- Otrzymane podziękowania: 2
Praca w Niemczech na urlopie wychowawczym w Polsce, Kindergeld
- ewaya
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
2013/10/15 19:33 #17710 przez ewaya
Praca w Niemczech na urlopie wychowawczym w Polsce, Kindergeld was created by ewaya
Witam serdecznie,
Czy ktoś z Państwa orientuje sie czy gdy pracownik jest na bezpłatnym urlopie wychowawczym w Polsce może podjąc legalna prace w Niemczech( w niepełnym wymiarze czasu). Dodatkowe pytanie jaki musi najniższy wymiar pracy w Niemczech , aby otrzymywać pełen zasiłek na dziecko Kindergeld.
z góry dziękuję za odpowiedź.
Czy ktoś z Państwa orientuje sie czy gdy pracownik jest na bezpłatnym urlopie wychowawczym w Polsce może podjąc legalna prace w Niemczech( w niepełnym wymiarze czasu). Dodatkowe pytanie jaki musi najniższy wymiar pracy w Niemczech , aby otrzymywać pełen zasiłek na dziecko Kindergeld.
z góry dziękuję za odpowiedź.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Joasia5
- Wylogowany
- Ekspert
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 4
2013/10/16 05:47 - 2013/10/16 05:52 #17713 przez Joasia5
Replied by Joasia5 on topic Odp: Praca w Niemczech na urlopie wychowawczym w Polsce, Kindergeld
Z tego co wiem praca na minijop płaca 450 euro ,upoważnia do ubezpieczenia i kindergeldu oraz odprowadzana jest składka rentowa .Ile godzin trzeba pracować nie wiem .A co do urlopu wychowawczego niepłatnego to nie wiem. pozdrawiam
Ostatnia2013/10/16 05:52 edycja: Joasia5 od.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Copyright © 2026 Słubice24.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.