Jak zabezpieczyć skarpę w ogrodzie

Więcej
2025/08/20 12:50 #37842 przez mori
Jak zabezpieczyć skarpę w ogrodzie, żeby się nie sypała i dało się ją jakoś sensownie zagospodarować?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2025/08/20 14:02 - 2025/08/28 10:01 #37844 przez Bolta
Replied by Bolta on topic Jak zabezpieczyć skarpę w ogrodzie
Mamy dokładnie taką samą skarpę... Była 2 lata puszczona samopas (chwasty trzymały, żeby się nie sypało), potem dwa lata łąka kwietna (chwasty ale żeby było ładniej...), potem wqrw i zakryłam agrowłókniną. Też chciałam kwiatki, przekopałam internety z pomysłami za grosze diy. Skończyło się na zabezpieczeniu geosiatką h10cm (najtańsze rozwiązanie) – dzięki temu się nie sypała i nie osuwała. Ostatecznie mąż zakupił trawę z rolki (ja nie polecam – koszenie na skarpie tylko dla hobbystów)... ale można też w każde oczko geosiatki powsadzać sobie dowolną kompozycję z kwiatków czy innych zadarniających wedle uznania. A! i na końcu zbocza po części postawiliśmy gabiony, tak że skarpa jest trochę ucięta. Warto też pamiętać o odprowadzeniu wody, bo bez tego problem i tak wróci – możesz zerknąć tutaj: odplywy24.pl/odwodnienia-liniowe
Ostatnia2025/08/28 10:01 edycja: Bolta od.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas