- Otrzymane podziękowania: 1
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
nie mogę do końca się zgodzić z twoją odpowiedzią, gdyż 'dobre żarcie' dla każdego to inna kwestia. dla mnie dobre żarcie to nie pryskane i bez genetycznie modyfikowanych organizmów, dobre żarcie to takie które nie powoduje raka w moim organizmie itd. itp....no ale rozumiem tendencję społeczeństwa podyktowaną 'cienkim' portfelem oraz słabą świadomością, do czego takie podejście prowadzi. za duży atut uważam sąsiednie miasto, tylko nie wiem jaki tam jest poziom wiedzy. co do słubic to podobno jest jakieś centrum jogi (to określony styl życia/ bycia) i myślę że tacy udzie mogliby skorzystać z mojej oferty, również osoby które zawiodły się na konwencjonalnym leczeniu często szukają ratunku w ziołach i ten ratunek znajdują. na pewno niekorzystna jest wielkość miasta a co się z tym wiąże mała ilość potencjalnych klientów o wysublimowanych gustach. sama korzystam w pobliskim mieście ok. 80 tyś. mieszkańców ze sklepu zielarskiego, zakupuję głównie zioła oraz olej lniany, ale byłabym np. zainteresowana zakupem mąk dobrych gatunkowo i ekologicznych, czasami kupuję olejki eteryczne oraz kosmetyki eko (bez parabenów itp.). dodatkowym moim atutem jest to że mnie to strasznie kręci i lubię pomagać innym (np. chorym udzielając różnych porad), na pewno potrafiłabym odpowiednio zareklamować dany produkt. uważam że to duże ryzyko zakładać taki sklep w tak małym mieście, jednak chciałam sprawdzić jakie ogólnie jest zainteresowanie tematem. zawsze przed podjęciem działalności powinno się przeprowadzić taką ankietę. więc uznajmy że to jest ankieta, kto byłby zainteresowany a moza znacie kogos takiego kto zdrowo się odżywia/prowadzi zdrowy styl życia. pozdrawiam! za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna.torpeda napisał: No i widzisz? sam sobie odpowiedziałeś/aś.Teraz jest zapotrzebowanie na ciuszki fatałaszki i dobre żarcie.Nikogo nie interesują sprawy ezoteryki,szamaństwa i tego typu sprawy bo to nie ma prawa bytu tak zwyczajnie.Żyjemy w czasach realnego pragmatyzmu a nie laicznego romantyzmu.Nie chce Cię zniechęcać ale tak po prostu już jest.
wiem że można zaszkodzić, i jest tu olbrzymia odpowiedzialność, korzystam z książek zielarskich, gdzie są podane zalecenia. lekarz też może się pomylić, tak samo aptekarz. wszelkie eksperymenty przeprowadzam na sobie, zioła pod postacią naparów (które uważam że są najmniej szkodliwe) polecam innym oraz stosuję wśród domowników. polecam również sprawdzone niekonwencjonalne sposoby leczenia różnych schorzeń (mam 2 dzieci, które bardzo często chorowały, pierwszy rok ich życia to był czas cierpienia dla mnie, kilkakrotnie szpital, miesiąc w miesiąc choroby), po leczeniu konwencjonalnym nie było poprawy,doszły problemy z nerkami, nie widziałam żadnej poprawy i to popchnęło mnie w kierunku tzw. medycyny alternatywnej. widzisz co do pomagania i zarabiania, wiem że w klimatach ezoterycznych obowiązuje zasada wolnej woli. bardzo chętnie pomagałabym bezpłatnie ale nie mam na to środków, oczywiście gdybym miała jak najbardziej rozważyłabym założenie jakiejś konkretnej fundacji charytatywnej. mając 2 dzieci ciężko jest nie mówić o zarabianiu. dziękuję za wszystkie odpowiedziiGo! napisał: "dodatkowym moim atutem jest to że mnie to strasznie kręci i lubię pomagać innym (np. chorym udzielając różnych porad), na pewno potrafiłabym odpowiednio zareklamować dany produkt."
i nad tym to sie troszeczke zastanow
zaszkodzic latwiej niz pomoc
"chorym udzielajac roznych porad"
"zareklamowac dany produkt"
chcesz pomagac czy zarabiac?
i mi ezoteryka tu bardzo nie pasuje
świetny materiał, bardzo pięknie ta pani opowiada o tych wszystkich ziółkachmerkaba napisał: terz sie tym interesuje oprócz ezoteryka
Pani Stefania Korżawska prezentuje zdrowe odżywianie i ziołolecznictwo - odcinek 1- Przeziębienie
Przeziębienie - Drogowskazy zdrowia