- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
grabka napisał: Jestem mama prawie 18 - letniego syna, zgodzilam sie na jego wyjazd na Woodstock i nie wiem czy dobrze zrobilam , bardzo sie denerwuje. czy sa inne mamy ktore martwia sie o swoje dzieci ktore sa na tej impraezie, moze inne mamusie , tak jak ja maja ochote sie przejechac na impreze i skontrolowac nasze dzieciaczki i obiadek zawiesc? :laugh: co wy na to?
Lepiej bym tego nie ujęła...yon napisał: Na Woodstocku wszystko wygląda na ostatnie dziadostwo i degenerację, ale tylko dla tych, którzy chcą to tak widzieć i pokazywać innym. Impreza znajduje się pod bardzo ( !!!) intensywną obserwacją policji i w zasadzie nie zdarzają się tam jakieś poważniejsze incydenty. Poza tym młodzi , którzy słuchają muzyki rockowej to ostatni bastion ludzi z wyobraźnią i wewnętrzną wrażliwością, bo takich emocji uczy i takie wyzwala ta muzyka . To nie jest jakieś rozwydrzone towarzystwo raperów czy innych dziwnych zwolenników prymitywnej łupaniny - teraz to po prostu grupa koneserów wspaniałego towaru , podawanego jednakże w bardzo charakterystyczny i niekiedy ze względu na to niewłaściwie odbierany - głównie przez starszych obserwatorów z zewnątrz ( a specjalnie już tych w berecikach) sposób. Owszem, niektóre zachowania bywają niekiedy szokujące dla niezorientowanych, ale to głównie skutek tego, że młodzież czuje się tam po prostu swobodnie a kanony ich zachowań ( właściwe im - nie nam, starym) wydają nam się dziwne, niestosowne czy autodestrukcyjne. Nic bardziej mylnego! Impreza jest dla uczestników wspaniałym przeżyciem , jest bezpieczna , pozwala młodym nauczyć się integracji w dużych grupach i znajdowania własnego w nich miejsca , a to znaczy więcej, niż parę lat nudnej szkoły. Myślę, że wszelkie strachy są zupełnie niepotrzebne i wszystko będzie ok. Daj mu trochę luzu! Z pewnością doceni i nie zawiedzie!