- Otrzymane podziękowania: 2
Co myślicie o najnowszym artykule w GL o Polakach pracujących na magazynach pod Berlinem?
- slubfurt79
-
Autor
- Wylogowany
- Senior forum
-
Fragment Artykułu: "Pan Paweł ze Słubic nie owija w bawełnę. - Płacili dość kiepsko. Bo co to jest na niemieckie warunki 600 euro na rękę? Dlatego zawsze podczas pakowania udawało mi się coś podwędzić. O, widzi pan na przykład ten zegarek? A moja dziewczyna jak się ucieszyła ze spódniczki Hugo Bossa! Dzieci kolegi aż piszczały z radości, bo tatuś przyniósł z pracy fajne zabawki... Teraz niby wprowadzili jakieś zabezpieczenia, ale co to dla Polaka - uśmiecha się. Słubiczanin dodaje z dumą, że on przynajmniej chciał coś zarobić. Bo pracował z chłopakami z Gorzowa, którzy zatrudnili się tylko po to, by "jumać” w zakładzie. - Czasami to oni mieli z tego drugą, albo nawet trzecią pensję - mówi. Rzadko kiedy udało się kogoś złapać, a jeśli już, to delikwent dostawał czasowy zakaz wjazdu do Niemiec. A potem wracał. I znowu kradł."
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- sq3jpw
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Osobiscie pracowalem ze swa grupa ponad pol roku przez Accurat Personal i jakos zarabialem ok 1000 i sobie dobrze wspominam wspolprace.dobra praca dla miejscowych jak dla mnie, poniewaz dojazd codzien z Z gory meczy strasznie.Tego co sie tam dzieje nie zmienimy zawsze sie trafi czarna owca .
- sq3jpw
- Wylogowany
- Świeżak
-
- stefano
- Wylogowany
- Świeżak
-
to dobrze wspominasz czy męczyło CIę to?sq3jpw napisał: :laugh: :laugh: :laugh: Jak to co mozna powiedziec ponad polowa ludzi tam tak robi,i psuje opinie,natomiast nie rozumie ludzi ktorzy swiadomie podpisuja przeciez umowe wiedza ile beda zarabiac a potem pretensje do swiata jak to zle w tych niemczech.
Osobiscie pracowalem ze swa grupa ponad pol roku przez Accurat Personal i jakos zarabialem ok 1000 i sobie dobrze wspominam wspolprace.dobra praca dla miejscowych jak dla mnie, poniewaz dojazd codzien z Z gory meczy strasznie.Tego co sie tam dzieje nie zmienimy zawsze sie trafi czarna owca .
- Niemeicka robota
- Wylogowany
- Świeżak
-
- sq3jpw
- Wylogowany
- Świeżak
-