lekarz jestem zdrowy. A ten ze Słubic mi recept na przepisywał niepokój we mnie zasiał ot tak to wygląda ,,leczenie,, w naszym mieście!
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- marks
- Świeżak
-
Czy może mamy zrezygnować z porad wszystkich lekarzy?
- Robert69
- Świeżak
-
A oto cytat jednego z postów z forum :
Witam, witam, jestem ze Szczecina i widzę, że nie tylko ja miałem złe doświadczenia z psychiatrami. Oni są jak słonie w składzie porcelany i wykorzystują swoją przewagę nad pacjentem. Mi nawet nie chodzi o leki, bo ja nie znam się na tych lekach i nie umiem zweryfikować czy dobre leki przepisują czy nie i czym są motywowani do zalecania takich leków (eksperymenty, sponsoring firm farmaceutycznych, przyzwyczajenie, niedouczenie, "tumiwisizm", tylko mam na myśli to jak sie z nimi rozmawia, bo mi przeważnie drętwo. I popieram podanie tych nazwisk, bo na nich i tak bata nie ma i chociaż tak można im dokopać (zemsta=sprawiedliwość w tym kontekście). Co śmieszniejsze, gdyby dużo ich wyjechało to część z ich pacjentów "paradoksalnie" poczułaby sie lepiej. Spójrzcie też na to, że jak zlikwidują taki szpital, to np. ordynator jak pójdzie do innego szpitala to może zostać zastępcą ordynatora i co więcej trzeba będzie od nowa tworzyć "systemik łapówkarsko-kumoterski"- i stąd ich ratowanie szpitala.
Następny cytat:
Świetna dyskusja!!! Jestem schizofreniczką i mam bardzo złe doświadczenia po psychiatrach w Warszawie i Łomży. Wielu psychiatrów nie powinno być dopuszczonych do pracy w psychiatrii, a po drugie-uzależniają aby ciągnąć kasę!
Następny cytat:
- merkaba
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- Rob
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 17
merkaba napisał: i dla tego trzeba przynajmniej do trzech lekarzy chodzić
co za bzdura totalna !
- brucke
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- brucke
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- miastowa
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Watek na zasadzie " Polacy kradna, a Rumuni sa brudni ... ".wladimir napisał: Ostrzegam przed nieuczciwymi lekarzami w Słubicach którzy żerują na naszej niewiedzy i naiwności.
Nie mierz wszystkich jedna miarka, w kazdym zawodzie sa tacy i tacy.
- wladimir
- Autor
- Świeżak
-
miastowa napisał:
Watek na zasadzie " Polacy kradna, a Rumuni sa brudni ... ".wladimir napisał: Ostrzegam przed nieuczciwymi lekarzami w Słubicach którzy żerują na naszej niewiedzy i naiwności.
Nie mierz wszystkich jedna miarka, w kazdym zawodzie sa tacy i tacy.
Problem w tym że na nieuczciwych lekarzy nie ma bata! Jestem zdania że nieuczciwych ludzi kimkolwiek by byli należy piętnować. Brak reakcji społeczeństwa jest równoznaczny ze zgodą na
patologię jej legalizacją! Chcesz mi wmówić że wszyscy kradną i nie należy reagować?!
To bzdura większość ludzi jest uczciwa a nieuczciwych nalezy ścigać!
- miastowa
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Zakladajac ten watek ni w piec ni w dziesiec nie piszac konkretnie do kogo masz pretensje, jakie choroby Ci wmawiano, jak caly proces wygladal.
- merkaba
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 6
- brucke
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- wladimir
- Autor
- Świeżak
-
brucke napisał: to jest konsekwencja wprowadzenia prywatnych przychodni podpisujacych kontrakty z NFZ.oni ci beda wmawiac choroby, bo maja z tego kase.przyklad.w slubickim szpitalu jest na porodowce bardzo duzo ciec cesarskich.ciecie cesarskie jest 2 a nawet 3 razy wiecej platne niz zwykly porod.
Ale to jest bulwersujące bo to nie są lekarze tylko rzeźnicy!