Groźby od sąsiada

Więcej
2025/10/15 12:51 #37970 przez Bolta
Groźby od sąsiada was created by Bolta
Dzień dobry.
Jakiś miesiąc temu mój mąż i ja otrzymaliśmy groźby karalne od sąsiada ( groźby śmierci - dwukrotnie w ciągu dnia). Zostało to zgłoszone na policję, rozpoczęło się śledztwo. Od tego czasu chodzimy z dyktafonem, w dniu dzisiejszym mąż będąc przy bloku napotkał tego sąsiada i znowu była groźba śmierci, nagrało się na dyktafon. Czy nagranie może być użyte jako dowód ? Czy policja może zastosować areszt?
Dzisiaj już nie było policjanta prowadzącego śledztwo. Mamy skontaktować się rano. Mamy dwójkę małych dzieci, która strasznie się boi. Nie chcą wychodzić domu. Jakieś 1,5 roku temu ten sam sąsiad wyszedł z kijem bejsbolowym na nas, a potem na sąsiadkę ( bo zwróciliśmy mu uwagę na głośna muzykę). Owy sąsiad wynajmuje mieszkanie, czy spółdzielnia może nakazać właścicielce wypowiedzenie umowy najmu? Proszę o pomoc, bo żyjemy w strachu

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2025/10/15 13:55 - 2025/11/03 13:36 #37973 przez mori
Replied by mori on topic Groźby od sąsiada
Należy dostarczyć nagranie na komendę, która prowadzi postępowanie. Areszt stosuje się na wniosek prokuratora. Policja może zatrzymać na 48h.
Spółdzielnia nie może nakazać wypowiedzenia umowy najmu. Czy kontaktowano się z właścicielem lokalu?

Zerknij sobie tez na stronę
okiemprawnika.pl/blog/kiedy-grozba-karalna-jest-przestepstwem/

Opisane jest tutaj kiedy taka groźba jest przestępstwem.
Ostatnia2025/11/03 13:36 edycja: mori od.

Więcej
2025/10/16 19:53 #37984 przez SMJJ
Replied by SMJJ on topic Groźby od sąsiada
Przede wszystkim trzeba się uzbroić w gaz pieprzowy dobrej jakosci i nie wahać sie go użyć w razie potrzeby. w drugiej kolejności wystąpić o pozwolenie na broń do samoobrony - kłopotliwe ale daje większe możliwości skutecznego pozbycia się problemu ( sposoby na szybkie załatwienie zezwolenia na broń na YouTube).

Więcej
2025/11/08 09:30 #38043 przez linnchinnn
Replied by linnchinnn on topic Groźby od sąsiada
To naprawdę trudna sytuacja, współczuję Wam – takie zagrożenia potrafią odebrać poczucie bezpieczeństwa. Sam kiedyś miałem stresującą historię z sąsiadem i długo nie mogłem się uspokoić. Wtedy zacząłem dla rozluźnienia grać w kilka prostych gier na corgibet . Bonusy dla graczy z Polski pozwoliły mi zacząć bez stresu, a chwila skupienia na ruletce czy blackjacku pomogła odciążyć głowę. Może i Wam przyda się mały reset po tak napiętych dniach.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas