- Otrzymane podziękowania: 1
300 euro za załatwinie pracy w Berlinie przy pakowania butow
- irek1206
- Wylogowany
- Ekspert
-
mam prosbe do dziewczyny o lodingu martunia, podaj mi prosze emaila do niemieckiej firmy do tych magazynów (pakowania butów) pod Berlinem, tez chce sie tam dostac ale do niemickiej firmy, wysle tam cv, byłabym ci wdzieczna i z gory dziekuje
Beti mówisz po niemiecku? to jeden z wymogów skoro juz chcesz przez niemieckiego pośrednika-to jest biuro we frankfurcie koło viadriny tam pojdziesz 2 pietro i złozysz papiery pośrednik randstad i czekasz aż zadzwoni albo i nie zadzwoniu takich jak ty jest pełno.... :laugh:
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- basia30
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- irek1206
- Wylogowany
- Ekspert
-
a te które pośredniczą akurat do tej branży sa też w Potsdam-ie i chyba bardziej prężne jak Randstad.
- anoxa
- Wylogowany
- Świeżak
-
- irek1206
- Wylogowany
- Ekspert
-
przez ta niemiecka firme zalatwia prace Pan Maciek z Ośna Lubuskiego i nie jest wymagana znajomosc niemieckiego ale bierze on 50 euro za zalatwienie pracy z tym ze wszystko jest na niemieckich warunkach i naprawde sa wporzadku wobec pracownikow mam wielu znajomych co robia wlasnie przez Pana Macka i sobie chwala
To super podaj więcej danych pana maćka to z pewnością będzie pierwszy którego niemcy wypier...ą z roboty niech sie tylko rozejdzie że pan maciek z ośna załatwia prace do niemca czyli niemiec też coś z tego ma?
- basia30
- Świeżak
-
przeglądam posty ostatnie i mam tu juz niezly ubaw, niezłe legendy sie wytworzyły z tej pracy w hurtowni wysyłkowej
tyle tajemnic, wartka fabuła, nieco sensacji a ostatnio nawet kryminał.... szpiegowski. podoba mi sie
- irek1206
- Wylogowany
- Ekspert
-
Witam,
przeglądam posty ostatnie i mam tu juz niezly ubaw, niezłe legendy sie wytworzyły z tej pracy w hurtowni wysyłkowej
tyle tajemnic, wartka fabuła, nieco sensacji a ostatnio nawet kryminał.... szpiegowski. podoba mi sie
Może masz już pomysł na scenariusz? :laugh:
- basia30
- Świeżak
-
B.
- leidi
- Wylogowany
- Świeżak
-
- lifa
- Wylogowany
- Świeżak
-
- urbanek
- Wylogowany
- Świeżak
-
- olabo
- Wylogowany
- Świeżak
-
Pozdrawiam i życzę sukcesów.
- slubfurt79
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Forman
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Takich wykorzystywaczy nigdy nigdzie nie brakowalo. I to nie zalezy od kraju, tylko od swiadomosci ludzi. Ci ktorzy mowia po niemiecku w stopniu co najmniej komunikatywnym zawsze cos znajda i nie pozwola sie oszukac a reszta coz. (Na wyjasnienie takich oszustw znam takie polskie przyslowie, czemus biedny bos glupi, i na odwrot ).
- slubfurt79
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Nie rozumiem tylko skad u niektorych naszych rodakow naiwna wiara w cudowny i szybki zarobek w Niemczech?? Tutaj jak wszedzie indziej jest duza konkurencja(szczeglonie z krajow Europy wschodniej), w moim regionie <Landkreis Konstanz> przyjechalo i siedzi juz chyba "pol Rumunii" :laugh:
Gotowi pracowac za najnizsze stawki, nawet nie wiem na jakich zasadach oni u nas pracuja(Gewerbe??), w koncu dla Bulgarii i Rumunii nadal obowiazuje zakaz pracy,(potrzebuja zezwolenie na prace wydany przez Arbeitsamt, podobnie jak Polska przeld 01 Maja, 2011r.)
ps. Strach pomyslec :blink: gdy zniosa zakaz pracy dla Bulgarji i Rumunii, "inwazja" nowych pracownikow gotowych pracowac za 2€/1St. ?? (w BRD nie ma ustawowego minimalnego wynagrodzenia, wyjatki stanowia grupy zawodowe w tym zeitarbeiter)