Joga

Więcej
2013/07/02 12:48 #16797 przez Crafty666
Joga was created by Crafty666
Ma ktoś jakieś doświadczenie z Jogą prowadzoną w Słubicach? Jestem zainteresowana i potrzebuję informacji.

Pozdrawiam!

Crafty666

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2013/07/03 08:16 #16798 przez Rob
Replied by Rob on topic Odp: Joga
Zacznij chodzić na jogę i po miesiącu sie przekonasz, czy Tobie takie ćwiczenia pasują, czy tez nie.
Takie zbieranie informacji nic Tobie nie da. W necie są miliony informacji na temat jogi, ale tak naprawdę poznasz jogę, jak ją zaczniesz uprawiać. Osobiście uważam, że nie ma lepszej formy ćwiczeń od Jogi. Jest tylko jeden warunek, musisz chodzic na Jogę systematycznie.

Więcej
2013/07/03 17:55 #16801 przez BeMka
Replied by BeMka on topic Odp: Joga
Ja też chętnie bym się czegoś dowiedziała, tzn. bardziej zależy mi na inf. gdzie można z takich zajęć skorzystać, kontakt itp.

Więcej
2013/07/05 07:43 #16817 przez merkaba
Replied by merkaba on topic Odp: Joga
joga jest zagrożeniem dla duszy katolik nie może ćwiczyć jogi Nauczyciele Jogi twierdzą, że nie jest ona tylko ćwiczeniem, lecz formą nabożeństwa. Hinduistyczni nauczyciele Jogi podkreślają, że wszystkie Jogi są ćwiczeniem religijnym, że każda pozycja Jogi jest aktem czci hinduistyczego bóstwa, a fizycznych ćwiczeń i postawy ciała nie da się oddzielić od umysłowego i duchowego zaangażowania. Swami Vishnudevananda, znany autorytet w dziedzinie Jogi, w swojej książce „The Complete Illustrated Book of Joga”, powiada: “Celem każdej Jogi jest zdobycie prawdy, przez co indywidualna dusza utożsamia się z doskonałą duszą Boga”. Swami Sivananda Radha w swojej książce na temat Hata Yogi, mówi: „Na Zachodzie większość ludzi myśli o Jodze jako o ćwiczeniu ciała. Dosyć często nauczyciele Jogi uczą asanas bez brania pod uwagę ich prawdziwej natury i celu. Asanas to pobożnościowe praktyki, które tak jak każde praktyki religijne prowadzą nas do zrozumienia prawdy... Poza tym posiadają one mistyczne lub duchowe znaczenie. Każda asana tworzy pewien medytacyjny stan umysłu”.Główna nauka Jogi mówi, że prawdziwa natura człowieka ma boski charakter”. To oczywiście nie jest pogląd chrześcijański. Biblia mówi, że człowiek został stworzony przez Boga. Człowiek w swojej istocie nie jest boski. Ale jeżeli celem Jogi jest dążenie do boskości przez jednoczenie się z bóstwem, to czy chrześcijanin nie powinien tych praktyk uważać za duchowo szkodliwe? Angażując się w Jogę otwiera się on na duchowy świat, który będzie zdecydowanie szkodliwy duchowo. W dzisiejszym świecie szerzy się wiele nauk New Age (nowej ery), które hinduizm często ubiera w modne szaty. Ale chrześcijanin jest wzywany do tego, aby być mądrym i czuwającym, nie dającym się wplątać w sidła złego

Więcej
2013/07/06 20:46 #16824 przez Rob
merkaba, większych głupot nie mogłeś znaleźć w necie ?

Więcej
2013/07/08 20:08 #16843 przez merkaba
to ty znajdź większe od moich, indyjski kapłan opowiada czym jest joga www.jmanjackal.net/pol/polyoga.htm

Więcej
2013/07/09 06:28 #16845 przez Crafty666
Replied by Crafty666 on topic Odp: Joga
O fak :D

Mogę prosić o namiary? Jakiś link do strony, nr.tel., info. o cenie i terminach?
Byłabym wdzięczna.

Pozdrawiam :)

Crafty666

Więcej
2013/07/09 19:14 #16854 przez Rob

merkaba napisał: to ty znajdź większe od moich, indyjski kapłan opowiada czym jest joga www.jmanjackal.net/pol/polyoga.htm

Czy Ty masz jakąś obsesję na punkcie jogi, o której notabene nie masz zielonego pojęcia ? Czy Ty jesteś fanatykiem religijnym ?

Więcej
2013/07/10 21:02 #16872 przez merkaba
nawet w tvn przestrzegają przed joga 17 min

Więcej
2013/08/28 15:17 #17225 przez mistraa
Replied by mistraa on topic Odp: Joga
iedlugo katolicy nie beda mogli biegac i jezdzic na rowerze bo moze to powodowac relaks podobny do medytacji...

Więcej
2013/08/30 13:30 #17259 przez zosia01
Replied by zosia01 on topic Odp: Joga
Ludzie, osobiście znam dziewczynę, która prowadzi jogę (i to bardzo dobrze) i wierzcie mi nie ma tam żadnych egzorcyzmów
kontakt: www.joga.ovh.org/ - Dorota Witowska.
Chodziłam, polecam.
A tak na marginesie to ciekawe kto coś wymyśli na temat np. Zumby? Może od razu wyślijmy ją do Night Clubu, bo za dużo się pupą i biustem rusza ?

Więcej
2013/09/01 21:43 #17278 przez merkaba
czemu teraz ma sie ujawniać demon, moze sie ujawnić jak skończy z tym tak jest w wielu przypadkach

Więcej
2013/12/08 20:42 #18112 przez sendoxxd
Replied by sendoxxd on topic Odp: Joga
Joga, to świetna sprawa. Kiedyś chodziłam i teraz mam zamiar do tego wrócić :)

Więcej
2013/12/10 16:28 #18126 przez yon
Replied by yon on topic Odp: Joga
Eeech , "merkaba" - a ty znowu swoje... :S B) :pinch:

Więcej
2013/12/10 21:33 #18129 przez merkaba
a udowodnijcie ze nie jest szkodliwa
Potraktujcie jogę wyłącznie jako gimnastykę, a ona i tak dokona swego dzieła - mówi w wywiadzie o. Joseph Marie Verlinde, duchowny katolicki, specjalista w dziedzinie chemii nuklearnej, doktor fizyki.

Czytaj wiecej: www.wiadomosci24.pl/artykul/o_joseph_mar...mnastyka_239029.html

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas