- Otrzymane podziękowania: 0
Wieża Kleista- coraz bardziej bulwersująca sprawa
- Mustafa
- Świeżak
-
Zuzanna napisał: Ja wole Basen.
Zróbmy referendum
1) wieża
2) basen
Poprosimy sondę w Slubice24.pl
Basen pod wieżą, aby można było do niego skakać
Ja jestem za:
3) Ogród Nenufarów z budynkiem Brooklyn Garden Center Hause, którego "wizualizacja" tak się wszystkim spodobała :evil:
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- jkn51
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 30
- marks
- Świeżak
-
Ty jak widzę, też masz co poniektórych za psów.jkn51 napisał: Piwosz nie ogarniasz nawet tego co sam piszesz , więc mnie do lekarza nie wysyłaj. Jak nie potrafisz teraz odeprzeć zarzutów co do swojego wpisu / epitety pominę / to wlaź pod stół i odszczekaj.
- jkn51
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Lechita
-
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 16
jkn51 napisał: Piwosz nie ogarniasz nawet tego co sam piszesz , więc mnie do lekarza nie wysyłaj. Jak nie potrafisz teraz odeprzeć zarzutów co do swojego wpisu / epitety pominę / to wlaź pod stół i odszczekaj.
Ja dobrze wiem co piszę i dobrze ogarniam. Ty natomiast masz problem z rozumowaniem tego co piszesz i problem z czytaniem ze zrozumieniem. Poza tym nie jestem z KODu by szczekać gdzie popadnie.
- marks
- Świeżak
-
No tak, Ty używasz kolokwializmów, a za nas trzeba się wstydzić.jkn51 napisał: Marks. Nie, nie mam. Wiesz , że to często stosowany kolokwializm więc nie porównuj rzeczy nieporównywalnych.
- dziunia31
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Z taką merytoryką i pomijaniem faktów daleko nie zajedziesz.jkn51 napisał: Marks. Nie, nie mam. Wiesz , że to często stosowany kolokwializm więc nie porównuj rzeczy nieporównywalnych.
|Te pieniądze zamiast na wieżę można by było przeznaczyć na obwodnicę miasta. Za 3 miliony wybuduje się ok. 3 km O B W O D N I C Ę.
Zatem wieża przyda się jako punkt widokowy na zator tak jak to ma miejsce dzisiaj, bo na A-2 jest utrudnienie. Wjazd do Słubic od strony Zielonej Góry jest niemożliwy od godzin popołudniowych, a od stronny Gorzowa także.
Do dzieła budowniczowie Miasta i Gminy Słubice. :woohoo:
- Pirlo
-
Autor - Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 38
- Pirlo
-
Autor - Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- HMR
-
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 19
Mówmy co chcemy, piszmy co chcemy. Mamy takie prawo.
Uważam, że nawet zburzenie kładki prowadzącej na płytę główną boiska nie pomogło upadającemu tworowi przy ul. Sportowej - SOSIR, w którym swojego czasu było zatrudnionych na najwyższych szczeblach z nadania, ba, powołania i rozdania towarzysko biznesowego:
1) prezes - zasiadający dalej na swoim tronie;
2) vice prezes - niedawny vice starosta i bohater słynnego przewrotu w Starostwie Powiatowym; w 1 z tym Panem się zgadzam, że jako Radny Powiatowy powinien wiedzieć o wszystkim co się dzieje i co jest podkładane radnym; znam to z autopsji, w jaki sposób można zmanipulować faktami
;3) dyrektor - zasiadający także swojego czasu jako członek zarządu ekipy z Panem nr 2.
Wracając do tematu wieży, to warto wydać te właśnie pieniądze na pierwsze kroki związane z tak naciskanym w ministerstwie przez ONP, czyli obecnie nam panującego Tomasza Ciszewicza, aby zapłacić tych kilka baniek właśnie na inwencję twórczą w postaci obwodnicy i ścieżek rowerowych.
Znalazłoby się wówczas kilka wolnych lokalizacji na nowe stacje paliw, budy z fajami i nawet SOSiR mógłby partycypować w kosztach powstania bazaru "Pod dębami 2". W końcu mają już w tym jakieś niebagatelne doświadczenie.
Do tego dochodzi importowy duet z Cybinki Panowie Roman "ROMANUS" Siemiński & Dariusz Kuczyński tak szumnie z powodzeniem nadzorujący wszelakie inwestycje, kiedy to byli odpowiednio burmistrzem i sekretarzem - zatem kadrę mamy, żeby nie powiedzieć odpowiednią do czasów - mającą ogromną praktykę stosownie i subtelnie opisaną w Raporcie pokontrolnym NIK w Gminie Cybinka.
O tych faktach warto pamiętać i nie zapominać, kogo i przede wszystkim po co tak doświadczonych i światowych prominentów zatrudniono z naszych podatków.
Wieży mówimy stanowcze NIE, ale latarni morskiej z lokalizacją przy ul. Powstańców Wlkp. TAK.
- marchewka
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Pirlo
-
Autor - Wylogowany
- Złoty forowicz
-
Pod sam koniec lat 90 jakiś niemiecki maniak z Frankfurtu wymyślił sobie, że fajnie by było, gdyby tę wieżę odbudować.
Zanim jego marzenia zaczęły nabierać konkretnych kształtów minęło trochę czasu, ale 2008 roku nasza ówczesna rada miejska podjęła uchwałę o przystąpieniu do projektu odbudowy domu Bolfrasa i wieży Kleista.
W tym miejscu warto przytoczyć słowa radnego Potorskiego- "
Słubice miały być partnerem Frankfurtu z budżetem 100 tys. euro, bo mówiło się wtedy nie o budowie wieży, ale symbolicznym upamiętnieniu miejsca, gdzie ona kiedyś stała. Nikt wtedy nie wspominał o inwestycji za 8 mln zł (taką niebotyczną kwotę podawała "Lubuska" w 2014 roku.- mój dopisek) Niedawno o tym, że gmina chce wydać na ten cel tak dużą kwotę dowiedzieliśmy się z prasy" -I dalej- "Uważam, że skoro ta inwestycja nie jest jeszcze zapisana w budżecie, a rada oprócz uchwały z 2008 roku nie podejmowała żadnej innej dotyczącej finansowania tej budowy, to jest duża szansa na to, żeby zrezygnować z planów budowy wieży "- powiedział w wywiadzie dla "Lubuskiej" w 2014 roku Potorski.
Co wynika z tego wywodu ówczesnego radnego ? Ano moim zdaniem, to, że co prawda uchwałę podjęto za Bodziackiego,ale zdaje się, że to dopiero za Ciszwicza "Wieża Kleista" urosła do rozmiarów inwestycji za kilka milionów złotych.
.
- marks
- Świeżak
-
A młodzież z tego artykułu, to myśli jak Ty czy ja?jkn51 napisał: W Twoim i myślących jak Ty wyobrażeniu Oni tak myślą i mówią. Tacy jak Ty potrzebują wroga by z nim walczyć w jakieś imię. Tak jak kibol potrzebuje meczów po to żeby się tłuc po mordach i walić palami z kibolem przeciwnej drużyny. To są albo niskie instynkty albo zupełna niewiedza o świecie i idąca za tym fałszywa interpretacja faktów. Nie chce mi się już pisać o tym do Ciebie , bo Twoje poglądy na " obcych" już niejednokrotnie tutaj prezentowałeś. Więc wiedz , że za Ciebie też mi wstyd. Jak cholera !!!! Pewnie nic to nie da , albo nie zrozumiesz , ale wkleję tutaj tekst piosenki.
[...]
Są młodzi którzy myślą nie tak jak Ty . Nie tak jak Wy.
wpolityce.pl/swiat/328444-szwedzka-polic...orym-nie-ma-kontroli
Marzy Ci się taki burdel w Polsce?
- jkn51
- Wylogowany
- Złoty forowicz
-
- marks
- Świeżak
-
Nie zrozumiałeś pytania, nie chcesz czy nie umiesz na nie odpowiedzieć?jkn51 napisał: I to ma być dowód na co???Daj spokój , takich sytuacji są setki w tygodniu na świecie . Ty kierujesz się swoją hierarchią wartości ja swoją.. Nie ma wspólnej płaszczyzny.