zapalenie stawów

Więcej
2013/07/14 10:20 #16917 przez maskarada
zapalenie stawów was created by maskarada
witam,
chciałbym sie zapytac czy ktoś moze cierpi na zapalenie stawów? zależy mi na informacjach jakie badania moga pomoc w diagnozie oraz w leczeniu

no i moze troche mam chcec ponarzekać bo ludzie nie w temacie nie rozumieja o co mi chodz ;)

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2013/07/14 22:08 #16921 przez wanted
Replied by wanted on topic Odp: zapalenie stawów
Hmm, ja nie mam (całe szczęście), ale jako pierwsze badanie to pewnie rtg...

Więcej
2013/07/15 07:23 #16926 przez Joasia5
Replied by Joasia5 on topic Odp: zapalenie stawów
Mój mąz miał zapalenie stawów lekarz przepisał antybiotyk ,pomogło

Więcej
2013/07/15 21:54 #16930 przez maskarada
Replied by maskarada on topic Odp: zapalenie stawów
u mnie antybiotyki nie działają, chce wykonać badania dogłebniej bo ani usiaść a ni wstać to jest straszny ból

Więcej
2013/07/15 23:35 #16933 przez wanted
Antybiotyk był. Nie pomógł. To teraz niech lekarz podpowie co masz robić dalej...

Więcej
2013/07/16 20:12 #16935 przez maskarada
no jasne wanted mam lekarza prowadzacego, ale nie każdy lekarz ma ten sam pomysł na zdiagnozowanie problemu. po to jest to forum aby ludzie sie dzielili co przeszli i jakie maja doswiadczenia. z takim tekstem ze niehc lekarz pomoże to za duzo nie udzieliłes/aś pomocy.

do osób które wiedza coś na ten temat, miałem morfologie, wskażnik lateksowy-ujemny ale zapalenie jest ewidentne stawy puchna i bola jak chol...ra, poziom Ob mam w normie też. ktos coś jeszcze robił?

Więcej
2013/07/16 21:10 - 2013/07/16 21:12 #16937 przez Rob
Replied by Rob on topic Odp: zapalenie stawów
żaden lekarz tobie nie pomoże, konowały maja tylko kasę w oczach a o zdrowiu nie mają zielonego pojęcia. Antybiotyki tylko pogorszą sprawę. Weź się za oczyszczanie organizmu, a w pierwszej kolejności odstaw na zawsze całkowicie chleb i słodycze
Ostatnia2013/07/16 21:12 edycja: Rob od.

Więcej
2013/07/16 22:50 #16939 przez wanted
No właśnie ja ZS nie mam, więc pewnie pomocna nie jestem. Na pewno ktoś z doświadczeniem się wypowie i pomoże więcej.

Więcej
2013/07/17 06:02 #16940 przez Joasia5
To dziwne że antybiotyk nie pomugł mój mąz był z bólem stawów u lekarza w niemczech ,u greczynki i po pierwszej wizycie przepisała antybiotyk ,pierwszy tydzień był fatalny żle sie czuł ,bo strasznie wyjałowił mu sie organizm.Dodam że może tylko brac co sie okazało ten antybiotyk nie pamiętam nazwy.W polsce nic nie pomagało warto zapisac sie do doktora Weryszki on też jest lekarzem pierwszego kontaktu .

Więcej
2013/07/17 06:06 #16941 przez Joasia5
Znalazłam opakowanie od antybiotyku na ból stawów jego nazwa to CIPROFLOXACIN AL 500 mg filmtabletten i oczywiście w niemczech antybiotyki są bezpłatne pozdrawiam

Więcej
2013/07/17 20:26 #16944 przez kotek
Replied by kotek on topic Odp: zapalenie stawów
Mi kiedyś pomogła akupunktura mimo,że poczatkowo byłam bardzo sceptycznie nastawiona.Kilka lat spokoju z bólem.

Więcej
2013/07/17 22:33 #16945 przez maskarada
mam zamiar własnie przejsc na diete zgodna z grupa krwie, wiec zegnajcie moje ukochane ziemniaki. dzis od lekarza usłyszałem że może coś pomóc w diagnozie rezonans stawu krzyzowo-biodrowego. wiec teraz na to badanie bede sie umawiał, ma ktos moze sprawdzona placówke?

Więcej
2013/07/18 13:30 - 2013/07/18 13:35 #16950 przez merkaba
Replied by merkaba on topic Odp: zapalenie stawów
ja wyleczyłem stawy propolis z pyłkiem kwiatowym i codziennie po jednej cytrynie
i ja zrezygnowałem tylko z mięsa

ale można robić też okłady z kapusty www.era-zdrowia.pl/naturalne-leczenie/uz...pusciana-apteka.html

i bym zapomniał o żywokoście też leczy stawy maść
i jest sprzedawana w aptece
Ostatnia2013/07/18 13:35 edycja: merkaba od.

Więcej
2013/07/22 05:12 #16961 przez wanted
Cześć maskarada - podpytałam o RZS moją ciotkę, która się z tym cholerstwem męczy. Na początku zrobili jej badania krwi (morfologia, badania biochemiczne, immunologiczne), badanie płynu stawowego... Pewnie też już miałaś zrobione. Ważne jest też zrobienie badania obrazowego - RTG, USG, MRI, TK, artroskopia... Ciotka akurat już trochę na to choruje, miała robiony rezonans. Jakby co to mogę jeszcze podpytać o szczegóły i chętnie pomogę. Daj znać.

Więcej
2013/07/22 05:20 #16962 przez wanted
Widzę, że rezonans będziesz chciała zrobić. Tutaj to podpytam ciotkę. Bo możesz też zrobić TK, to jest podobne badanie. Wiem, że w szpitalu powiatowym jest taka możliwość, bo ja tam akurat robiłam. Ale u mnie to zupełnie inny problem.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas