- Otrzymane podziękowania: 8
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
torpeda napisał: Być może rzeczywiście nie wgryzłeś się w temat odpowiednio.Jeśli chodzi o ''biadolenie'' to forum jest generalnie po to żeby sobie pobiadolić,ja z pewnością poruszam tutaj bardzo ważny temat.Jeśli chodzi o zgłaszanie naruszenia przez pracodawców jakichkolwiek praw pracownika to nie o to mi chodzi,głównym celem założenia tegoż wątku jest dla mnie uświadomienie ludziom by jednak zaczęli cenić siebie nieco bardziej niż robią to teraz gdyż póżniej to pracownik liczy grosz który przyjdzie mu wydać na koniec miesiąca a pracodawca zaciera ręce i liczy kase.Sytuacje jaką zaobserwowałem na rynku pracy mogę przyrównać do pracy rosjan na terenie naszego kraju.Mianowicie ...jeśli Polak zawoła za swoja pracę 2000 złotych a Rusek zawoła 1000 to wiadome jest ,że pracodawca zatrudni Ruska bo tańszy,wtedy Polak zaniży swoje oczekiwania co daje nam błędne koło bo nasi rodacy muszą robić za mniej bo inaczej przyjdzie rusek i zabierze nam miejsce pracy.Staram się otworzyć poniekąd oczy ludziom ,którzy są zmuszeni przez swoja sytuację pracować za kwotę poniżej przeciętnej.A niestety prawda jest taka ,że pracodawca często chciałby płacić jak najmniej za jak najwięcej.Jestem pewien ,że są na forum osoby które nieraz spotkały się z podobnym wyzyskiem w niejednej firmie ale jednak siedzą cicho bo zwyczajnie jest to walka z wiatrakami.Nie wiem jakie stanowisko Ty przedstawiasz i szczerze mówiąc nawet nie wnikam w to ale sądzę ,iż nie na miejscu jest z góry zadanie krytyki na mój wątek ponieważ myślę ,iż jest to dosyć istotny temat wart poświęcenia uwagi.